reklama

poród naturalny czy cesarka?

reklama
przypadkiem trafiłam na ten wątek - na sali porodowej okazało się, że musi być cesarka, bo zanika tętno płodu. Gdyby ktoś mi powiedział, że drugie dziecko też przez cc, to z pewnością bym się nie zdecydowała. Ten ból po... I to nie tylko pierwsze dni, czy godziny. Przed miesiąc prawie miałam problem z wstaniem, kichaniem, wszystkim, co wymagało napięcia mięśniu brzucha. Dodatkowo przez 5 miesięcy nie miałam czucia w brzuchu poniżej cięcia. Zdecydowanie nie polecam, jeśli któraś ma wybór

A mi się pomału zachciewa być ambitnym i urodzić naturalnie co mając na uwadze moją ogólną sytuację nie będzie dla mnie fajne. :-( Ale może mi i przejdzie a jak wszystko wyjdzie to się okaże.

dziewczyny, zastanawia mnie :zawstydzona/y: pewnie to głupie co napiszę, ale czy po CC także jest połóg taki jak przy SN? zbieram informacje nt. cc, ponieważ taki mi grozi w związku z łożyskiem przodującym

Ostatnia edycja:
gosiaczek a w którym szpitalu chcesz rodzić?
ja nigdy nie zapomnę po cesarce tego szukania brzucha. Generalnie nic do mnie nie docierało, mogli do mnie mówić, że mam zdrową córę i że wszystko ok, a ja tylko co chwila po brzuchu się macałam przerażona, gdzie jest dziecko. A, bo mnie uśpili w końcu...(i całe szczęście)

reklama
dziewczyny, zastanawia mnie :zawstydzona/y: pewnie to głupie co napiszę, ale czy po CC także jest połóg taki jak przy SN? zbieram informacje nt. cc, ponieważ taki mi grozi w związku z łożyskiem przodującym
dlaczego lozysko przodujace kwalifikuje do CC ? :shocked2:
ja tez mam lozysko przodujace i nikt mi nic takiego nie mowil :confused2:

90% kolezanek ktore mialy CC zachwala i czuja sie ok i wogole same superlatywy moiwa o CC.
Ja marcelka rodzilam naturalnie ale teraz zastanawiam sie czy nie lepiej CC? dla dziecka... nie mnie...

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry