reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Balbinka, ja bym Cię bardzo prosiła w wolnej chwili o jakąś podpowiedź, od czego w ogóle zacząć, jeśli się chce spróbować samemu taki chlebek upiec?... bo ja mam chrapkę, tylko nie bardzo wiem, jak się zabrać do tego ;-)

674.gif

Mademoiselle cześć :-) Ja też czekam ;-)
Pok całusy!!! I jak tam, zwiedziłaś tę stronkę co z niej tłumaczyłam ostatnio?...

SERGII- cześć słodziaku :)) wyspana ??

MADE- witaj moja Ty spokojna mamusko :) miałam Ci mówić-masz bardzo kojący głos...ja taka rozgadana......a Ty spokojna :))

BALBINKA- &&&&&&&&& za przełozenie terminu wyjazdu M .

MARY-BETH- 4 prania ?????? jakby to napisała Palemka-prrrrrr szalona :)))))))))))

POK- kiedy Ty testujesz kobieto???:) ostatnio sie pytałam ,ale chyba nie doczytałaś...

pok - hehehee Ty próżniaku Ty! Dobrze wiesz, że połowa tego zniknięcia to do Ciebie była :-p a ja tu czytałam, że jakaś Cię dopadła wątpliwość ? eee.... weź no.... wizualizuję jak należy, a Ty dołki zaliczasz :))))) będzie GITES !!!! Pisałam Ci, że moja rodzona siostra po dwóch latach zaciążyła ? No to piszę ! :-D

A w ogóle to pisałam też odnośnie tego kalendarzyka do określania owulacji... hmmm..... no żesz niech mnie kule i jasny gwint, toć moja 12. letnia córka lepiej wyedukowana. Sorry, ale się lekko zdziwiłam ;)))))

SERGII- cześć słodziaku :)) wyspana ??
Cześć Kochana! :-) W sumie nie najgorzej u mnie, chociaż rano byłam wycieńczona - pierwszy raz odkąd wróciłam z nocki do domu padłam na łóżko po 30 minutach od powrotu! :szok: No ale nie spałam od wczoraj od 14:00... :zawstydzona/y:

A Tobie Kochana jak dzionek mija?... 524.gif

Made jaki kalendarzyk do określania owulacji?... O co chodzi? Zaciekawiłaś mnie! :-)

Balbinka, ja bym Cię bardzo prosiła w wolnej chwili o jakąś podpowiedź, od czego w ogóle zacząć, jeśli się chce spróbować samemu taki chlebek upiec?... bo ja mam chrapkę, tylko nie bardzo wiem, jak się zabrać do tego ;-)

Już raz Ci linki wysyłałam :-p
Zaczynasz od zakwasu, ja robię według tego przepisu Zakwas robię go ściśle według przepisu, tylko zamiast folią, zakrywam go ściereczką lnianą i stawiam przy kaloryferze (przy foli dwa razy mi spleśniał). Pamiętaj aby co 12h go przemieszać no i dokarmiać! Ta babeczka dosyć szybko odpowiada na pytania, także śmiało do niej jak masz jakieś wątpliwości :tak:
A jak zakwas masz gotowy, to zabierasz się za chlebuś. Ja do tej pory brałam przepisy właśnie z jej blogu
Chleby na zakwasie i najbardziej na razie smakuje wszystkim ten Polski chleb (na zakwasie)
I też robiłam wszystko ściśle według przepisu. Pychotka! Wczoraj jak byłam u mamy na kolacji i zjadłam kupny chleb, to po prostu się wykrzywiłam a mój M nawet go nie dokończył :-D przyzwyczaiłam go do domowego pieczywka.
A na początek możesz wypróbować bułeczki czy chlebek na drożdżach (dobry, ale zakwas to zakwas ;-)). Bułeczki Tygryska są pyyyyyyyszne

SERGII- byla rano taka osóbka z zapytaniem ,namieszane to troche ...

MADE- no dokładnie,ręce opadają ,tez sie zastanawialam ile ta osóbka miala lat ,ze takie pytania...

SERGII- ja ogolnie zalatana bo pakuje rodzinke na jutrzejszy wyjazd weekendowy,ponad godzine rozmawiałam z nasza Wisieńka,potem odbieranie dzieci ,przebieranie ubrań,porządki........

Ostatnia edycja:
Sergii - cudeńko Ty literackie, jak dawno Cię nie widziałam :-D mam nadzieję, że wszystko dobrze ;))))) aha.... i całuj mnie tak całuj :-p mam na myśli tą śliczną żabkę )))))))
A z tym kalendarzykiem to ciekawa historia, bo okazuje się, że są jeszcze takie kobiety, które za jego pomocą określają owulacje, a to nie żaden inny jak małżeński :szok: ale... zrzućmy to na karb minister edukacji :-D

mamitka - :-D:-D:-D gadułko kochana... ten mój tembr to po dziadku, On też taki mrukowaty był :)))))))))))))

reklama
mamitka - :-D:-D łeee tam, mnie się tam takie gadulstwo do rzeczy podobuje bardzo :zawstydzona/y::-D:-D i wiesz co ? w życiu nie przypuszczałam, że będę kiedyś towarzyszyła Ci pod prysznicem :-D dobra, powiem im :-p że to chodziło o storczyki :-D:-D:-D:-D:-D

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry