• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Asionek - a gdzie tam....leżę plackiem i się zastanawiam co wybrać z karty menu :-))))
Ale chyba się zdecyduję na naleśniki z białym serem :-p jakoś mnie tak na słodko dzisiaj wzięło...

nie za dobrze ci ?? :) wsumie chyba zrobie nalesniki niedlugo , juz cala mase czasu nie jadlam
milej drzemki :)

hej kobietki-ja tylko wpadam dać znać że żyjemy-mam przekochane dziecko jak nie ma kolek-je i śpi i bardzo lubi spacerki-no ale niestety kolki są coraz częstsze i dają popalić-chwilowo nawet nie mogę jej dobrze na brzuszek położyć bo kikut pępuszka jeszcze nie odpadł-teraz jest nowa metoda na pępek-psika się tylko octeniseptem aby dezyfenkować-więc po konsultacji z położną zakupiłam tradycyjny fiolet w aptece i to trochę przyśpieszy całą akcję (synek miał półtora tyg. jak mu odpadł po stosowaniu fioletu-genicjany). szczegół że wszystko mam upaprane na fioletowo;)
co do kolek stosowaliśmy kilka dni sab simplex i zero efektu, od dziś spróbuje espumisan, zobaczymy, na razie jedynie noszenie na rękach i kołysanie ją uspakaja,lekko, bo do końca nie jest fajnie-pół dnia ja się męczę sama, potem trochę mój mąż i moja mama, jak już wróci z pracy a jeszcze przecież mam drugie dziecko do ogarnięcia, ale cóż przeżyjemy;)

innym razem wpadnę to dodam zdjęcia;)pozdrawiam

oby kolki szybko przeszly !!
biedne te nasze dzieci , ze sie musza tak meczyc ... pozniej zabki i znowu bol :(

Jos hej :) nie lam sie ja tez bede sama ... moj na tyle pozno wraca , ze kapiele tez sama bede robic i juz mam niezla schize jak to bedzie :/ dumam nad wanienka jaka kupic zeby ulatwic sobie zycie :) moze cos doradzisz ??
jak tam brzusio ?? moze jakas fota ?? czujesz juz ruchy ?? :)

Mama :((( nie mysl o tym ... wiem , ze ciezko sama przez to przeszlam
oniadek pychota sie zapowiada :)

reklama
paulina badz dzielna jeszcze troche i kolki przejda i ty ogarniesz zycie z dwowa maluchami. a co do pepka to ja uzywalam tylko spirytusu do obmywania i w 5 dobie zycia juz kikut odpadl.
mamus tulam cie bardzo mocno:-(
asioenk ja mialam nazwyklejsza wanienke, tyle ze odrazu taka wieksza i do 7 miesiecy mala w niej kompalam a potem jak juz twardo siedziala to do duzej wanny. w polsce modne sa takie gabkowe podkladki do wanny i ja tez to kupilam ale to byl niewypal, ciagle trzeba to bylo suszyc, prac ...
made u nas Iwcia moze miec pampersa przez caly dzien, w ciagu dnia zmienialam tylko jak kuper robila bo tak nie bylo potrzeby
jos dasz sobie rade i zaraz nie propokuj ze doly bedziesz lapac, muszisz byc twarda.gratuluje odpieluchowania

Wiola nie no te gabki odpadaja napewno ... jak dla mnie siedlisko bakterii
za to mysle o wanience nakldanej na wanne lub cos podobnego zeby sie nie schylac za bardzo
ehh co za problem najwiekszy mam wlasnie z ta wanienka hehe

Rureczka fajnie ci :)

Oliwka- kochana cieszę się :)) brawo!! ale jestes zdolniacha -no widzisz ..czyli umiesz piec:))to teraz wypróbuj z innymi owocami:))
a smakowało???????

a Ty umiesz wstawiac fotki jak Ci wyslę mms'a?? bo Rurka chyba sprząta po remoncie;))

Made no kurka ja fotek wstawiać nie umiem -może znajdzie sie tu jakas dusza co mi wstawi..

Pysia- jesteśśśśśśśśśśśśśśśś????może Ty wstawisz??
Ciacho pyszne,został jeszcze kawałek z dużej blachy to zjem zaraz do kawki:) Zrobiłam z borówką i truskawkami:)
Niestety z fotką nie pomogę bo mms-a nie wstawię a poza tym za późno już:)))

No ! :-D))))))

Aaaa....zapomniałam Wam powiedzieć, że wczoraj zrobiłam skok na lumpka, takie perełeczki znalazłam, że mucha nie siada :cool2: Wszystkie moje dzieci ubrane :-D)))) za niecałe 38,00 zł.
Maniek ma spodenki na szelkach, Victoria ma spodenki seksi jeans, a maluszek ma po 3 szt. body, pajacyków i koszulek w rozmiarze 56 :-))))) bo 62 to mam po Mańku. Aha, i jeszcze Maniek ma koszulkę z Tomkiem - lokomotywą :))))) bo uwielbia...

Łaaa,nieźle:) Ja nie umiem szukać... :(
Ślicznie Mama:) Ja nie mogę nosić kolczyków:(

Jest :D Ucho pierwsza klasa, ja sama sobie wszystkie dziurki w uszkach robiłam, w sumie mam 6, nosze tylko 2 :-D

Sama?Sadystka:)))

Dzień dobry :))))

Wiola - Ty się prosisz żeby po tej doopce dostać :wściekła/y: jak tak możesz pisać, że nikt nie tęsknił ?!
Dostaniesz dwa klapsy i cztery buziaki :-))))) i...wyłazić z krzaków !!!

młodamamusia - ślicznie Rafałek noce przesypia :))) Ucałuj tego śmieszka i przyjemnych spacerów :-D

Kocurek!!!!!
pysia!!!!!
rureczka!!!!
jos!!!!
Ewula!!!!
agapa!!!!
just!!!!

marcepanek!!!!
Asionek!!!!

I reszta Kobietek, meldować się !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

mamitka - a Ty zostaw ten odkurzacz, chodź się kawy napijemy ;-))))

Reszta jest i się melduje:) Od wczoraj nie miałam czasu na wlezenie na neta:(

a kuku!!!!! :-D

kawy to ja bym się napiła, ale muszę uciekać znów do urzędów, bo ciągnie się za mną sprawa i czas najwyższy wreszcie to zakończyć :sorry: i tak jestem leń patentowany, bo przeciągałam do ostatniego momentu :zawstydzona/y:

czas ruszyć do boju, a Wam kobietki życzę miłego dnia :happy:

i jeszcze jedno... tak się plażowaliśmy, że plecy pieką mnie do teraz, dzisiaj też jest plan po ogarnięciu dokumentów PLAŻING SMAŻING :rofl2:

Masz słonko tam?U mnie duchota ale słonka mało

c008.gif
c008.gif
c008.gif
c008.gif
c008.gif
c008.gif
c008.gif

spadłam z krzesła:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
już widzę jak Made siedzi na bb a podchodzi Igorek z nocnikiem na głowie:laugh2::laugh2::laugh2:
trzymajcie mnie ;)))
Niezły widok musi być:))))hahaaha

Asionek - a gdzie tam....leżę plackiem i się zastanawiam co wybrać z karty menu :-))))
Ale chyba się zdecyduję na naleśniki z białym serem :-p jakoś mnie tak na słodko dzisiaj wzięło...
Podziel się...bynajmniej przepisem bo stwierdzam,że skoro ciasto wyszło to spróbuję naleśniki zrobić:)

hej kobietki-ja tylko wpadam dać znać że żyjemy-mam przekochane dziecko jak nie ma kolek-je i śpi i bardzo lubi spacerki-no ale niestety kolki są coraz częstsze i dają popalić-chwilowo nawet nie mogę jej dobrze na brzuszek położyć bo kikut pępuszka jeszcze nie odpadł-teraz jest nowa metoda na pępek-psika się tylko octeniseptem aby dezyfenkować-więc po konsultacji z położną zakupiłam tradycyjny fiolet w aptece i to trochę przyśpieszy całą akcję (synek miał półtora tyg. jak mu odpadł po stosowaniu fioletu-genicjany). szczegół że wszystko mam upaprane na fioletowo;)
co do kolek stosowaliśmy kilka dni sab simplex i zero efektu, od dziś spróbuje espumisan, zobaczymy, na razie jedynie noszenie na rękach i kołysanie ją uspakaja,lekko, bo do końca nie jest fajnie-pół dnia ja się męczę sama, potem trochę mój mąż i moja mama, jak już wróci z pracy a jeszcze przecież mam drugie dziecko do ogarnięcia, ale cóż przeżyjemy;)

innym razem wpadnę to dodam zdjęcia;)pozdrawiam

Cudnie masz z malutką:)))) Czekam na fotki:)

zatrzymałam się na chwilę..............dziś 5 sierpnia...na dziś miałam termin...
c020.gif
c020.gif
c020.gif

moja Niunia kochana na zawsze w moim sercu...na zawsze..

Mamita,Ty też w jej serduszku zostaniesz na zawsze:))))
Nie smutaj się

Ja cały dzień latam,nie mam czasu na nic:((( nooo,na mały manicure miałam chwilkę:)
Kupiłam dzisiaj kran do kuchni itp,jutro farby...mąż targa resztę rzeczy,zaraz jedzie z Oliwką na basen.Ja z grubości nie wlezę a Ninka przez uczulenie...posiedzimy na widowni...
Zrobiłam zwykłe pierogi mrożone na obiad bo nie mam siły.
Przełożyłam ginka na wcześniej (wtorek idę) bo w czwartek jedziemy do Gniezna...mąż ma coś do załatwienia i zostaniemy na noc tam.

dzieki dziewczyny za utulenie-to wiele dla mnie znaczy....to ,że jest ktoś kto rozumie i tuli...

wierze ,że doczekam sie jeszcze maluszka ,ale te moje dwa dzieciaczki zawsze będa w moim sercu...

Oliwka no to zalatana jesteś :)
cieszę sie ,ze ciacho smakowało-widzisz jakie to proste a ile radości-ja nie lubię wymyslnych przepisów-uwielbiam szybkie i proste ciacha ;))

Wiola dzięki...

Rurka opaliłaś doopke to jeszcze napisz czy i Tobie ciacho wyszło i z czym robiłaś ;)??

jade dla Zuzy po plecak..u nas przeszła ulewa ,ale juz przestało padać...

Jetstem ;-)
cały dzien spacerowania :-);-) normalnie nogi mi wchodzą ... wiecie gdzie :-D ;-)
No ale co trza korzystać:-D

Mamita twoja kruszynka patrzy na Ciebie z góry i opiekuje się Tobą i resztą rodzinki ;*** i dzieki Tobie ze ty sie usmiechasz to i one sie usmiechaja;***
Made nieźle z tym nocikiem ;-)
Paulina 3mam kciuki aby kolki szybko mineły . Ja podaje malemu kropelki BOBOTIC

później wgram foty :-D:-D

Andrzej Lepper nie zyje ! :szok::szok:
[*]

Hello Kobietki :))))

Pospałam jak ta lala, wstałam, ubrałam się, urodę poprawiłam i poszliśmy na spacer na plac zabaw. Maniek znowu się lansował na panienkę, a ja głośno akcentowałam jego imię :-D))))
Chyba mu kupię zestaw małej księżniczki :-):-):-)))))))))))))

mamitka - takich rocznic nie powinno być :-( bardzo Ci współczuję Kochana. Miękkich chmurek dla Twoich Aniołeczków :*:*

Olivka - z remontami to tak właśnie jest :/ ale pomyśl o efekcie końcowym ;-))))
A farsz to ja robię tak:
30-40 dag sera białego półtłustego lub tłustego
1-2 żółtka
cukier waniliowy
3-4 łyżki cukru (do smaku)
szczypta cynamonu
I tą całą mamałygę ucierasz widelcem i gotowe :-p
Ładujesz w naleśniki, zawijasz w trójkąty i jak lubisz to możesz troszkę podsmażyć i polać polewą, jaką tam lubisz ;)))) Finito.

jos - w przyszłym tygodniu też idę na lumpki :-)))))))) ma być nowy towar, jeszcze cieplutki :)))) A z dzieciaczkami to sobie na pewno poradzisz, nie martw się na zapas.

Wiola - mój Maniek to bardzo dużo pije, stąd te ciągłe zmiany pampersów :/

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry