reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Postępy naszych dzieci :)))

a zapomniałabym postęp ale z innej dziedziny :-) Igi potrafi pięknie wysmarkac nos...bierze zamach głowa do tyłu i jak dmuchnie to nawet frida nie da rady tyle :-)

reklama
amelka zna polowe alfabetu, na zasadzie m jak mummy, d jak daddy a jak amelia itp. to zdecydowanie dzieki tablicy magnetycznej i magnesom na lodowce. jej ulubione to b&Q bo to nazwa takiego sklepu dekoratorsko-ogrodniczego. na alfabet mowi abcd i jak np idziem przez miasto i na witrynie sa napisy to pokazuje palcem i mowi abcd, a za chwile : patrz m jak mama!

juz wyczailismy,ze jej uubione slowo :disgusting- obrzydliwe - wzielo sie ze swinki peppy :baffled:

za waszym przykladem przetrenowalam ja na nauce wlasnego nazwiska i adresu, wiec teraz przedstawia sie zawsze imieniem i nazwiskiem, ulice powie, ale numer 43 sprawia jej juz problem. nauczylismy jeszcze imienia mamy i taty, tak z rozpedu :-)

ale np puzzli nie lubi ukladac, ewentualnie te wkladane obrazki.

zaczyna coraz mowic calymi poprawnymi zdaniami, np gdy bawi sie z innymi dziecmi czyms tam to pyta" czy teraz amelka moze sie pobawic/zjechac ze slizgawki" czy co tam jeszcze robia. ostatnio zobaczyla u mnie na szyi wisiorek (rzadko nosze bo zapominam i boje sie tez,ze mi pociagnie i urwie. i tak jest sie spodobal, patrzyla, dotykala i w koncu zapytala:czy teraz amelka moze ponosic troche. to tak troche dziwnie brzmi po polsku, bo to angielski zwrot: can amelia have a go now, please?

nie bede was juz zanudzac.....

Cleo Asia z kolei tak jak zawsze pieknie dmuchała to teraz nie chce:-(

Banana
No co Ty, nie zanudzasz! Gratulacje!

Nie wiem czy już nie pisałam...
Pytam się Asi:
Ja: Jak sie nazywasz?
A: Asia Majejon;-) (Marzeion)
Ja: Ile masz lat?
A: Dwa!
Ja: A gdzie mieszkasz?
A: U cioci Mirki!

:szok::-D Ciocia Mirka to jej chrzestna, a sama Asia jej ukochaną bratanicą, oczkiem w głowie:tak:

Banana super :) szczególnie to jak pyta czy może zjechać :). Alicja w ogóle nie ma ochoty na interakcję z innymi dziećmi, chociaż jak byliśmy w sobotę w kawiarni ze znajomymi i była jej rówieśniczka, to po godzinie wzięły się nawet za rączki (!)
Co do Alfabetu to Ala zainteresowała się ostatnio wierszykiem "Abecadło z pieca spadło", ale np. klocki z literkami ma w nosie :)

Ala mówi wierszyk "Kto ty jesteś, Polak mały". To znaczy odpowiada na te pytania. Ale na "Gdzie ty mieszkasz?" zawsze mówi "w dziupli" :))))))

Cleo, gratulacje ze smarkaniem - Alicja umie tylko wciągać :/ a z aspiratorem ganiam ją po całym domu.

reklama
Jacek - wow, nieźle... Hanka nie lubi kolorować niestety... ale ma to po mnie.:zawstydzona/y:Gośka nawet nie wiem, bo muszę spróbować jej podrukować do kolorowania... w żłóbku ma wyklejanki i inne zajęcia.;-)

Do góry