reklama
majeczka02
Fanka BB :)
Cudny ten kombinezonik
Powiedzcie mi coś...ten laktator jest ręczny czy elektryczny-bo sama nie wiem...
NOWY LAKTATOR AVENT ISIS MEGA ZESTAW BONUSY W-wa!! (403993980) - Aukcje internetowe Allegro

mirabelka73
Październikowe mamy'08
ppatqa pościel cudo
Antuanet prześliczny ten kombinezon
Ja zakup laktatora traktuję jako ostateczność, jeśli zajdzie potrzeba to zawsze mogę wybrać teraz a kupić po porodzie, ale to zależy jak chcemy karmić. Sebę karmiłam bardzo długo i laktatora nie użyłam ani razu, mam nadzieję że teraz też tak będzie
Antuanet prześliczny ten kombinezon
Ja zakup laktatora traktuję jako ostateczność, jeśli zajdzie potrzeba to zawsze mogę wybrać teraz a kupić po porodzie, ale to zależy jak chcemy karmić. Sebę karmiłam bardzo długo i laktatora nie użyłam ani razu, mam nadzieję że teraz też tak będzie
wanilia79
Entuzjast(k)a
Aneta śliczny ten kombinezon.

No właśnie z tym laktatorem tak się zastanawiam, czy to nie za wcześnie? Po pierwsze nigdy nie wiadomo czy pokarm będzie czy nie, a po drugie jeśli będzie i taką mam nadzieję, to czy faktycznie będzie przydatny. Ja to sobie wyobrażałam, że dopóki nie wrócę do pracy będę karmić małego, a potem stopniowo będę go odstawiaćod cyca. I jakoś nie brałam pod uwagę wogóle laktatora. Powiedzcie jak to jest, bo ja może za małą wyobraźnie mamJa zakup laktatora traktuję jako ostateczność, jeśli zajdzie potrzeba to zawsze mogę wybrać teraz a kupić po porodzie, ale to zależy jak chcemy karmić. Sebę karmiłam bardzo długo i laktatora nie użyłam ani razu, mam nadzieję że teraz też tak będzie

Antuanet śliczny ten kombinezonik.
ppapatqa jak juz bedziesz miała łóżeczko zarzuc ta posciel choc do zdjecia dla nas bo mnie ciekawosc zżera.
dziewczyny ja nigdy nie uzywałam laktatora!!!!! Miałam taki odstep czasu miedzy dziecmi ze mogłam sobie pozwolic na wieczne wiszeniu przy cycu. Teraz wiem juz ze Lalunia bedzie zazdrosna dlatego planuje zakupic laktator zeby chociaz dwa karmienia dziennie spadły na M wtedy bede miała czas dla dziewczynek
Moze głupio myśle ale wydaje mi sie ze jest to realne
Moze tez kupie jednak elek ale musiałabym kupic naprawde tanio
ppapatqa jak juz bedziesz miała łóżeczko zarzuc ta posciel choc do zdjecia dla nas bo mnie ciekawosc zżera.
dziewczyny ja nigdy nie uzywałam laktatora!!!!! Miałam taki odstep czasu miedzy dziecmi ze mogłam sobie pozwolic na wieczne wiszeniu przy cycu. Teraz wiem juz ze Lalunia bedzie zazdrosna dlatego planuje zakupic laktator zeby chociaz dwa karmienia dziennie spadły na M wtedy bede miała czas dla dziewczynek

Moze tez kupie jednak elek ale musiałabym kupic naprawde tanio

Ja chciałabym mieć laktator bo wiem że czasem można mleczko zamrozić i podać np. wtedy jak sie jest chorym i przyjmuje leki, albo chce sie na dłużej wyjśc z domu...zamierzam przeszkolić M i sobie czasem wychodzić na ploty albo na basen, a wtedy odgrzewa mleczko i jest cacy;-)
Agniesia25:)
Agniesia25:)
Ten laktator jest reczny, sama zastanawiam sie nad jego kupnem.W sumie cena taka jak u mnie(ok 30£).Cudny ten kombinezonikPowiedzcie mi coś...ten laktator jest ręczny czy elektryczny-bo sama nie wiem...
NOWY LAKTATOR AVENT ISIS MEGA ZESTAW BONUSY W-wa!! (403993980) - Aukcje internetowe Allegro
gosiakuprewicz
Marzec05'/Pazdziernik08'
Karola, mleka chyba nie można zamrażac
A karmienie w czasie choroby/infekcji nie jest zabronione.
Ja tez nie uzywalam, ale jezeli zajdzie potrzeba, to kto wie... Chce karmic piersia, ale nie zawsze moje "chcę" przełoży się na "mogę". Zobaczymy
Czarna, Boziu, jaki słodki, OOOOO!!!!

Ja tez nie uzywalam, ale jezeli zajdzie potrzeba, to kto wie... Chce karmic piersia, ale nie zawsze moje "chcę" przełoży się na "mogę". Zobaczymy

Czarna, Boziu, jaki słodki, OOOOO!!!!
reklama
J
justyneczka
Gość
KOMBINEZONY śliczne, w sam raz na chłodne dni :-)
POśCIEL dobra gatunkowo, moge wam polecić :-)
A z LAKTATOREM ja wam powiem tak:
- laktator- ja, po doświadczeniach z Laura, tym razem kupie tylko i wyłącznie elektryczny i dopiero po porodzie, gdy rzeczywiście się okaze ze bede w stanie karmić piersią. Już tłumaczę dlaczego:
- wydatek spory, bo np. avent elektryczny to u nas 85f (ok 350zł)
- nie każda z nas, mimo szczerych chęci i gorącego zapału jest w stanie wykarmić dziecko- to wyjdzie dopiero ok. tydzień po porodzie
- ja mówię NIE ręcznemu ponieważ: w trakcie nawału nie byłam w stanie pomóc sobie dwoma ręcznymi, z pomocą mamy i męża na zmianę pompujących i masujących, robiących okłady zimne a przy tym gorączka 40st...
- nie przewidzę czy ręczny mi wystarczy i czy sobie poradzę, dlatego o jego zakupie zdecyduję dopiero gdy rzeczywiście będzie mi potrzebny
- karmienie tylko i wyłącznie w nakładkach, bo dziecko mające silny instynkt ssania może być przy cycu nawet kilka ładnych godzin(!), grozi pokaleczniem jeśli nie zastosujemy smoczka
KAKA82- mleko można przechowywać w lodówce do 10h a w zamrażalniku nawet kilka dni
POśCIEL dobra gatunkowo, moge wam polecić :-)
A z LAKTATOREM ja wam powiem tak:
- laktator- ja, po doświadczeniach z Laura, tym razem kupie tylko i wyłącznie elektryczny i dopiero po porodzie, gdy rzeczywiście się okaze ze bede w stanie karmić piersią. Już tłumaczę dlaczego:
- wydatek spory, bo np. avent elektryczny to u nas 85f (ok 350zł)
- nie każda z nas, mimo szczerych chęci i gorącego zapału jest w stanie wykarmić dziecko- to wyjdzie dopiero ok. tydzień po porodzie
- ja mówię NIE ręcznemu ponieważ: w trakcie nawału nie byłam w stanie pomóc sobie dwoma ręcznymi, z pomocą mamy i męża na zmianę pompujących i masujących, robiących okłady zimne a przy tym gorączka 40st...
- nie przewidzę czy ręczny mi wystarczy i czy sobie poradzę, dlatego o jego zakupie zdecyduję dopiero gdy rzeczywiście będzie mi potrzebny
- karmienie tylko i wyłącznie w nakładkach, bo dziecko mające silny instynkt ssania może być przy cycu nawet kilka ładnych godzin(!), grozi pokaleczniem jeśli nie zastosujemy smoczka
KAKA82- mleko można przechowywać w lodówce do 10h a w zamrażalniku nawet kilka dni
Podziel się: