reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Czy pomożesz Iwonie nadal być mamą? Zrób, co możesz! Tu nie ma czasu, tu trzeba działać. Zobacz
reklama

Pomysł na czyli przepisy kulinarne Wrzesniowek:PP

Ja popieram, że drożdży do gorącego nie powinno się dawać, podobnie jajek, bo mogą się ściąć na farfocle ;-)
Ale jeśli przepis wychodzi to dobrze - może to gorące mleko wchłania się w mąkę i nabiera dobrej temperatury i się wszystko pięknie komponuje :-D. Ja szczerze mówiąc nie lubię wyrabiać drożdżowego ale kruszonkę uwielbiam :-D
Wątek mi się podoba i niektóre przepisy zapewne wypróbuję :-).
 
reklama
A ma ktoras pojecie czemu mi nigdy ciasto nie wyrasta, niewazne czy z paczki czy sama kombinuje. Z regyly zakalec i nigdy nie rosnie;/
 
Raczej o biszkoptowe ciasta chodzi, drozdzowego nie probowalam. Mam elektryczny piekarnik, moja tesciowa twierdzi, ze nie powinnam piec z termoobiegiem... ja sie tam nie znam
 
reklama
To musze sie w trzepaczke zaopatrzyc.. a czy z termoobiegiem powinnam piec na nizszej temperaturze niz w przepisie?
 
Do góry