• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
No to tak jak ginek mówił 5tydzień to ok 6mm powinno być.
A ja dopiero 4tydzień mam i maksymalnie + 2dni

Z caly, szacunkiem co to za gin, co potwierdza ciaze z usg w 4tc? Chyba, ze podajes od owua nie OM. W 4tc nie widac na usg nic co by sie roznilo od obrazu sprzed miesiaczki...
ja bron boze nic na zlosc ale moze gina powinnas zmienic. 6mm to 6-7tc (sprawdzilam teraz). Na pewno nie 5tc, bo w 5 tc milimetry sa 2.
ja tam nie wiem... Tylko cosik mi sie tu nie zgadza.

A bete zrobil? Bo w tak wczesnej ciazy naprawde na usg nic nie ma i mozna najwyzej zrobic badanie krwi, wrecz nalezy.

Kocurku licze, bo sie o kolezanke karoline niepokoje.

A objawy... Mega lod, mdlosci coraz mniejsze, bekam codzienie od 22 do 2 :). (czekam az m mnie wygoni na kanape) i zmeczenie okropne.... Masakra jakas koszmarna. Spacer do sklepu a potem 2h lezenia z wycienczenia. Cisnienie wciaz niskie. Pani dr obiecuje, ze zmeczenie sobie pojdzie wkrotce (w jej swiecie "wkrotce" oznacza miesiac) :)
generalnie idzie ku lepszemu!

Ostatnia edycja:
A widzisz Kocurku, mi też przysłali i to z kilku firm, a ja tak tylko zbieram :hmm:
Słyszałam, że znowu jest tendencja na wczesne wprowadzanie różności pokarmowych do menu malucha, niezależnie jakim mlekiem jest karmione :)
Jutro spróbuję z jabłuszkiem...bo dzisiaj już mi się nie chce :-)

Olivka - plan macie dosyć, dosyć...oby tylko poskutkował :))

pok "znajde tylko te normy" i biada im, jeśli śmią śmieć z poczkowymi się nie pokrywać :-D)))))

made ja jakoś z Kamilem wcześnie wszystko wprowadziłam... o ile pamiętam :errr: buuahaha..!! :-D:-D:-D

poczek nie popuści przecież :-p nie był by poczkiem :cool2: poczek na wiarę nic nie bierze tak OT

Made :)
ja sprawdzam z moja aplikacja ajpadowa i z moim usg sie kazdorazowo pokrywa idealnie a przy okazji wszystko sie pokrywa z om... Moj ludzik moze tymczasowo pelnic role linijki ;-)

Kochana, po pierwsze mój ginek ma sprzęt światowej klasy i widać wszystko, dokładnie sprawdzał czy to nie miesiączka,badał mnie bardzo długo.Na usg widać wszystko w super zoomie. Ginek bardzo dobry.
Wykluczył @,torbiel inne rzeczy.
Na zwykłym badaniu też wyczuł ciążę.
Poza tym jak byłam z Ninką w ciąży to ginek mnie badał ''ręcznie'' i też powiedział,że ciąża 4tyg3dni.
3 dni wcześniej na usg nie było nic widać,czyli w 4tc...a w 4tyg i 6dni inne usg pokazało Ninkę.
I mój ginek podawał tc od miesiączki i zapłodnienia.Od zapłodnienia wyszło 2tyg i 2dni.

Bety nie robimy bo oboje nie chcemy,zrobię za tydzień jak ciąża się utrzyma.
I nie każdy zarodek rozwija się tak samo...zawsze są różnice.

Kochana, po pierwsze mój ginek ma sprzęt światowej klasy i widać wszystko, dokładnie sprawdzał czy to nie miesiączka,badał mnie bardzo długo.Na usg widać wszystko w super zoomie. Ginek bardzo dobry.
Wykluczył @,torbiel inne rzeczy.
Na zwykłym badaniu też wyczuł ciążę.
Poza tym jak byłam z Ninką w ciąży to ginek mnie badał ''ręcznie'' i też powiedział,że ciąża 4tyg3dni.
3 dni wcześniej na usg nie było nic widać,czyli w 4tc...a w 4tyg i 6dni inne usg pokazało Ninkę.
I mój ginek podawał tc od miesiączki i zapłodnienia.Od zapłodnienia wyszło 2tyg i 2dni.

To niezly ginek... Dobrze, ze z mimki twarzy ciazy nie wyczytuje ;-)
No ale jak tak, to tlumy z calego swiata powinny walic. W ch zaden ginekolog by sie nie odwazyl powiedziec. Mowia zawsze "to moze byc ciaza ale moze tez nie byc ciaza, prosze przyjsc za 2 tyg a teraz zbadamy krew" i tyle. ;-)

Poczek po prostu nie znosi niedokladnosci, nierzetelnosci i kilku innych zjawisk. :-D Ale podobno ma tez swoj urok :-):-)

Poczek cudowności to zdjęcie, Twój mini Poczuś śliczny... aż sobie swoje usg wygrzebałam z tego okresu ciąży, łezka się w oku kręci... A teraz moje maleńkie 2 cm wtedy kopie mocno i nie daje o sobie zapomnieć:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Asionku patrz post powyżej! A ja dziś kupiłam kleik ryżowy i spróbuję na wodzie podać. Zobaczymy czy pannie zasmakuje :-p
.

daj znac czy zadzialal :) u nas to juz nawet nie sa pobudki z glodu na cyca , tylko wsumie takie o zeby wstac hehe

piekne lupy :)) a sweterek tez bym brala w ciemno boski jest !!

Jestem,małżonek przyjechał żeby mnie zawieźć do ginka.
Ginek w szoku,ja w większym.
Mam kropka...kropek ma 1,6mm....nie wiadomo czy ciąża się utrzyma bo za wcześnie żeby cokolwiek stwierdzić.
Następna wizyta 22.02, mam leżeć i czekać, w razie plamień luteina doustnie i dopochwowo.

Karolina czytalam na FB :))) jejku jak ja sie cieszeeeeeeeeeeeeeeeee :))))) teraz z calych sil trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&&& !!! musi sie udac :)))
z mezem i cala reszta tez sie pouklada zobaczysz :))) ale jestem podniecona nowina hehe

co do wielkosci zarodka jest w sam raz :)))
korzystalam z tej tabeli w ciazy i moj maly rosl prawie tak jak podali :)
Tabela średniej wielkości i masy płodu w poszczególnych tygodniach ciąży - Ciąża i poród - Dziecko - Wieszjak.pl

wiolu właśnie nie wiem... na stronie widziałam, takie różowe mi się podobają. Mówisz, że wkładki z lidla dobre? Może tez kupię...

ja polecam wkladki wielorazowe jak Maja i do tego muszle laktacyjne z Avetu np., taki zestaw straczy ci juz do konca karmienia :)
na wkladnki wielorazowe idzie masa kasy , a schodzi tego od choler..... :/

Wszystko mokre i zaplute w promieniu metra, kleik w moich włosach, dziecko zjadło 60ml i chce więcej :szok:

mamy apetycik ladny widze :)))

Z caly, szacunkiem co to za gin, co potwierdza ciaze z usg w 4tc? Chyba, ze podajes od owua nie OM. W 4tc nie widac na usg nic co by sie roznilo od obrazu sprzed miesiaczki...
ja bron boze nic na zlosc ale moze gina powinnas zmienic. 6mm to 6-7tc (sprawdzilam teraz). Na pewno nie 5tc, bo w 5 tc milimetry sa 2.
ja tam nie wiem... Tylko cosik mi sie tu nie zgadza.

A bete zrobil? Bo w tak wczesnej ciazy naprawde na usg nic nie ma i mozna najwyzej zrobic badanie krwi, wrecz nalezy.

ja sie nie zgodze z tym ... bylam na usg w terminie jakim Karola byla i u mnie bylo widac juz pecherzyk ladny :) a bylam tak szybko ze wzgledu na poronienie wczesniejsze ... a w 6tyg. na nastepnej wizycie bylo serduszko juz !!
takze roznie bywa

Jois kupilam wlasnie krzeselko , nie moglam sie powstrzymac , bo promo niezle jest :) znasz moze ta firme ?? jak myslisz dobre ono bedzie ?? za ta cene powinno niby hehe
oto ono Chaise haute Isis (Babybus) - La chaise haute de bébé - chaise haute, chaise bébé, chaise haute bébé, chaise haute bebe chez Autour de Bébé

reklama
Wiesz,nie będę z Tobą więcej polemizować na ten temat bo nie Ty jesteś specjalistą i nie obrażaj proszę lekarzy.
Wiem do kogo chodzę,komu ufam i co robię,tak więc odpuść i znajdź inną ofiarę.
Nie będę przypominać Twoich rozterek i panik z przed kilku tygodni.
Ok?
Dzięki Asionek i za tabelkę tysz:)))
W końcu byłam już w ciąży i wiem co i jak...nie lubię jak się ze mnie robi durnia i wmawia pewne rzeczy.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry