reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

pusty pęcherzyk ciążowy

Na poczatku ciazy to jest normalne wiec nie ma co sie martwic ;) u mnie dopiero w 11 tyg lekarz potwierdzil ciaze...teraz jestem w 23 tyg. Pamietaj ze najwazniejsze teraz jest to, zebys byla spokojna i niestresowala sie ;) zobaczysz-bedzie wszystko ok-musi byc ok. Trzymam kciuki!

reklama
Cześć dziewczyny
Fajnie jest być znowu w ciąży, tyletylko, że mój lekarz po dwóch tygodniach jak byłam nie mógł tego stwierdzić, ani żaden test (zrobiłam ich chyba z 5 czy 6). Okres mi się spóżniał, ale myślałam, że jest to bardziej spowodowane tym, że przestałam brać tabletki. A tu ciach i dzisiaj Pani doktor powiedziala mi, że mam maluszka w brzuszku. ma 7mm, problem tylko, ze sama dokładnie nie wie który to tydzień. Jesteśmy super zadowoleni, że mały bączek niedługo będzie z nam. jednak przeraża mnie poród, ale tak to wszystko ok. Pozdrawiam wszystkie mamki :)

czesc :) ja wam powiem, ze bylam na pierwszej wizycie wg moich obliczen (wydawalo mi sie, ze wiem, kiedy mialam owu, kiedy byla mplantacja, bo lekkie krwawienie.., poza tym cykle krotsze niz standardowe - 24 dni) dokladnie w pierwszym dniu 6 tygodnia - i nic nie bylo widac, na dodatek dostalam plamienie...
poniewaz raz juz poronilam i wygladalo to wtedy dokladnie tak samo, dostalam histerii i w ogole bylam juz przekonana, ze sie nie udalo.. ale bralam duphaston i plamienie po dwoch dniach ustalo zupelnie!!! na kolejnej wizycie bylam w 9 tygodniu i bylo widac cudowna kruszynke, ktorej bilo serduszko, ktore machalo raczkami, nozkami i ogolnie bylo SUPER! wiec niepokoje 6 tygodnia sa naprawde naturalne i - niepotrzebne...
i lekarz wyliczyl, ze ciaza jest o 3 dni mlodsza niz ta z moich obliczen, dzidziolek idealnie przyrosl przez trzy tygodnie, wiec rewelacja...
i wiem, ze dziewczynki podobno sa na poczatku mniejsze i slabsze... moze nosze w sobie malutka Sarunie...? :)

pisze to po to, ze sama umieralam z nerwow przez cale trzy tygodnie.. gdyby wczesniej byl taki wtek z dobrymi wiadomosciami dla zrozpaczonych mamus, nie byloby mi tak zle :)

pozdrawiam wszystkie, ktore szukaja takich pozytywnych wiadomosci :) bedze dobrze, kochane!!!

nie jest dobrze aenye....
dzis stracilam moja fasolke.
po dwóch bardzo długich tygodniach walki o nia (dwa tyg temu lekarz zaczal podejrzewac juz ciaze martwa ale prosilam go zeby dal mi i malenstwu szanse). Niestety wczoraj potwierdzono z dwójka innych lekarzy smierc mojego malenstwa i dzis 9 tygodniu ciazy (wedlug moich obliczen) poddalam sie zabiegowi, co do konca zycia bede wspominala jako najgorszy moment...
Niesamowity bol fizyczny i przede wszystkim psychiczny.
Dzis krwawie ja i moje serce:(

tak mi przykro...

reklama
Dziewczynki ja nie z poradą (bo jeszcze nie jestem na tym etapie ciąży) ale z zapytaniem. Czy jeśli piszecie w 4 tygodniu, w 6 itd. to macie na myśli czas od ostatniej miesiączki czy od prawdopodobnego poczęcia. Ja wiem z tego forum jakie są metody liczenia tygodni ciąży ale chce Was zapytać jak jest w Waszym przypadku -każdej z osobna.
Dzieki i pozdrawiam trzymając kciuki za koleżanke.

Do góry