reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Robimy zakupy dla dzidziusia

justynka powiem ci szczerze że ja jak kupuje to tylko paki. Poobserwuj soebie kilka aukcji ludzie za niezłe pieniadze sprzedaja takie paki:tak: Mi osobiscie nieopłaca sie kupowac pojedynczych ciuchów bo wiadomo dochodza koszty przesyłki:baffled: No chyba ze cos konkretnego szukam to inna bajka. A jak wystawisz pake mozesz ustawic cene minimalna i wrazie czego jak ktos nie osiągnie tej ceny nie sprzedasz za bezcen:-p. Takie moje zdanie;-)

reklama
justyneczka - ja osobiscie ogladalam na allegro paki ale szczeze mowiac to nie wiem czy bym sie na taka zdecydowala.... kazdy ma inny gust i niektore rzeczy z paki moga sie spodobac danej osobie a inne nie, jesli mialabym cos kupic to raczej na sztuki ale najlepsza opcja to kupno w sklepie-bo widze towar i nie kupuje na slepo
nie myslalas o tym zeby odsprzedac ta pake czy kilka rzeczy jakiejs znajomej ??

a jesli chodzi o termometr to ja mam elektryczny w smoczku firmy "my baby"
-dość długi czas mierzenia temp. ale raczej dokładny i jeśli dzidziuś lubi ssać dydusia to polecam :-)

justyneczka - ja osobiscie ogladalam na allegro paki ale szczeze mowiac to nie wiem czy bym sie na taka zdecydowala.... kazdy ma inny gust i niektore rzeczy z paki moga sie spodobac danej osobie a inne nie, jesli mialabym cos kupic to raczej na sztuki ale najlepsza opcja to kupno w sklepie-bo widze towar i nie kupuje na slepo
nie myslalas o tym zeby odsprzedac ta pake czy kilka rzeczy jakiejs znajomej ??

a jesli chodzi o termometr to ja mam elektryczny w smoczku firmy "my baby"
-dość długi czas mierzenia temp. ale raczej dokładny i jeśli dzidziuś lubi ssać dydusia to polecam :-)

JUSTYNA ja tez bylabym za pakami :tak:

Swietny pomysl z tym termomertem w smoczku:tak:A gdzie go kupilas Bo ja szczerze pierwszy raz o takim slysze I ZAINTERESOWALAS MNIE NIM :tak:

a mam termometr w smoczku. Ma jeden minus. Jak go dziecko nie zasysa to nie mierzy temperatury. A próbowałam kilka razy jak Hanulka płakała i z mizernym skutkiem mi to wychodziło. Dlatego teraz mam paskowy. Jak chce szybko sprawdzić czy ma temperature to przykładam pasek i wiem, czy płacze bo jest chora czy tylko ma humorek.

doradźcie mi dziewczyny, lepiej na Allegro sprzedać "pake" czy na sztuki?? nigdy nie kupowałam tych dużych paczek i nie orientuje sie tej dziedzinie, zastanawiam się czy ktoś wgl dedcyduje sie wydać dużą kwotę czy więcej osób kupuje na sztuki czy np komplety kilka sztuk? hmm... w jednopaku byłoby mi najwygodniej ale czy tak sie sprzeda?? próbowałyście może?

Justys ja ci powiem tak, jesli chodzi o mnie to ja bym paki nie kupiła bo ile razy zagladałam na takie aukcje to kilka rzeczy mi sie nie podobało i dlatego nlieicytowałam ale z tego co widze maja powodzenie takie aukcje i to duze mysle ze warto spróbowac!! tym bardziej ze masz zadbane i ładne ubranka to napewno ktos sie skusi ale tak jak pisze czarna podaj cene minimalna zebys za bezcen nie puscila:tak:

ja też kupuję raczej w pakach, ale typu bluzeczki 3 szt, czy pajacyki 5 szt. Raczej nie zestawy, bo na samym początku taka pake kupiłam, cos tam dostałam i Maciek ma teraz np. więcej par spodni niż M i ja razem wzięci :baffled:

A ja chciałbym kupić większe butelki, bo na razie wykorzystuję te, które zakupiłam z laktatorem, a to są 125. No i mam pytanie, wiem, że niektóre mamy różnych buteleczek próbowały, ja sie waham między dwoma firmami. Nie wiem czy mam zostać przy Avencie, czy może kupić Tommee Tippee? Które są lepsze? Wiem, że Blondi obu próbowała. No i pojemność - wystarczy 260 czy już na zapas kupić 330? Czy tą największą w ogóle sie wykorzystuje??? To strasznie dużo picia, myślę, że sama miałabym problem, żeby to na raz wciągnąć :baffled:

tak mam TT i Avent i chyba jednak wole Avent chociaz z poczatku podobaly mi sie TT bo ladniejsze:p ja mam te 260 i sa ok.na 330 to chyba jeszcze przyjdzie pora i tez mi sie wydaja takie wielkie bo ja nawet tyle nie pije:)no i z Aventem latwiej w Polsce bo wlasciwie wszedzie sa jakby jakis smoczek trzeba bylo kupic, a TT to chyba tylko allegro

reklama
Dzięki Asiu za info, też się raczej skłaniałam do Aventu, bo przynajmniej będę miała jednakowe smoczki i szczotki do mycia. A małe buteleczki planuję na herbatki wykorzystywać.

Do góry