reklama

Pytania i odpowiedzi

Pupui koleżanka mi kiedyś mówiła, że lepiej jest mieć zamknięte oczy przy parciu, bo przy otwartych pękają naczynka krwionośne i wygląda się później jak wampir ale nie wiem ile w tym prawdy.

reklama
Mnie właśnie też się wydawało ze zamknięte. Tylko czemu ten lekarz kazał mamie mieć otwarte... Hmmm w sumie było to ponad 30 lat temu...
Dzięki bb'tki

Przy parciu powinno się mieć niby zamknięte, bo naczynka mogą popuszczać + brać powietrze z przepony, a nie jak niektóre "z policzek", bo wtedy też istnieje ryzyko popękania.

co do poduszki klin , pytałam położnej na SR , i mi powiedziała że ten 'skos' jest za mały dla dziecka które ulewa... że najlepiej włożyć coś pod materac żeby był nachylony do 30% ... a ja w ogóle się zastanawiam czy bede coś tam unosić w tym materacu czy zostawie na płasko ....

kłaść chce w rożku , potem mam już śpiworek od ciotki dostałam :)

a co do oczu to też słyszałam że mogą popękać żyłki ... i właśnie żeby przeć z przepony a nie nabierać w policzki powietrze bo to nie dotleni nas i popękają naczynka , słabsze jest takie parcie , niż z przepony - dlatego lekarz czasami 'wskakjuje' na brzuch żeby popchnąć jak kobitka już rady nie daje...

Witajcie, a jeszcze propo klina jakby dziecko ulewało to podobno najlepiej jest położyć kilka książek pod nóżki od łóżeczka od str główki dzidzi, żeby zrobić skos.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry