Skladniki:
*40 dkg miesa wolowego
*1 duza cebula
*oliwa ( zwykła )
*pomidor
*papryka zielona ( długa wąska peperoni lub normalna )
*2 bakłażany
*2 kabaczki mozesz zastapic cukinia lub nie dawac w ogole
*pieprz
*sol
*jazynka
Przygotowanie:
Do dosyć głebokiego garnka wlać ok. 4 , 5 łlyżek oliwy do niej wrzucic 1 duzego pomidora bez skórki pokrojonego w drobne kawałki, w momencie kiesy pomidor zacznie sie rozztapiać a oliwa nabierze czerwonego koloru dodać pokrojona w kostkę dużą cebulę. smazyc ok 3 minut nastepnie dodac 2 łyżki koncentratu pomidorowego i mieszac ok 1 minutę.dolac ok 1 szklane wody, wrzucic pokrojona w kostke ( ok. 1,5 cm ) wołowinę, podsmazyć ok 4 minuty, dodać pokrojonego w kostke dosc gruba( ok 2-3 cm ) bakłażana i kabaczek oraz paprykę, zalać wodą prawie tak by przzykrylo wszystko, dodac przyzprawe kucharek lub jażynkę, pieprz, sól, papryke..przykryc..gotowac ok. 1 godziny..Woda wyparuyje, warzywa zmiena i stworza wspanialy sos. Podawac z jasnym pieczywem, ryzem, kasza, ziemniakami...
JAK NIE MAM POD REKA KABACZKA ANI CUKINI TO NIE DAJE I TEZ GULASZ JEST DOBRY