• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Co do laktatorów - ja miałam ręczny avent, a musiałam dużo pracować nad laktacją, ręce mi odpadały, mleko nie chciało lecieć - załamana byłam i w przypływie rozpaczy kupiłam elektryczną MEDELĘ. Ale zanim mi ją dostarczono nagle przyzwyczaiłam się do ręcznego AVENTU, mleko pięknie leciało - a z tym elektrycznym masakra! Poleciała kropelka i koniec! W dodatku hałas denerwował Maciusia! Natychmiast go sprzedałam za pół ceny - więc tylko na tym straciłam. Dla mnie ręczny avent to rewelacja - bo ma taką nakładkę silikonową masującą - a TT też to ma?

Sprawdziłam - TT też nieźle wygląda...

A póki co ucinamy sobie drzemkę z Maciusiem. Buziaki!

Ostatnia edycja:
reklama
a ja przy okazji wyslalam zaproszeniena nk do pewnej pani z Francji...ciekawe co ona na to?:-)
Iwcia mi placze spac chce , ide ja uspic ale wroce:-)
i pustka... nie ma nikogo. to ide polezec sobie do Iwcia

Ostatnia edycja:
Dziewczynki ja was czytam ale od niedzieli mam bóle w okolicach nerki, a dziś czuję tak jakby to była nerka. W czwartek nie planowana wizyta u gina i zobaczymy co tam się dzieje. Albo szpital albo leczenie w domu:-(

Hehe laski dzięki za komplementy -nie ma to jak słodycze z rana:))) Ja na tych zdjęciach się tak super nie oceniam, jak chodzę to już mi się nogi o siebie obcierają - no i w ogóle takie tam. Ale apropo trampek:

Wioluś ja mam 33 lata i w trampkach chodzę! Chyba ze względu na wzrost (180 cm) nigdy nie nauczyłam się w szpilkach chodzić hehe :))) Także dawaj trampeczki a może akurat mężowi się spodoba!

Jos ja mam trampki made by deichmann hehe :)))

No i tym co pouciekały buziaki!!!!!!

Made tydzień 29 od jutra!

Też tak mam,180cm wzrostu i kiedyś nie można było butów w porządnym rozmiarze dostać:(

Jos witaj ;)) no o to chodzi- jak mama szczęśliwa to cała rodzina szczęśliwa :)))))))))
Ty szalejesz z kosmetykami a ja z zieleniną :))
Palemko- przyjemnego spotkania:)

zmykam babki-poodkurzać trzeba a zaraz po dzieci jadę..
u nas nadal wieeeje jak 150 i głowa zaczyna boleć;/;/
U mnie wieje od rana a teraz się nasiliło

Cześć dziewczyny...
Nie będę dziś zaśmiecała forum moim podłym humorem...
Wizyta dzisiejsza totalna porażka...pan G tak się spieszył ,że USG nie trwało dłużej niż 10s po czym stwierdził brak widocznego czegokolwiek...potem dziękuje do widzenia ot cała wizyta...aaa i za tydzień na powtórne USG...to ja już sobie poczekam na mojego Gina ,albo poszukam innego...
Łooo co za łosioł,przecież to może być pozamaciczna albo coś złego się dzieje skoro beta rośnie a on nic nie widzi...
Marcepanku pójdź do sprawdzonego ginka albo jeszcze lepiej wieczorkiem z pogotowia leć,powiedz,że boli itp,niech badają.

Ja byłam u ginka i powiedział,żze do grudnia on mnie zaciąży (nie dosłownie on:)) a jak się nie uda to wtedy będzie myslał.Na początek prolaktyna do zbadania jutro rano,w czwartek mam monitoring bo pęcherzyk już jest i chce sprawdzić jak rośnie no i w przyszłym tygodniu zobaczy czy pękł i to wszystko w ramach dzisiejszej wizyty (za darmo czyli następne 2 wizyty i poza kolejką)
Generalnie nagadał mi,że myślę o stymulacjach,IUI itp,mówi,że na to za wcześnie a poza tym nie ma co stymulować bo owulka jest.
No i obejrzał wyniki męża,marne są wg niego,nawet bardzo ale kazał zrobić badanie nasienia jeszcze raz i w Invikcie lub innej większej klinice,powiedział,że jak drugie badanie będzie złe to mąż do leczenia/podleczenia się kwalifikuje...
No,to tyle,teraz w domku robię obiad i odpoczywam:)

asionek : tu na poludniu tez widze mlodsze a i nawet baaardzo mlode w ciazy, ale w paryzu i okolicach to juz tak od lat nie ma, nawet moja tesciowa, stara generacja hehe a pierwsze dziecko 29, drugie 35!!! a ona ma 60 lat skonczone! wszystkie moje znajome pierwsze dziecko po 30 tce, jedna nawet 34. ale slyszalam ze np. w warszawie to tez juz raczej jesty 29-30 niz 26-28, nie wiem czy to prawda, ale by mnie to nie zdziwilo. w paryzu jest tak od lat, do takiego stopnia ze dzieci u kobiet ponizej tego wieku czesto ogolnie uwazane sa za wypadkowe ;) bo ludziom sie ze tak brzydko powiem : W PALE nie miesci, z emozna chciec miec dziecko w wieku 20-25!

a korki szpile... jej wiesz kiedy ostatni raz nosilam? PRZED EPOKA "wozka" hahahaa :-D
teraz tylko plaskie ewentualnie konturn. nawet male koreczki nie, do wozka moze i maly korek ok ale do biegania za 2 latkiem, wyciagania go z placu zabaw z pajeczyny na wysokosci 2 m : NIEEEEEEEEEEE :)

ale mam dzis zmula, pewnie ten wiatr... nic mi sie nie chce
leze i szukam domu na web i tyle... a z mama godzine dwadziescia na telefonie spedzilam :)

just : ja nawet bambusa usmiercilam. jak dostalam drugiego na imieniny to go kolezance z miejsca podaraowalam bo juz nawet w podlewanie bambusa nie wierzylam ;)

asionek : trampki jak najbardziej :) ja teraz nadrabiam i zamiast korkow robie sobioe przyjemnosc roznymi balerinkami, no i kozaczki : polkrotkie dlugie, wszystko na palskim, ale tyle roznych stylowo jest ze jest w czym wybierac, mimo ze obcas pozostaje obcasem ;)

Ostatnia edycja:
Dziewczynki ja was czytam ale od niedzieli mam bóle w okolicach nerki, a dziś czuję tak jakby to była nerka. W czwartek nie planowana wizyta u gina i zobaczymy co tam się dzieje. Albo szpital albo leczenie w domu:-(

moze nie dzieje sie nic zlego ?? trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Jos no w Wawie nie ma jeszcze takiej schizy :) rodza normalnie , napewno pozniej niz za czasow naszych mam , ale bez szalenstw :)
no trzeba bedzie inne buty kupowac teraz :)
tez mam lenia jakiegos ....

Oliwka to dobrze , ze gin zajmie sie toba , a raczej wami :) napewno w koncu sie uda !! &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

just - dzięki Kochana za wieści od Kocurka :* Może jak pogoda na dobre zagości to uda Jej się ciągnąć jako tako na tej darmówce :-))))) A Ty co porabiasz ?

agapa - ja też miałąm taki okres, że mnie nerki nawalały, jak jedna przestawała, to druga zaczynała, okazało się to niczym groźnym, jak to cudownie mój lekarz mawia: Dla matki to dziecko, a dla organizmu nowotwór ;))) Trzymam kciuki aby szybko ustąpiło :))))

jos !!!!!!! Jak bum cyk cyk, że nie wiedziałam, że jesteś zalogowana. To czysty wyrzut sumienia :-)))))

Olivka - w sumie to wieści pozytywne :))) Małż się podleczy, Ty uspokoisz i do grudnia brzuszek na 102 :-)))) Super !!!

Coś jeszcze komuś miałam, ale mi uciekło......
trudno :eek:

Ostatnia edycja:
reklama
Lilu - ja wiem, który Ty masz obecnie tydzień ciąży :-)))) spoglądam czasami na suwaczki :-p Mi chodziło, w którym tygodniu ciąży byłaś na tych zdjęciach :))))))

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry