reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pojedyncze Mamusie- Rozmowy Mam Jedynaków

Cześć dziewczyny!
Wczoraj padał śnieg i było już tak cudnie i nastrojowo, pięknie, biało i świątecznie, a dziś się budzę i :szok:, same kałuże :no::wściekła/y:. Zła jestem bo myślałam, że z małym na sanki wyskoczę. Aż normalnie wene załapałam wczoraj i wielkie chęci na sprzątanie i święta, a dziś... nic mi się nie chce :-(.
Nie nadrabiam Waszych postów, bo później książka by wyszła jak bym miała Wam wszystkim odpisywać :-D.
Zyta, ja uwielbiam barszczyk z uszkami, pierożki wszelkiej maści, rybka po grecku :-) i tylko tym mogę się żywić podczas Wigilii :-D.
Andzia, moja teściowa też kapuste z grochem robi <fuuuuuj!!!>, bo teściu z mazur i tam niby to tradycyjna potrawa, a mi się wydaje, że coś namieszali :-D. Apropo tego filmu, to dziś w Uwadze na tvn będzie więc oglądaj :tak:. Ja też będę oglądała, a i pokazali jak ojciec dał temu małemu siekiere i lalce głowe rąbał, a stary go podjudzał :wściekła/y:. Normalnie zaje*** takich rodzicieli... :cool:.
Edysiek, te zdjęcia z małego urodzin, to do zdjęć wrzucić jak będę wrzucała czy jak? Wrzucę tylko kilka, bo tak to troszkę prywatności brak... wiesz o co mi chodzi? Apropo tych klusek z makiem, to przypadkiem nie to samo co kutia z makiem? Kompotu z suszu nie trawie i tego jego boskiego zpachu :dry:.
Rox, normalnie mały szpieg :-D:-D:-D. Jak tam Boo? Grzeczny czy daje Ci do wiwatu?

reklama
Hej:)
I czar prysł.... dzis leje wiec siedzimy w domu a wczoraj było tak pieknie! Swiatecznie!
fanta kutie sie robi z pszenicy plus bakalie miod i mak.... przynajmnie tak mi sie wydaje bo u nas tradycyjnie kluski z makiem. Ja uwielbiam ale moja rodzina nie i zadko kiedy sie robi, ale w tym roku zrobie (bo to akurat zawsze ja robie) moze Olo zasmakuje!
Z wigilijnych potraw uwielbiam jeszcze łazanki, racuchy i barszczyk z uszkami- reszta moze nie istnieć:) My robimy jeszcze ziemniaki ze sledziem w oleju, karp smazony, karp w galarecie, bogos postny (jak byłam w ciazy to mi tak strasznie smakował ze mi mama dowoziła jeszcze po wigili do domciu). U mojej babci sie robi kasze gryczana z sosem grzybowym fuuujjjj jakie to niedobre..... Pierogów z grzybami nie roimy bo sa uszka i łazanki, groch z kapusta tez fuuujjjj....

Ale mnie dzis boli brzuch bo @ przyszła :( dzis pierwszy dzien wiec basen w sobote mamy z głowy....
Zmykam smyka połozyc spac.

Edysiek jak tam zakupy?
fanta uwazaj z tymi zdjeciami, ja tam w necie nie wstawiam bo kazdy moze je wykozystac zwłaszcza tu na bb nie sa chronione. Czytałam wczoraj watek o pedofilii na nk :/ masakra.....

Różyczk@, dzięki za uświadomienie o tej kutji :-D. Ja też robię karpia smażonego, bigos <z dodatkiem winka>, kusi mnie by krokiety zrobić ale nie wiem czy pójdzie, sałatkę ze śledziem robie < w occie oczywiście :tak:>, no i tak tradycyjnie pierogi i uszka <kupne bo nie umiem ciasta robić :-D :-p>. Dzięki za zrozumienie odnośnie zdjęć, bo różnie to bywa :dry:, jedno raz na jakiś czas można tam wstawić... O pedofilach się nie wypowiem, bo obcieła bym im to i owo + ręce. Psychologowie wypowiadają się, że to choroba :wściekła/y:, nie komentuję.
U mnie śniegu dalej brak :cool: i dalej czekam :-D

Ja pochwalę się dzisiejszymi zakupami ( robiłam w markecie, tylko linki znalazłam na allegro)
Już mam z głowy dla wsyzstkich dzieci

