reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Postępy naszych dzieci :)))

reklama
a nie pstrykają wam dzieciaki pralką ? :)

bo alicja ma już wszystkie guziczki obczajone. Oczywiscie producent wprowadził zabezpieczenie zeby jak juz sie pranie uruchomi nie dało sie zmienic temperatury guziczkiem od temperatury, ale... o tym że dziecko nauczy się krecic programatorem jakoś nie przewidział :D:D:D a programator zmienia wszystkie ustawienia.

Także teraz po właeniu pralki łazienkę musze zamykać na klucz.

Druga łazienkowa zabawa: dopasowywanie kluczyków do szafek - zabawa niebezpieczna bo przypuszczam, ze za tydzień obczai jak szaafki kluczykiem otwierać...

Ja zakupiłam pralkę otwieraną od góry i nie ma zabawy:-p ale jak tylko zobaczy miskę z praniem to też podaje pranie i przynosi klamerki.

Raczej rozumie większość o co ją poproszę. Poda coś komuś, przyniesie, poszuka lalki czy innej zabawki jak o to poproszę, nakarmi lalę, położy ją spać, jak mówię że idziemy biegnie po kombinezon, ściąga z wieszaka i mi przynosi, wyrzuci pampersa do kosza, przyniesie nowego jak zrobi kupę, mówi i pokazuje "nie" i "tak"(raczej "ta" niż "tak" ), mówi kiedy głodna, decyduje co chce pokazując palcem i mówiąc "to", jak się jej powie "kąpi kąpi" to sprint do łazienki, jak poprosi o zjechanie to biegnie na zjeżdżalnię, aj, długo by wymieniać:-D

marcel powtarza juz dokladnie wszystko, mówi bedzie - chociaz nie wie w jakim sensie to mów, czesc - ce, coś tam liczyłam i powiedziałam trzy a młody powtarza cy cy cy. serio powtarza wszystko, mokry - mony, brudny, czysty i takie tam nawet gili gili powtóry w miare zrozumiale :D

Kasia zobacz u mnie Oli też prawie nie mowi, tata, baba, mama, dada, bombka-bomba, lalka-a a, i to wszystko. Ostatnio zaczął "gie" mowić, a tak nic a nic, po swojemu, wiec zobacz jak dzieci roznie się rozwijają, moze tutaj to ze Pawełek ma niedosłuch nie ma nic do rzeczy, a moze skoro probuje po swojemu gęgolić? :) Na wszystkie dzieci przyjdzie czas :)

Asia jak zobaczy stopę zaraz podbiega, mówi "giligili" i gilgocze:-D

Jeśli chodzi o mówienie, pewnie że jeszcze czas! Moja Asia np do Antka daleko który ostatnio do Martolinki powiedział "Daj pić!"

no prosze jaki zdolniacha!!! pod wrazeniem jestem.

haha Marcel tez gilgocze i mówi :D aaaa i swoje imie wypowiada mniej wiecej "manie" i czasem nazywamy go Maniek :)

Super ale wasze dzieci duzo mowia :) tzn juz tak "dorośle" :) Paweł nadaje ciagle ale po swojemu mam nadzieje ze dzieki aparatom nadrobi i bedzie jak wasze szkraby :)

Kasia Alicja teżmówi tylko po swojemu. Z bardziej zrozumiałych rzeczy to tylko tata, mem-mem (mama), cici, nie, tał (tam).
Mówi po swojemu dodaje coraz to nowe głoski, pewnego dnia po prostu powie : "Dzień dobry, poproszę jajecznicę ze szczypiorkiem" :))))))

reklama
Dziunka faktycznie zapomniałam , że Antek tak powiedział :) Jak na razie mówi "pić " o "daj "zapomniał :)
Agrafka rozwaliłaś mnie tym co napisałaś :) faktycznie , niedługo te nasze bobasy wejda w mini/spodniach do kolan i zażyczą sobie jajówę :)

Do góry