reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Postępy naszych dzieci :)))

A Marcel rano wstał i od razu zaczoł zgrzytać zębami.....maaaasaaaaaakraaaaa ble :baffled: przebiło mu sie ćwierć górnego zęba i od razu zdrzyta hehe, ale go czyms zajełam i przestał...do teraz cisza.

reklama
ostatnio bylismy w restauracji i mały siedzial w takim wysokim krzesełku dla dzieci, ze mogł siegac ze stołu co chciał. no i chciał frytke ale były gorące. powiedziałam mu "oj nie wolno, to jest gorace", drugi raz "oj oj nie wolno bo bedzie bolalo", a on i tak swoje. wziął w reke, zamknął dłon, spojrzał dziwnie na mnie po czym sie rozplakał i wyrzuci ta frytke. podmuchałam mu, pocałowałam i powiedzialam "a nie mowilam, ze gorące i bedzie bolało".
mały z razji tego ze lubi powtarzac zakazane rzeczy, bardzo chciał znów wziasc frytke z talerza. i myslalam ze wezmie, a on tylko wyciagnal palec wskazujacy do frytki, tak delikatnie dotknął i cofnal rekę. pozniej probowalam dac mu juz chlodna frytke, ale nie wzial. wyciagal tylko palec sprawdzal i cofal. :) uczy się chłopak na błedach.

Anadri u mnie podobnie jest jak piekę w piekarniku.A widzi no bo swiatełko się świeci i podchodzi i zagląda z daleka.Mówie zawsze ze nie wolno bo gorące .To trzyma się mnie i z metr od piekarnika stoi i ogląda.a jak odejdę to sie odkręca do tyłu patrząc na mnie czy może podejść ,wtedy znowu mówię że gorące,że nie wolno i się nie rusza.Raz dotknął.Szybka az tak gorąca nie jest ale jednak jest.wtedy też powtórzyłam"a nie mówiłam ze gorące" i już nie podchodzi:D:D

klaudia jaki Olivierek jest mądry!! gratulacje!! moj to chyba nie wiele rozumie, a jescze mniej komunikuje :( mam nadzieje, ze szybko mu sie to zmieni ...

Anadri nie martw sie, Oli takie postepy zaczal robic na raz... przyszlo nagle z dnia na dzien ;-) Przyjdzie czas na Krystianka.
Zawsze mowilam ze nie ma co porownywac dzieci, bo kazde jest inne i rozwija sie na swoj czas. Syn kolezanki ma 14 miesiecy i sam nie stanie bez trzymania, nie chodzi, raczkuje za to jak wariat, slicznie sam je i duzo mowi ;-) takze nie ma sie co przejmowac!

Klaudzia no prosze jakie postepy :)
Anadri nic sie nie martw , na wszystko przyjdzie czas :) Klaudzia faszeruje syna jakimiś prochami , dlatego jest tak rozwonięty :)

hahaha rozwiniety fizycznie i psychicznie "nad program" jakis doping chyba stosujecie hahahha martolinka cos w tym musi byc

dzis pierwszy raz stojac schylil sie sieganl zabawke i sporotem sie wyprostowal bez trzymanki wszystko !!

klaudia a co to za doping? hahaha uważaj bo zostaniecie zdyskwalifikowani !! :)

hahahaha ajjjj dziewczyny on taki madry po mamusi hahaha a tak serio to ja sama sie czasami zastanawiam skad on na to wszystko bierze energie i sile ;-)

a tu moj wariat dzis rano ;-) jeszcze w szlafroku i pajacyku [video=youtube;QME43EQOmoA]http://www.youtube.com/watch?v=QME43EQOmoA[/video]

No super :))))))))) rosnie kierowca bombowca hahahaha a ja dopiero poszukuje dla Marcela takiego autka...bedzie mial na teraz akurat bo sie chodzic nauczyl i uwielbia wchodzic na wszelkie wieksze zabawki i na nie siadac :-)

troche nowości w mowie Marcela:
puka - puka w szybe, drzwi i mowi puka puka
dzidzia - szok! pokazuje mu i mowie na zdjeciu jest dzidzia a on sie patrzy i mowi dzidzia - kopara gosciom na roczku opadła - mnie tez....
mniam mniam - jak widzi ze ktos cos je to od razu wola i mlaska...
kokokuku - kukuryku tak robi kogut
pipipi - tak robi myszka
cici - ze niby kotek
ne da - jak mu nie chce czegos dac to mowi nie da
ne te - jak nie chce juz np jesc to mowi nie chce

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry