reklama

poród naturalny czy cesarka?

reklama
dziewczyny, mi też to grozi, ale lekarz powiedział, że łożysko przodujące może się podnieść do 32 tc. więc jeszcze 2 miesiące ponaaad do ostatecznej diagnozy. Ja jestem dobrej myśli.

A jeśli już tak zostanie to najczęściej robi się cc, bo jest jest zagrożenie, że łożysko urodzi się przed dzieckiem, co zagraża jego życiu!

PS. Nie mylić łożyska przodującego z łożyskiej na przedniej ścianie:)

HA!
Silvia a moze mi gincia mowila o lozysku na przedniej scianie :-D
musze podpytac na nastepnej wizycie... :sorry:
moze dlatego nic mi nie mowila wiecej o cc...
ale ja ciapa jestem, ale juz sie przestraszylam :sorry:

zdecydowanie cc nie jest lepsze dla dziecka. Przy sn stopniowo oddzielane jest od mamy, a dwa że układ oddechowy i nerwowy lepiej reagują, jak wszytsko powoli idzie, a nie dziecko jest nagle wyciągnięte. Pediatra stwierdził u mojego dziecka traumę poporodową i problemy z poczuciem bezpieczeństwa :zawstydzona/y:

Larvunia - myślę, że raczej mówiła o przedniej ścianie, co jest po prostu informacją, może być na tylnej lub przedniej i tyle. Gdybyś miała predyspozycje do przodującego (czyli takiego, które częściowo lub całkowicie pokrywa wewnętrzne ujście szyjki macicy), to na pewno już byś wiedziała, także bez nerwacji:)

Gosiaczek, brzuszek mam normalny chyba... pępek mi się spłaszczył więc macica się rozpycha:) Ale za cholerę nie wiem jak to się ma do zachowania samego łożyska...

W piątek wieczorem idę na dodatkowe usg, żeby sprawdzić to i owo to podpytam dokładnie:)

reklama
moj brzuchol jest faktycznie troche dziwny, taka bombka pod pępkiem - ile sie czlowiek strachu naje ....
dobrze podpytaj, moja wizyta w poniedzialek, ale te 3 tyg oczekiwania na kolejne usg to dla mnie emocjonalny dramat, pomimo faktu ze codziennie mierze tetno detektorem

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry