reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Oj to sie musisz cieszyc Kochana :) Ja tez po cichu mysle o synku ale poki co musze jeszcze sporo poczekac zanim da sie sprawdzic kto tam mi w brzuszku siedzi :)

Widze ze Mama spedza caly wieczor z mezem :) Szkoda ze nic nie napisala jaka mial mine jak mu powiedziala :P

jaewa - dzień dobry :-D

sorbek - my się zdecydowaliśmy bo mnie szlag trafiał przy teściach. Innego wyjścia nie było. Dobrze że to ten z dopłatami więc nie ma tragedii i zawsze jakiś bonus bo zamiast 600 płaciłabym teraz 1700 wiec jest różnica :-p My na spółdzielcze nie mieliśmy szans bo kolejki jak pieron. Ale nie ma tragedii. 47m2 - ciasne ale własne i nikt mi się nie wpierdziela co chwila do pokoju z dobrymi radami. A ostatnio tak mi teściowa zalazła za skórę ze nawet ich nie zapraszam ani nie daję im Karoli jeśli nie ma wyższej konieczności - wolę z moją mamą zostawić :tak:

misia - oj widzę że kolejna ofiara skalpela przy wyrostku zamiast laparoskopii :-) A brzusio jak się patrzy :-D

Szczęśliwa - ładny brzusio :-)

Ja swoim nie straszę :-p

Spadam usypiać Karolę bo jedyne o czy marzę to żeby ten dzień się skończył :-(

Jaewa- pewnie że sie Ciesze ...tym bardziej ze jest zdrowy dobrze sie rozwija ....ładną ma wagę ..... to jak już bedzie taki etap to ja bede trzymała kciuki za twoją kruszynkę i żeby był synuś :):):)
Sol- dziekuje :)

Cześć kobitki :)

Pszczółka, Jasiek od dwóch dni też dzielnie chodzi. Po prostu ponad miesięczną przerwę miał w chodzeniu i się odzwyczaił. A same początki były trudne i dla mnie i dla niego. W drodze do pracy wyłam i w pracy ciągle myślałam jak mu tam jest.

Mama, super wiadomość :):):) Gratuluję z całego serducha :)

Created, nadal trzymam kciuki za Ciebie :) Wg mnie za szybko ten teścik i po prostu się pomylił :)

Misia, jeśli chodzi o kota to spokojnie możesz go pogłaskać. Nawet jeśli nie przechodziłaś toxo. Wystarczy, że potem umyjesz ręce. Nie powinno się też jeść surowego mięsa i dobrze myć warzywa i owoce - stąd też można złapać toxo. Ja mam kota i w ciąży nawet kuwetę mu sprzątałam ;)

Majqa, pod pachą to raczej niemiarodajny pomiar ;) Kiedyś mierzyłam pod językiem, a teraz "dowcipnie" ;)

KrólowaFal, powodzenia!! :)

Sol, kurcze trochę się przestraszyłam. A powiedz jak ta endometrioza może się objawiać? To na zwykłym usg widać?

Gosiek27, witaj :)

Szczęśliwa, gratuluję syneczka :)

Aniula85, witaj. Jak robiłam progesteron to ginka mi powiedziała, żeby badać miedzy 20 a 22 dc. Tobie zlecili tak szybko?

Monia, a Twoje TSH mieści się w normie? Może ta nowa endo ma rację i to jej powinnaś zaufać? Trzymam kciuki.

Krakowianka, ściskam, oby jak najmniej takich dołów. Mnie też już przeraża wizja życia z jednej wypłaty :/

Dziewczyny śliczne brzuszki :)

Nadrabiałam Was jakieś 3 godziny (z przerwami oczywiście) ;) Płodne jesteście :)

Blusia - o ile dobrze pamiętam to mogą występować: bardzo obfite i bolesne krwawienia w trakcie @, bóle podbrzusza, nudności, nabrzmienie podbrzusza. Dobry lekarz na usg zobaczy że jest coś nie tak. Ale sporo lekarzy nie zwraca uwagi na cokolwiek poza macicą więc często jest bardzo późno diagnozowana. Ale często jest tak ze skłonności do tego są dziedziczne i często występują rodzinnie obejmując prawie wszystkie kobiety. U mnie miała babcia ale po histerektomii jej przeszło, moja mama i ciocia też już są po histerektomii bo miały endometriozę. Moją siostrę też pewnie ten zabieg czeka jeśli nie zacznie jej się to cofać. Ja póki co mam czysto bo mój gin prowadzi i moją ciotkę i mamę i siostrę wiec zna sprawę :-p Ale jeśli np w rodzinie nie występuje a lekarz źle zszyje po cc też można się doczekać :-(

Odsyłam do lektury: http://www.endometrioza.sos.pl/content/view/43/62/

Spadam spać zaraz bo oczy się same kleją ale Karola musi obejrzeć do końca piklisie więc poczekam jeszcze chwilę :-)

reklama
misia - toś ty na rzeźnika trafiła a nie chirurga :no: Ja po torbieli mam grzecznie 3x1cm blizny których i tak już nie widać pod rozstępami :tak: A mój gin mnie kroił i zszywał. Chociaż muszę przyznać że dobra z niego szwaczka bo po nacięciu krocza przy porodzie też mnie ładnie wyhaftował :-D A dobre pół godziny szył :-p Nawet położna się śmiała że hafciarka powinien zostać :-p A mój mąż ma taką bliznę tylko pionową po wyrostku - też trafił na rzeźnika a że na dodatek marnego to ta blizna jest na 1,5 cm szeroka.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry