reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Postępy naszych pociech

Łukaszek narazie trenuje poruszanie się ruchem komandosa, jak to któraś z mamuś określiła :-) Od czasu do czasu robi sobie postój na klękanie i kołysanie się do przodu i do tyłu. Kilka razy udało mu się łapanie mnie za nogawkę :tak: A i raz mało nie dostałam zawału, jak wyszedł sobie przez boczne wyjście z kojca. Zabawnie wygląda jak leży na boczku i opiera się na 1. rączce.

reklama
Ja to już nie będe pisać co mój syn wymyśla, czego on nie robi i ile dziennie nabija sobie guzów - nawet nie chce mysleć co będzie jak zacznie chodzić - a coś mi się wydaje,że to już niedługo bo się przymierza - zaczyna samodzielnie stać i łazi już cały czas ale jak się czegoś trzyma - moja mała łazenga poprostu nie ma odwagi samodzielnie wystartować do przodu.

z najpoważniejszych postępów mojej córki napiszę, że:
1. stoi sama!! jej obecną rozrywka jest wstawanie i siadanie - non stop :)
2. wczoraj był jakiś mini kroczek, zobaczymy jak się akcja rozwinie :)
3. Agata na prośbę pokazuje, gdy się pytamy "a gdzie jest...?": lampę, pstryk-pstryk (kontakt), radio, telewizor, misie na kocyku, woła da! na picie i pokazuje na kubek, drze się "tata" jak mąż zejdzie jej z pola widzenia, pokazuje na choinkę i mówi "chn" i tata - Krzyś zawsze włącza Agatce choinkę, więc kojarzy te fakty :)
4. jak mówimy "nie" to kręci główką jak oszalała

(szkoda, ale trzeba choinkę już rozebrać) :(

Martynka nauczyła sie upadać na pupę :-) (w wiekszości przypadków), co bardzo mnie cieszy. Poza tym jest bardziej ostrożna. Już wie, ze niektóre rzeczy nie usuwają się z drogi i kontakt z nimi nie jest przyjemny... :tak:
Najfajniejszą zabawą przed snem jest ostatnio wkadanie mamusi smoczka do buzi...:-D :-)

Kinga z dnia na dzień robi coś nowego. Na hasło : "Jaka duża Kinga" - wyciąga rączki do góry. Jak jej coś upadnie lub zniknie z pola widzenia, to rozkłada rączki, a dziś karmiła mnie chrupkami:-) :-) :-)

Kinga z dnia na dzień robi coś nowego. Na hasło : "Jaka duża Kinga" - wyciąga rączki do góry. Jak jej coś upadnie lub zniknie z pola widzenia, to rozkłada rączki, a dziś karmiła mnie chrupkami:-) :-) :-)

moja Lenka robi tak samo, wyciaga raczki wysoko ku gorze i smieje sie przy tym bardzo glosno, jak widzi zegarek w zasiegu wzroku biegnie do niego i przyklada sobie do ucha i probuje mowic cos w podobie "cyk cyk",
bardzo lubi szczypac mnie w pepek i czeka az powiem auu:-D , a dzis mnie ugryzla bo nie chcialam jej posadzic przed komputerem :confused:

ale wyrosly te nasze maluchy i jakie postepy:-)
kacper chodzi sam- na razie jak kaczuszka ;-)i sie obala ale i tak na razie glownym sposobem przemieszczania sie jest raczkowanie
mowi mama-ale tylko jak jest mu smutno
-tata mowi w jakiejs konspiracji chyba bo tylko szeptem
-wie gdzie jestem na zdjeciu,gdzie lampa,kaczuszka,tyk-tyk czyli zegar brym brym-czyli autko i konik,robi pa-pa i palcem sobie ust dotyka i wychodzi brrrrrrrr
w ogole nie wiedzialam ze dzieci tak szybko wszystko zapamietuja

a i tanczy jak uslyszy muzyke
ps.nawet w kosciele;-)

Witaj Sylwio i Kacperku !!!!

Maksa ulubionym zajęciem jest ostatnio trenowanie różnych (bezpiecznych:-D ) sposobów powrotu z pozycji stojącej do siedzenia lub klęczenia - a co się przy tym na sapie:-D

na razie wymyślił dwa sposoby - albo klęka i siada na piętach albo na wyprostowanych nogach, trzymając się jedną ręką czegokolwiek drugą sięga podłogi i ląduje na czworakach:cool2:

reklama
Brianek ucieka bardzo szybko na czworakach jak widzi mnie idaca z pampersem:-D chodzi trzymajac sie roznych przedmiotow np idzie do wierzy przyciska i jak uda mu sie wlaczyc w rytm muzyki tanczy;-) spiewa mamy juz 4 zabeczki:happy:

Do góry