• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
dziewczynki,a ktore z was staraja sie o pierwszego dzieciaczka??bo chyba jest nas maaaaalutko...
a poza tym,ile macie lat,bo jak patrze na te fotki,to nie dosc,ze wydaje mi sie,ze jestem najstarsza (albo tak staro wygladam),to jeszcze ja nie mam zadnego dzieciaczka,a wy przynajmniej jedno jak nie wiecej...popadne w kompleksy chyba :/
szafirek-ja w lipcu skoncze 31-ZUZE rodzilam jak mialam 26 a Dominika jak mialam 28,teraz jak uda sie zajsc to bede miala przy porodzie 32...
bibinka - jednej po ciąży cyce zostają - innym nie - tylko zastanawia mnie zależność ze tym co chcą żeby zostały zazwyczaj nie zostają :-D

mama - witam słonecznym porankiem :tak:

Moje dziecko mnie męczy od 7 żeby wyjść na rowerek. Miałam iść do laboratorium zrobić sobie badania krwi ale jakoś tak nie bardzo chce z nią iść bo będzie mi marudziła :dry: A muszę tą tarczycę sprawdzić bo mnie dusi chwilami. Boję się że nie da mi pobrać krwi i że zasłabnę jak to zwykle bywa - bo mam tendencję do kamuflowania się ze ścianami :-D Chociaż moze jak będę z Karolą to mi się odwidzi robienie scen :-D
SOL- :-D:-D:-D:-D:-D:-Dale sie usmialam:tak:ja tez kamufluje sie ze sciana a czasem z podloga:-):-):-)dlatego uprzedzam a najczesciej pobieraja mi na lezaco;-)tak wiec ja tez robie sceny:cool2: MARYLKA- gdzie jestes???????????Ciebie rano zawsze trzeba szukac-zostaw ten kartonik i choc sie przywitac:tak:BIBINKA- ciesze sie bardzo,ze pospaliscie w nocy i ze Ala sie nie meczyla-ja tez sie zastanawial czy podac Domisiowi antyb.ale w sumie podalam bo juz dlugo Go ten kaszel meczy a do tego ma bardzo wezly powiekszone. WIOLKA- mowisz ,ze nie jest tak zle z moim cialem o rubensowskich ksztaltach:-D:-D:-DZAPMARTA,SZAFIREK- milego dnia w pracy. BALBINKA- umyj ladnie okna a potem zapraszamy z kawka:tak:;-)

reklama
Witam Was kobietki :)

za okna sie wezmę ok 11-12 jak słoneczko mocniej zagrzeje ;) Teraz siorbie kawusie i patrzę jak te moje łobuzy ganiaja się po ogrodzie :)

Ja na szczęście nie kamufluje się ze ściana przy pobieraniu krwi ha ha ha zawsze patrzę jak mi wbijają igłę w żyłkę, nawet wolę z zyłki niż z palca :-/ Chociaz mam tak kiepściutkie te żyły, że ostatnio laborantka o mały włos a pobrałaby mi krew z nogi ha ha ha ;)

No mi tez większy cyc by sie przydał :-/ może w ciąży wyhoduję i taki juz zostanie ;)

mama05 ale fajnie,że już środa,co:-)?jak się czujesz,mierzyłaś tempkę?
a u mnie ocieplanie bloku c.d.:baffled:.muszę wszystko z balkonu powynosić,szafki będą mi "zdobiły"duży pokój:wściekła/y::wściekła/y:

CZESC BALBI_NKA- pewnie niecg slonko zagrzeje-kazdy powod jest dodry zeby posiedziec na BB:tak::tak::-D:-D:-D:-DBIBINKA- mierzyla temp.taka jak wcz.czyli 36.8:baffled:cos mi sie wydaje,ze nic z tego-piersi raz mrowia raz nie a podbrzusze pobolewa tylko jak sie poloze...no ale juz sroda,wiec wkrotce sie wyjasni-kusilo mnie zeby rano zrobic test ,ale dobrze ze zamieszanie z szykowaniem Zuzy potem szybko do przedszkola bo Jej sie spieszy-UWIELBIA PRZEDSZKOLE- i nie zrobilam.czekam do piatku

hej kochane myslałam juz że was nie nadrobie , ale udało się :):) ale gapa byłam i nie pozaznaczałam sobie waszych wypowiedzi to pisze to co pamiętam że miałam napisać

mama05 ty mnie kobieto nie denerwój nawet bo ja musze dziś 2000 utargować i nie mam czasu po poznaniu Cie szukać żeby Ci dupsko skopac ja przed ciażą i mam większy brzuch i zyje i nie marudź na swój bo naprawde Ci nakopie - zobaczysz

co do testów to kupiłam 3 z apteki więc prosze wszystkie rano w piątek robią cherbate :):)

a mój kochany mężuś wczoraj mi powiedział że bardzo chce ze mną tego dziecka i juz się nie może doczekać :):):) tak mi sie fajowo zrobiło

kobiety ja musze dziś 2000 utargowac - nie wiem jakim cudem wczoraj zapłaciłam 3000 i jeszcze 2000 musze zapłacić :( ech co za zycie od faktury do faktury :):)

kurcze,rozwieszałam pranie,nie było mnie może z 10 mniut i znów muszę się logować,bez sensu:baffled:.
o mały włos bym się zapomniała i prawie dźwignęlam tą michę z praniem:baffled:.nosiłam je na 3 razy:tak:.
mama05 pewnie,że czekamy do piątku:tak:.kurcze,szkoda,że tempka spada,ale przecież na 100% to też nie musi być objaw braku ciąży i zbliżającej się @.mnie czasem tak brzusio pobolewa,jak na @,trochę poleżę i mi przechodzi.w razie czego mogę zawsze wziąć no-spę

BIBINKA- wspolczujez tym remontem!!!!!!!:(ale nie ma wyjscia-trzeba to przezyc i lepiej teraz niz jakby sie juz Goszek urodzil:)a wogole to jajka bo myslalam wczoraj,ze mi wiadomosc do JOSEPHINE wcielo a Ona mi dzis pisze,ze dziekuje za streszczenie i ze jutro robi test :)))))taki nieplanowany bo jakies leki bierze i teraz nie moze raczej byc ale dla pewnosci i spokoju zrobi:)) a wogole to Jej mąż przylatuje na weekend do PL i napisala ,ze juz sie umowila do kosmetyczki na depilacje i czaka,zeby sie przywitac!!!:))szalona!

wiecie co chciała bym żeby juz był piatek może by mi to spanie przeszło :) bo ja w sumie żadnych objawów nie mam tylko od soboty mogła bym z łóżka nie wstawać :) mój kamil sie smieje że sie z niedzwiedziami pozamieniałam one wstały a ja w kime :):)
kurcze podświadomie chciała bym żeby tabletki zawiodły tym razem ale wątpie no ale na testowanie si nagrałam :)

marylka cześć:tak:.pamiętaj,że kto ma dać radę,jak nie TY:-):-)?fajnie Ci mężuś powiedział:tak:.ja już w czwartek wieczorem będę herbatkę parzyć:-D:-D.
mój klepie brzusio i ciągle pyta :jak tam ciężarówka?:tak::-).widzę,że się cieszy:tak::-).oczywiście myślimy jak sobie damy radę,jak będę musiała do pracy wrócić,ale póki co nie chce mi się nad tym debatować,bo po co martwić się na zapas:tak:

reklama
witaj Maryla - dzisiaj na pewno będzie lepszy dzień :)
mama, masz rację :))))) tylko szukam powodu żeby nie myc tych okien ha ha ha ale zaraz wezme sie w garść i zacznę pucować :)

Szafirka jeszcze nie ma... ni nic, jak przyjdzie to przeczyta ;)
właśnie odnalazłam pierwsze badanie mojego M, które było robione w październiku 2007 czyli 2,5 roku temu
I tak

Czas upłynnienia (min): 30 Norma <60
Objętość (ml): 2,0 Norma >2,0
Lepkość (+, ++, +++): + Norma +
pH: 7,9 Norma >7,2

RUCHLIWOŚĆ PLEMNIKÓW

Ogólny % ruchliwych: 60 Norma >50

Ruchliwość Postępowa (%)
a) Szybka linearna: 15 Norma >25
b) Wolna linearna i nielinearna: 15
c) Brak ruchliwości postępowej: 30
d)Brak ruchu w ogóle: 40 Norma <50

Żywotność plemników (%)
Żywych: 64 Norma >75

Aglutynacja (-,+,++,+++): - Norma -

Liczba plemników (ml)
2.700.000 Norma >20.000.000

Ogólna liczba plemników w ejakulacie
5.400.000 Norma>40.000.000

Uwagi: OLIGOASTHENOZOOSPERMIA

MORFOLOGIA PLEMNIKÓW

Plemniki o patologicznej budowie - 96%

Inne komórki:
Leukocyty: 0x10(6) -do 6 potęgi ;) Norma poniżej 1x10(6)/ml
Erytrocyty: 0 w.p.w.
Norma poniżej 5 w polu widzenia
Nabłonkowe: 0-2 w.p.w.

Ogólny odsetek prawidłowych plemników: 4% Norma: powyżej 30%

Jesli chodzi o morfologię to raczej nic sie nie zmieniło od tego czasu, ale ruch szybki był, lepsza ruchliwość i żywotność była. Hmmmmm może rzeczywiście powtórzyć za 3 miechy to badanie :?

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry