reklama

Postępy naszych dzieci :)))

hura !! hura !! huraaa!!

Krystianek ma już 5 zabków i sam chodzi !!! :-D

poza tym:
robi na brzuszku "jakie dobre", na głowce "ale kłopot", rączkami "pa pa" i "brawo", oraz zamyka i otwiera dłon jak mu się pokazuje.
nauczyl sie nakladac kólka na drążek w tej zabawce piramidce,
mówi: tak, daj, dada, tata, mama, ba, ejj, jade, ja, hej, lala, baba, czasem dziadzia i dzidzia,
umie tanczyc bez trzymanki (rusza pupa na boki i niby skacze),

reklama
hura !! hura !! huraaa!!

Krystianek ma już 5 zabków i sam chodzi !!! :-D

poza tym:
robi na brzuszku "jakie dobre", na głowce "ale kłopot", rączkami "pa pa" i "brawo", oraz zamyka i otwiera dłon jak mu się pokazuje.
nauczyl sie nakladac kólka na drążek w tej zabawce piramidce,
mówi: tak, daj, dada, tata, mama, ba, ejj, jade, ja, hej, lala, baba, czasem dziadzia i dzidzia,
umie tanczyc bez trzymanki (rusza pupa na boki i niby skacze),

No i super :) mądre chłopisko........mój tez szokuje mnie nadal.......chyba jakis skok rozwojowy :-D:-D
*pokazuje jaki jest duzy przy czym naciaga sie az stęka :-D
*od dawna pokazuje jakie ma kłopoty
*mówi bago - czyli brawo
*czasem jak zrobi kupe i jak mu myje dupinke to mówi -pupa pupa pupa
*jak mu smakuje to mlaska i oblizuje sie jezykiem dookoła hahahaha
*jak sie w cos uderzy to podchodzi i bije to miejsce jak sie to mówi robi "aty aty"
*chodzi i tuli ulubione pluszaki, przy czym rozróznia myszke i pieska
*z pustej rolki np po recznikach jednorazowych robi trąbke, przykłada do ust, chodzi i woła tuuuuuutuuuuuuuuu tuuuuuuuuuutuuuuuuu

chyba cos mi umknęło ;) jak sie dowiem co to dopisze :-p

Gratuluję postępów:-)

U nas zaczęły się próby wchodzenia, udane i nieudane, dużo upadków za nami:dry: Wchodzi na małe krzesło, potem próbuje na nim stanąć i bum, leci razem z nim:baffled: Albo podsuwa rózne rzeczy pod kanapę, wchodzi na nie, a potem na kanapę...
Bujak też sama dosiada:-D Często tyłem:-D

Zaczęła robić groźną minę jak się zwraca jej uwagę lub robi oj oj :-D:-D:-D:-D Aż strach się bać:szok: Marszczy brwi aż oczu prawie nie widać i patrzy spod byka:-D

Kurcze, dziewczyny - wasze dzieci jak zwykle jak rakiety z postępami :)

U nas postępuje wredota - i to w tempie galopującym :-( Alutka mnie gryzie, szczypie i drapie, a jak mówię "nie wolno" dostaje ataku furii, pręży się i rzuca na plecy - ostatnio właśnie tak się rzuciła, że nie zdążyłam złapać i runęła na podłogę z rozmachem... eh.....

Z bardziej konstruktywnych postępów to stoi i drepcze przy meblach, próbuje się gramolić na sofę, ale szybko się niecierpliwi jak jej nie wychodzi i zaczyna jęczeć :).

Umie budować wieżę z kółek !!:) (oczywiście nie po kolei) :)

A mówić umie tylko "nie" :-)

Ostatnia edycja:
agrafka a jakbys jo odkladałą do lozka , gdy sie tak zachowuje? albo po prostu zdejmowął ja z rak gdy sie tak zachowuje. Kochana tak nie moze byc...

martolinka ona na rękach się tak rzadko zachowuje, ale jak się bawi na dywanie to musze siedzieć obok, bo jak nie to łazi za mną i jeczy. no więc jak siedzę na dywanie to trochę się pobawi - 3 minuty powiedzmy :) - i zaczyna na mnie włazić itd. Najgorsze zachowanie jest przy zmianie pieluchy.
Jak się pręży to staram się ją kłaść na dywanie delikatnie i nie dotykam aż jej przejdzie, ale wściekła jest wtedy strasznie.

U nas postępuje wredota - i to w tempie galopującym :-( Alutka mnie gryzie, szczypie i drapie, a jak mówię "nie wolno" dostaje ataku furii, pręży się i rzuca na plecy - ostatnio właśnie tak się rzuciła, że nie zdążyłam złapać i runęła na podłogę z rozmachem... eh.....

Ooo skąd to znam.
Ale ja się nie przejmuję. Ma atak wściekłości, to niech się wścieka, ma prawo do wyrażania emocji. Po prostu leży na tej podłodze, drze się chwile, po czym wstaje i bawi się dalej. Albo przychodzi do mnie, przytula się i idzie się bawić. Jak zwracam uwagę to jest jeszcze gorzej więc mój sposób jest myślę ok :)

reklama
Gajka przeszla na nastepny etap blw :-) gdy je łyżeczka, prawe wszystko trafia do buzi :-D
[video=youtube;zM0SgJ4m19U]http://www.youtube.com/watch?v=zM0SgJ4m19U[/video]

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry