matko jak ja tęskniłam za tym wątkiem 
tylu fajnych rzeczy się tu dowiadywałam
ale ostatnio brak mi czasu normalnie, przygotowuje męża na wyjazd do Pl
. już was nadrabiam...
mój synek nie cierpi szpinaku z ziemniakami 
trzyma całe jedzonko w buzi i płacze a ja muszę stać w pogotowi z łyżeczką bo zawsze wypluwa... z jednym słoiczkiem się męczyłam strasznie, przy drugim sie poddałam i dodałam zbunkrowaną w szafce samą marchewkę
joluś my mięska czerwonego nie możemy podać bo młody ma skazę białkową. tak samo rybek też nie moge podać :-
-
-(
jola, pamiętasz jak na fotkach z zakupami chwaliłam sie miseczką? myślałam że jeszcze jej długo nie użyję, i co?? :-) dziś ją wyciągnęłam z szafki, bo synuś zjada coraz więcej kaszki (na gęsto) i w naszym dotychczasowym kubeczku się już nie mieściło :-)
swietne są te rzeczy z TT, nieee?
bardzo fajne dla dziecka, tak myślę, kolorowe...a powiedz mi te miseczki co masz, ona mają pod spadem taką jakby obręcz z gumy żeby się nie ślizgaly po blacie? (bo tą miseczkę taką śmieszną co ja mam, to właśnie ma taką gumę dookoła miseczki).
super dziewczyny że dziś pisałyście o tych kubeczkach, bo właśnie jutro zamierzam mu cos kupić, bo do tej pory herbatki pił z butelki od mleka 
ale od jutra to się zmieni :-)
jolu, a w jaki sposób podajesz soczki? rozcieńczasz? sama produkujesz? kupujesz gotowe - jakie?
No nareszcie do nas wrocilas....

Barmanko.....Tsarina ma racje....moje dziewczyny tego szpinaku ze sloiczku nie zjedza....ale nie wiem czy zerkalas na przepisy bo wstawilam tam przepis na krem ze szpinaku z ziemniakiem....pyyychota.....sprobuj ..bardzo polecam...i oczywiscie koniecznie uzyj swiezego szpinaku.....
Nie wiedzialam ze marcelitko nie moze jesc czerwonego mieska i rybek....a szkoda bo moj przepis na spagetti albo na rybke po grecku....suuuuper..
Jesli chodzi o miseczki...to wlasnie o tym pisalam Moniqsan...zeby nie kupywala jakis maciupkich miseczek bo one to gora na miesiac starcza a pozniej i tak potrzebna wieksz.....
a ta miseczka z TT to nie ma tej gumki....ale jest antyposlizgowa dzieki tej matce gumowej( zdjatko 2) na nia sie naklada ta misunie.....
Soczki.....kupuje....kiedys preferowalam sok jablkowy z woda mineralan Hippa albo wieloowocowy tez Hippa....ale teraz przezucilam sie na Hinza....gruszkowy jest pyszny i jablko z czeresnia...jest jeszcze jablko......ale soki te sa mocne i je rozcienczam....najczesciej leje do butelki 60ml soczku i dopelniam woda do 120ml....
JOLU a czy te lyzeczki nie sa za male? jak je widzialam tez mi sie wizualnie podobaly ale byly takie plaskie i nie wiele by sie na nie nabralo jedzonka.... kubek niekapek mam ten sam i smoczki-gryzaczki tez :-) kubek przetestowany (bez picia na razie) i dianie bardzo sie spodobal :-)
Jola Ty pisalas ze nie masz polskiego sklepu wiec na pewno kupujesz kaszki angielskie, mozesz mi powiedziec jakie? i jakie sa z glutenem? sparwadzalam na stronie hippa to maja gluten dopiero od 7 miesiaca.
czy jezeli nie dawalm jeszcze rzadnej kaszki to moge zaczac od razu od mannej i owsianki (glutenowe)?
Kornasiu...ja mam tez lyzeczki z dysneya i sa wlasnie za duze i nie wygodne bo maja wglebienie....tych uzywam trylko do rozmieszywania kaszki.....te z TT sa wlasnie takie zgrabnei to ze sa takie plastsze to ich zaleta.....dziecko na poczatku nie zje wszystkiego z lyzeczki...a nawet jak szeroko otworzy buzke to i tak zostaje w tym wglebieniu....
Jesli chodzi o kaszki to na poczatku kupywalam Cow&Gate....dziewczyny je lubily ale pozniej odkrylam ze kaszki z Heinz zawieraja proboityki ......no i tak jestesmy raczej na Heinz ( no chyba ze sa promocje ..to wtedy kupuje inne...ale z Hippa wyprubowalam tylko baby rice.....)
Z Heinz moje dziewczyny lubia breakfast fruit with yoghurt, banana cereal....no a z glutenem to jest oats and apple cereal...
A dzis kupilam na sprobowanie nowy smak z C&G...banana and strawberry poridge ( jest bezglutenowa)
Jak widzis te z H maja gluten od 4 miesiaca i ja wlasnie podaje je jako porcje glutenu....