Dla córci na gwiazdkę
MAGIC FABRIC MAGICZNE STUDIO KREACJI Trefl PROMOCJ (1984205149) - Aukcje internetowe Allegro

dla chrześnicy (5,5 lat)
PLAY-DOH Magiczna Lodziarnia - Warszawa (1982925060) - Aukcje internetowe Allegro

dla chrześniaka (2,5)
Kolejka RAPID TRANSIT tory, kolejka,akcesoria!!! (1955565257) - Aukcje internetowe Allegro

i dla córci na urodziny
ANIMAGIC Interaktywny Króliczek DOMOWY SKOCZEK (1979940282) - Aukcje internetowe Allegro

U nas śniegu nawet śladu, za to wczoraj była burza :szok:

Fanta dobrze Cie rozumiem z tymi zdjęciami, teraz wszędzie ciężko o odrobine prywatności.
Jak bedziesz chciała to dodaj na wątku ze zdjęciami.

Różyczka współczuję @

Edysiek nono zakupy pełną parą:) a ja nadal w lesie.... nie moge sie zdecydować i czekam tez co mama kupi smykowi zeby nie dublować prezentów w gre wchodza sanki i taka zabawka na kijku
INTERKATYWNA GASIENICA NA KIJU PCHACZ Z DZIWEKAMI (1969841381) - Aukcje internetowe Allegro
i wypatrzyłam własnie fontanne
INTERAKTYWNA FONTANNA Z PIŁKAMI BAIL LAND WAWA (1971583909) - Aukcje internetowe Allegro
Dokupie jeszcze jakiegoś pluszaka, słodycze i jakieś ciuszki. Dla brata juz mam prawie wszystko jeszcze tylko słodycze i jakis mały drobiazg typu dinozaur do sklejania. Wiecej dzieci u nas nie ma a robimy prezenty tylko dzieciom :tak:
Z @ nawet nie najgorzej jak siedze sobie pod kocykiem:) ale zaraz smyk sie zbudzi i bede musiała sie ruszyć do obiadku.

andzia111 pisze:
ja też uwielbiam kluski z makiem
yes2.gif
ale muszą być robine nie kupne i takie trochu grubawe
laugh.gif
- normalnie slinotoku dostałam -dobrze że wigilja już tuż tuż !!!
:tak::tak::tak:dokladnie tak,zgadzam sie;-):tak::-)
andzia111 pisze:
moja teściowa robi jeszcze ziemniaki w mundurkach ze śledziami -
baffled5wh.gif
( bez komentarza ) i kapuste z grochem
baffled5wh.gif
to ja poprosze przepis na te sledzie z ziemniaczkami...:tak:
natomiast kapusta z grochem jadlam;-)ale ja nie za bardzo lubie groch:zawstydzona/y::-p:dry::-)
rozyczk@ pisze:
bo u nas tradycyjnie kluski z makiem. Ja uwielbiam ale moja rodzina nie i zadko kiedy sie robi, ale w tym roku zrobie (bo to akurat zawsze ja robie) moze Olo zasmakuje!
w mojej rodzinie tez nie za bardzo przepadaja za tymi kluskami(aczkolwiek tradycyjnie,kazdy po lyzce zje;-))ale ze wzgledu na mnie jest to potrawa obowiazkowa...
Edysiek to gratuluje udanych zakupow(ja jeszcze podpatruje,moze w ostatniej chwili zakupy przyniosa radosc...:cool:)

Edysiek, fajne te zabawki teraz robią :tak:. Aż chciało by się być dzieckiem :tak: :-D.
Różyczk@, no to korzystaj puki mały śpi. Mój Kuba też śpi puki co więc lecę do mielonego, bo za półtorej godzinki chłop wróci do domu... :dry:.
Co do pogody, to ja teraz za oknem mam wiosnę :-D słonko sobie świeci, tylko ptaszką chyba dupki zmarzły bo śpiewać jakoś nie chcą :-D;-).
Miłego popołudnia :tak:.

Ja jestem :-)

Fanta no te zabawki teraz są super. Wcale sie nie dziwię, że dzieciaki głupieja jak oglądają reklamy, bo ja też :-D
Jak pojechałam na zakupy to zgłupiałam do reszty, ponad godzinę łaziłam po sklepie i dostawałam oczopląsów

Różyczk@ fajne te zabawki, proste i kolorowe akurat dla malucha :-)

A jak tam u Was porzadki świąteczne, bo u mnie jeszcze nic nie zaczęte :zawstydzona/y: Jakoś nie mogę się zabrać

reklama
Edysiek, Ty o porządkach a ja chłopa gonie do pomalowania pokoju młodego ale najpierw to on musi graty z tamtąd wynieść :dry:. Brak siły na dyskusje... Jak on zrobi, to o co go proszę, to ja zrobię świenta :-p o i dziś mu to powiem :-D

Do góry