reklama

Postępy naszych dzieci :)))

Ach Mary, ja również pałam do Ciebie uczuciem gorącym:laugh2::happy::cool2:...
Mnie też tak wszyscy gadają i te 200g przeklęte...
Tylko nikt nie weźmie pod uwagę, że to też proporcjonalnie trochę przebiega, a nasze dzieci jednak spore były...:tak:
Nie dosyć że podobne historie ciążowe to i dzieciaczki... :-)
Może one przeznaczone są sobie...? ;-)

reklama
No to i ja sie poradze. Karmie mala na zmiane cycek-butelka. Ile jednorazowo powinna wypijac mleka z butelki?? Glownie wypija 60ml a dzis nawet wypila 90ml. :szok: Skad mam wiedziec czy jest dobrze?? Pomocy

Ale te problemy z kupkami to w sensie ze nie moze zrobic czy zatwardzenie? Moze od samej wody tez sie unormuje, moze chodzi o dodatkowe plyny?? Nie wiem co Ci doradzic. Ale rzucila mi sie gdzies w oczy herbatka na lepsze trawienie ale byla chyba po 1 miesiacu.

Ale te problemy z kupkami to w sensie ze nie moze zrobic czy zatwardzenie? Moze od samej wody tez sie unormuje, moze chodzi o dodatkowe plyny?? Nie wiem co Ci doradzic. Ale rzucila mi sie gdzies w oczy herbatka na lepsze trawienie ale byla chyba po 1 miesiacu.
Tak, herbatka z kopru włoskiego jest od pierwszego miesiąca życia :tak:
No nic, odstawimy wode z miodem i zobaczymy co bedzie sie działo...
A co do kupek - no ze po butli bardzo ciezko jej sie te kupki robi - max 2 na dobe i to takie "dorosłe kupsztale" :eek:

No to i ja sie poradze. Karmie mala na zmiane cycek-butelka. Ile jednorazowo powinna wypijac mleka z butelki?? Glownie wypija 60ml a dzis nawet wypila 90ml. :szok: Skad mam wiedziec czy jest dobrze?? Pomocy
No właśnie przy karmieniu piersią trudno oszacować ile dziecko wypiło z piersi...
Dlatego wlasnie po historii z odwodnieniem w szpitalu ja (kiedy jeszcze troche pokarmu mialam) na chwile przystawialam Małą (żeby sobie pociumkała) po czym ściągałam i podawałam w butli.. żeby wiedziec ile je/pije...

Ja karmie z cycka jednego, drugiego a potem 30 ml mleka Beblilon. Nie wiem ile masz w piersiach bo ja bez karmienia ściągam ok 20-30 ml z obu przez 20 min. Moje dziecko też zjadłoby nawet 90 ml bo on nie wypluwa ale lekarz i poradnia laktacyjna zalecili mi 30 ml. Mam wagę wypożyczoną i widzę, że dużo przybiera. Radze nie przesadzać z ilością mleka do dokarmiania bo będzie brzuszek bolał. Na początku zalecili mi 30 ml i kazali obserować jak przybiera, chyba dość dużo ale jeszcze poobserwuję. Zastanawiam się żeby zmniejszyć ilość mleka.

To tak jak ja, jak jest bez cycków to butla 60 ml. Teraz ściągnęłam sobie żeby zobaczyć ile jest i wiem, że do karmienia mi się nie nazbiera to mam 40 ml swojego i sprobuję tylko to. Az mi go szkoda budzić ale już śpi długo, mam dostawiać, dostawiać, dostawiać.

reklama
Tak, herbatka z kopru włoskiego jest od pierwszego miesiąca życia :tak:
No nic, odstawimy wode z miodem i zobaczymy co bedzie sie działo...
A co do kupek - no ze po butli bardzo ciezko jej sie te kupki robi - max 2 na dobe i to takie "dorosłe kupsztale" :eek:

Mary ta herbatka z kopru wloskiego jest od 1tyg zycia..ja daje ja Kacprowi bo tez jest tylko na sztucznym mleku...oczywiscie pisze o herbatce hippa...
Mary Ty sie martwisz ze Twoja mala za duzo przybiera na wadze a ja ze moj za malo;-((potwierdzone przez pediatre)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry