reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Powrót do pracy?? Urlop wychowawczy??

Ja też widzę tylko znaki zapytania...już się nie potrafię cieszyć nawet tymi ostatnimi dniami laby, cały czas myślę tylko jak to będzie. Paracuje w kilku miejscach i te dojazdy, a prawa jazdy jak nie miałam, tak nie mam:(. Pocieszam się tym, że pewnie miną dwa tygodnie i wpadnę w ten rytm i jakoś to będzie. Wam napewno też się poukłada.

reklama
A ja znalazlam nianie dla Alusi. Zaczynamy od drugiego tygodnia wrzesnia prawdopodobnie. Mam mega stresa, ale spotkalam sie juz z ta babeczka i wydawala sie bardzo w porzadku. Pozyjemy, zobaczymy.

a ja wczoraj byłam w pracy. Pogadałam sobie z Szefem - i ustaliłam sobie, że albo wracam na cały etat albo na pół etatu. Szef ( fajny człowiek) smucił się, ze wychowawczy jest tera bezpłatny, bo myślał, ze jeszcze sobie posiedzę na płątnym wychowawczym i potem wrócę - a tak to szkoda kasy ;).
Powiedział, ze mam się nie martwić, ze jakoś sobie poradzimy i że najważniejszy jest maluch a dopiero potem mam myśleć o pracy.
Mam sobie przemyśleć - czas dał mi do 4 września jak wraca moja kierowniczka - to wtedy współnie pogadamy.
Sama nie wiem ????

gosiek no to super masz szefa. Tylko pogratulować. Taka decyzja jest na pewno bardzo ciężka. Ja coraz bardziej tylko myślę o tym, czy jednak nie udałoby się, żebym została w domu. Muszę porozmawiać o tym z Tomkiem. Nie potrafię sobie wyobrazić jak to będzie jak wrócę do pracy... :( :( :( :( :( :( :( :( :(

trini - wiem ,ze jest super :D
teraz mam potworny dylemat???
moja mama radzi mi wracać na cąły etat
ja się zastanawiam cały czas ???

kropecka - ty już przerabiałaś - to pół etatu - powiedz mi, jak to sie liczy do emerytury - czy jako tylko pół etatu pracującego i koniec czy pół etatu pracujący + pół etatu wychowawczy??

a wiesz ze nie mam pojecia ??? nie zastanawialam sie ad tym bo i tak nie bralam pod uwage powrotu na caly etat.

ale chyba wychowawczy sie nie wlicza do emerytury no nie ?

no to w takim razie wydaje mi sie ze wlicza sie calosciowo te 3 lata a kwotowo tylko za ten pol etat ale nie jestem tego pewna

reklama
Do góry