• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Nooo Palemko:)
Muszę receptę wyżebrać:) Zaraz zapisuję się do Pani doktor bo ginek mi Ketonal Forte wypisał...zapomniałam krzyczeć o Nimesil...

reklama
palemko witaj
ja na anemie biore Tardyferon bo hemoferu nie przysfajalam
a na te ataki przepisala mi Polvertic i Torecan... nie stawiaja mnie odrazu na nogi ale jest lepiej niz bez tych lekow
a ten Nimesil na co jest dokladnie? a zaraz sobie poszukam:-)

hej dziewczyny :)
witam sie z kawka :)

helol :)

asionek : to jest tylko i wylacznie moja opinia, i bierz na spokojnie pod uwage ze gadasz z zakupoholiczka, ale ja do poldusia mialam ciuszki na 54cm i to sporo. I urodzil sie 50cm i byly akurat i wcale nie na kilka dni ! i teraz tez dopkupilam kilka nowych unisexow na tylko i wylacznie 54cm : 1 pizamka dziewczeca, 2 pizamki unisexy, 2 biale bodziaki, kilka bodziakow dziewczecych ( bo takich na 54cm nie mialam, z poldusiem znalam plec, wrazie co je odpsrzedam czy zamienie sie z inna mama) i moze z 2-3 bodziaki unisexy nowe zeby nie bylo ze wszystkie chlopieco-mixte'owe po bracie... wiem, ze tpo na chwile ale jakos tak nie moglam sie przelamac zeby od razu 62cm choc mialam juz kilka sztuk 54cm po synku... ale tak jak podkreslam to jets moje osobiste insywidulane widzimisie...wiem ze w PL czetso sie bierze wieksze ciuszki, i dzieci z reguly rodza sie ciut wieksze no i jakos tak bardziej powszedznie sa wywiniete na 4 cm rekawki i nogawy :) mi osobiscie sie nie podoba jak dziecko jest w ewidentnie za duzym ciuszku w ktorym plywa... ale PO RAZ KOLEJNY podkreslam ze to moje fanaberia, tak juz po prostu estetycznie mam ze lubie "ciuszek na dany wzrost" mimoze to na kilka tygodni ...
jak sie boisz ze maly bedzie maly i ze bedzie plywal to kup dwa dwupaki bodziakow tanszych 54cm typ KIABI, jedna pizamke
welurkowa czy 2 i tyle...

mlodam, palemka : hej :) ja tez bym sdie napila %%% !!!!

dzieki Jos :)
mi sie tez nie podoba jak taki maluch lezy w za duzych ubrankach i to nie o rozmiar , a kilka :/
ja przejrzalam wszystko wczoraj i mam na 56 jedne spiochy , kilka pajacy i body i wsio ... troche malo , wiadomo moze byc roznie , a nie chce prac po jednej sztuce :/
takze decyzja podjeta dokupie kilka sztuk :) i tak na wyprawke malo wydalam , a na cuszki to juz wogole wiec mam teraz pretekst :)
nie chce zeby maly w szpitalu jak dziad lezal :/

asionek same dylematy :-D skąd ja to znam... :zawstydzona/y::rofl2:

oj tak zebys wiedziala , ze same dylematy hehe

WITAM SIE POIEDZIALKOWO
ja mialam w sobote powtorke z rozrywki, znowu mialam atak...naszczescie po poprzednim zostaly mi leki i kolo popoludnia wrocilam do zycia

asionek co do ubranek ja mialam najmniejsze w rozmiarze 56 i mala ponosila je gdzies z miesiac moze 1,5 miesiaca. miala 50cm jak sie urodzila... mysle ze kilka ubranek mniejszych powinnas kupic , bo wiadomo w domu moze miec troche wieksze ale jak wyjdziesz z dzidzia do ludzi to tak dziwnie... ale ja nie kupowala bym ubran w rozmiarze 52 i 54 bo mysle ze nawet jak dzidzius urodzi sie malutki to ponosi te ubrania z 2 tyg a to strata kasy.

Wiola oby te ataki minely !! &&&&&&&&&&&&&&&&&

dzieki macie racje i dokupie kilka sztuk :)

CZEŚĆ NA FRONCIE ;)))

Asionek- sliczne imię ;))
przy Dominiku zastanawiałam sie nad Natanem.....i nadal mi sie podoba;)
a ciuszków kilka kup na 56..52..

pozdrawiam Was wszystkie :)
miłego tygodnia ;)

hej Mama :)
Natan , a Nathaniel to nie sa te same imiona :) wiem , ze sporo ludzi je myli .... w kazdym razie dzieki :)

musze isc do sklepu po wklady do pralki , bo mi sie skonczyly , a mam kilka pran z roznymi kolorami ....

Asionek no chyba,że tak...ja jak rodziłam w Hiszpanii to dla małej musiałam mieć tylko i wyłącznie ubranko na wyjście...tam wszystko dają w standardzie dla dziecka na cały pobyt.

Witajcie:)

My już od soboty w domku :)

mama - co skłoniło Cię do zmiany zdania i zapisania Zuzi do 1-ej klasy? Ja też Izę zapisałam, ale u nas było tylko 6-cioro dzieci zapisanych i rodzice je wypisali więc i ja Izę wypisałam ...

hejka

wiolka : oby klopoty ze zdrowiem sie skonczyly!!!!!!!
a propos zelaza to ja teraz tez zaczne, i tez terdyferon!

mama : nie kupilam mebla i raczej nie kupie bo jest NISKI : OK. 65cm szukam 4-5 szflad ale wyzszych... tak na 104-108cm, amlo tego brzydsze... takie nie dzieciece, tylko buirowe... Ale w taki maly moge sie nie pomiescic hihi ;)
wiec chyba kupie zwykly wyzszy z 1 lub 2 dodatkowymi bakami i ozdobie ewentualnie jakimis naklejkami i tyle... jeszcze troche czasu mam przede mna, to sobie ebde szperac na spokojnie w internecie i porownywac :)

carola : ale dziwnie ze normalne ubranka mialas w szpitalu na wyjscie :) pierwszy raz sie spotkalam z taka opcja :)))))))))

ide na obiad! do pozniej

just : jak tam humor???? spkaowana kiedy wyjazd ??????????

asionek : usmialam sie z twojego "zeby w szpitalu jak dziad nie lezal" :))))))))))))
a co tam bierz pare couszkow i nie zaluj, podsune ci opcje ekonomiczna : we fr. jest rozmiar maly 54cm, nie ma 56. faktycznie moze starczyc na chwile, ale te pierwsze ciuszki wez unisexy body i jakis dresik czy sweterek, czy komplecik i bedzie sluzyl dla dzidzi nr 2 :) wtedy nie ebdziesz juz miec dylamatu jak drugie bedzie male ze trzeba kupic malenksie rozmiary na 2-3 tygodnie, tylko te kolkanascie dni opykasz unisexami po nathanielku :) OT TAKI MOZE BYC PLAN :)

Asionek no chyba,że tak...ja jak rodziłam w Hiszpanii to dla małej musiałam mieć tylko i wyłącznie ubranko na wyjście...tam wszystko dają w standardzie dla dziecka na cały pobyt.

u nas ubranka trzeba miec , ale na ile dni i ile tego to juz nie wiem :/
musze w czwartek od poloznej liste wziasc , bo juz sie pogubilam w tym wszystkim :))

Asionek a szpital nie ma strony w necie?Może tam jest lista albo kontakt...zadzwoń na oddział i zapytaj:)

Jos,dlaczego dziwnie?

reklama
carola : bo nie przyszlo by mi na mysl ze sa szpitale co daja ubranka, no i w sumie ubior to kwestia indywidualna... wolalabym miec dziecko ubrane w to co sama mu pieczalowicie wybralam :)
ale to nie bylo w sesnie krytycznym, tylko sie zaskoczylam :) bo jeszcze nigdzie nie slyszalam o takim systemie, ani w FR ani w Pl ani w UK. Po prostu :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry