matko jak ja tęskniłam za tym wątkiem 
 tylu fajnych rzeczy się tu dowiadywałam
 tylu fajnych rzeczy się tu dowiadywałam  ale ostatnio brak mi czasu normalnie, przygotowuje męża na wyjazd do Pl
 ale ostatnio brak mi czasu normalnie, przygotowuje męża na wyjazd do Pl  . już was nadrabiam...

mój synek nie cierpi szpinaku z ziemniakami
. już was nadrabiam...

mój synek nie cierpi szpinaku z ziemniakami 
 trzyma całe jedzonko w buzi i płacze a ja muszę stać w pogotowi z łyżeczką bo zawsze wypluwa... z jednym słoiczkiem się męczyłam strasznie, przy drugim sie poddałam i dodałam zbunkrowaną w szafce samą marchewkę
 trzyma całe jedzonko w buzi i płacze a ja muszę stać w pogotowi z łyżeczką bo zawsze wypluwa... z jednym słoiczkiem się męczyłam strasznie, przy drugim sie poddałam i dodałam zbunkrowaną w szafce samą marchewkę  joluś my mięska czerwonego nie możemy podać bo młody ma skazę białkową. tak samo rybek też nie moge podać :-

joluś my mięska czerwonego nie możemy podać bo młody ma skazę białkową. tak samo rybek też nie moge podać :- -
- -(

jola, pamiętasz jak na fotkach z zakupami chwaliłam sie miseczką? myślałam że jeszcze jej długo nie użyję, i co?? :-) dziś ją wyciągnęłam z szafki, bo synuś zjada coraz więcej kaszki (na gęsto) i w naszym dotychczasowym kubeczku się już nie mieściło :-)
swietne są te rzeczy z TT, nieee?
-(

jola, pamiętasz jak na fotkach z zakupami chwaliłam sie miseczką? myślałam że jeszcze jej długo nie użyję, i co?? :-) dziś ją wyciągnęłam z szafki, bo synuś zjada coraz więcej kaszki (na gęsto) i w naszym dotychczasowym kubeczku się już nie mieściło :-)
swietne są te rzeczy z TT, nieee?  bardzo fajne dla dziecka, tak myślę, kolorowe...a powiedz mi te miseczki co masz, ona mają pod spadem taką jakby obręcz z gumy żeby się nie ślizgaly po blacie? (bo tą miseczkę taką śmieszną co ja mam, to właśnie ma taką gumę dookoła miseczki).

super dziewczyny że dziś pisałyście o tych kubeczkach, bo właśnie jutro zamierzam mu cos kupić, bo do tej pory herbatki pił z butelki od mleka
 bardzo fajne dla dziecka, tak myślę, kolorowe...a powiedz mi te miseczki co masz, ona mają pod spadem taką jakby obręcz z gumy żeby się nie ślizgaly po blacie? (bo tą miseczkę taką śmieszną co ja mam, to właśnie ma taką gumę dookoła miseczki).

super dziewczyny że dziś pisałyście o tych kubeczkach, bo właśnie jutro zamierzam mu cos kupić, bo do tej pory herbatki pił z butelki od mleka 
 ale od jutra to się zmieni :-)

jolu, a w jaki sposób podajesz soczki? rozcieńczasz? sama produkujesz? kupujesz gotowe - jakie?
 ale od jutra to się zmieni :-)

jolu, a w jaki sposób podajesz soczki? rozcieńczasz? sama produkujesz? kupujesz gotowe - jakie?

No nareszcie do nas wrocilas....

Barmanko.....Tsarina ma racje....moje dziewczyny tego szpinaku ze sloiczku nie zjedza....ale nie wiem czy zerkalas na przepisy bo wstawilam tam przepis na krem ze szpinaku z ziemniakiem....pyyychota.....sprobuj ..bardzo polecam...i oczywiscie koniecznie uzyj swiezego szpinaku.....

Nie wiedzialam ze marcelitko nie moze jesc czerwonego mieska i rybek....a szkoda bo moj przepis na spagetti albo na rybke po grecku....suuuuper..

Jesli chodzi o miseczki...to wlasnie o tym pisalam Moniqsan...zeby nie kupywala jakis maciupkich miseczek bo one to gora na miesiac starcza a pozniej i tak potrzebna wieksz.....
a ta miseczka z TT to nie ma tej gumki....ale jest antyposlizgowa dzieki tej matce gumowej( zdjatko 2) na nia sie naklada ta misunie.....

Soczki.....kupuje....kiedys preferowalam sok jablkowy z woda mineralan Hippa albo wieloowocowy tez Hippa....ale teraz przezucilam sie na Hinza....gruszkowy jest pyszny i jablko z czeresnia...jest jeszcze jablko......ale soki te sa mocne i je rozcienczam....najczesciej leje do butelki 60ml soczku i dopelniam woda do 120ml....

JOLU a czy te lyzeczki nie sa za male? jak je widzialam tez mi sie wizualnie podobaly ale byly takie plaskie i nie wiele by sie na nie nabralo jedzonka.... kubek niekapek mam ten sam i smoczki-gryzaczki tez :-) kubek przetestowany (bez picia na razie) i dianie bardzo sie spodobal :-) 
Jola Ty pisalas ze nie masz polskiego sklepu wiec na pewno kupujesz kaszki angielskie, mozesz mi powiedziec jakie? i jakie sa z glutenem? sparwadzalam na stronie hippa to maja gluten dopiero od 7 miesiaca.
czy jezeli nie dawalm jeszcze rzadnej kaszki to moge zaczac od razu od mannej i owsianki (glutenowe)?

Kornasiu...ja mam tez lyzeczki z dysneya i sa wlasnie za duze i nie wygodne bo maja wglebienie....tych uzywam trylko do rozmieszywania kaszki.....te z TT sa wlasnie takie zgrabnei to ze sa takie plastsze to ich zaleta.....dziecko na poczatku nie zje wszystkiego z lyzeczki...a nawet jak szeroko otworzy buzke to i tak zostaje w tym wglebieniu....
Jesli chodzi o kaszki to na poczatku kupywalam Cow&Gate....dziewczyny je lubily ale pozniej odkrylam ze kaszki z Heinz zawieraja proboityki ......no i tak jestesmy raczej na Heinz ( no chyba ze sa promocje ..to wtedy kupuje inne...ale z Hippa wyprubowalam tylko baby rice.....)
Z Heinz moje dziewczyny lubia breakfast fruit with yoghurt, banana cereal....no a z glutenem to jest oats and apple cereal...
A dzis kupilam na sprobowanie nowy smak z C&G...banana and strawberry poridge ( jest bezglutenowa)
Jak widzis te z H maja gluten od 4 miesiaca i ja wlasnie podaje je jako porcje glutenu....