• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
no, Pok-widzisz co kraj to obyczaj;)np. w polsce pierwszy owoc polecany dla dziecka to jabłko a ostatnie na liście są cytrusy,za to w hiszpanii pierwsza na liście jest pomarańcza;0

reklama
Doskonale rozumie, bo ja w ciąży zakupiłam nowe deski, osobną mam do mięsa, ręce myje zawsze bardzo dokładnie, kociej kuwety nie sprzątamłam juz na kilka miesięcy przed ciążą i surowego mięsa nie zjadłabym za żadne skarby świata, toxo też może sie znajdować na owocach, dlatego dokładnie myję i obieram ze skórki. Wiadomo, że ciąża nie choroba, ale ja ryzykować swoich smaków nie będę, można się w końcu powstrzymać i mimo, że tatara lubię to teraz ze względu na dziecko bym nie zjadła...
Wole kiszone ogóreczki:-D a u Ciebie można je dostać?

Wiola już po wizycie? jak synek? kupiłas sweterek?

kiszone tylko w sklepie rosyjskim - jest ich kilka. m obiecal, ze w weekend pojedzie i poszuka :)
ja takie sushi z pieczona ryba bym zjadla. mmm w soto na ursynowie jest takie pyszne z pieczona biala ryba i z wedzona skora lososia i jeszcze kika innych... a tu na tym szwajcarskim zad***u to tylko surowizna i klasyczne sushi :(

Pok a sama byś nie zrobiła sushi? To wcale nie jest trudne:)
Ja w ciązy jadłam swoje:) i dodawałam co mi sie podobało.

No i narobiłam sobie ochoty na sushi......

sama robie ale z surowa ryba :) skad ja wezme pieczona skore lososia i pieczona biala rybe? i to w malych ilosciach. poszukam czegos w Genewie.

paulina - to prawda, ze co kraj to obuczaj :) polska jablkami cala stoi, wiec pewnie dlatego :) a gdzies czytalam ostatnio, ze cytrusy generalnie sa przereklamowane i wcale nie takie zdrowe ale juz nie pamietam szczzegolow, wiec milkne.

halo - gdzie reszta!?!?!??!

No to juz problem fakt:(
Ja robiłam głównie te takie zawijane z paluszkami krabowymi, ogórkiem rzodkiewką, tuńczykiem z puszki itp... a z ryb to tylko z wędzonym łososiem ale to już nie w ciąży bo nie wiedziałam czy można...

wedzone ryby mozna pod waunkiem, ze... uwaga! (cytat z mojej ksiazki ciazowej) sa wedzone na cieplo. ja nie wiem jak sie wedzi na zimno :) ale tak jest napisane.
a! i tez w kilku miejscach czytalam, zeby nie jesc tunczyka z puszki ale jeszcze poczytam czy mi sie to nie wydaje tylko.

reklama
tuńczyk w puszcze może zawierać dużo ołowiu-ta ryba w morzu go wchłania po prostu,a wędzona ryba na zimno-tzn. ryba wędzona dymem;)-dym ją owiewa jedynie

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry