• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rozszerzamy diete naszych SKARBÓW!!! :))

reklama
Ja też słyszałam, że szklana lub plastikowa, bo na zwykłej metalowej zabija się wit C. Może rzeczywiście lepiej blenderem zmiksować. Może to jednak jest różnica.

A u nas dzisiaj było żółtko wciągnięte z wielkim smakiem więc co raz bliżej gotowania przez mamusię częściej niż od święta. Do barszczyku też się przymierzałam, jak ostatnio dla nas gotowałam, ale bałam się użyć takiego ugotowanego w rosole z przyprawami. Następnym razem jeden będzie dla Bartka.

Dorota a Ty dajesz Oliwii taki normalny rosół z wywarem z mięsa? Bo na taką zupkę to jeszcze za wcześnie, a ona może uczulać. Kiedyś już o tym pisałaś i tak mi przyszło do głowy, że może od tego wysypka na buzi?

Dlatego ja dodaje mrożonek;-)
a jakie dajesz mrożone warzywka?
Alicja marudziła mi dziś cały dzień w końcu usnęła ale jak sie obudzi to zamierzam jej podać pierwszy raz ten misiowy jogurcik nestle , malinowy . Zobaczymy bo on ma białka mleka krowiego, ale ja ją karmię i jem wszystko więc mam nadzieję że będzie ok
my próbowaliśmy misiowy jogurcik wczoraj.smakowało i póki co jest ok.

Ja dziś znów spróbuje z żółtkiem. Bo w sobote jak mu dałam to były wymioty ale nie wiem czy przez podrażnone grdło tak jak Czarna pisała czy przez jedzenie. Więc dziś drugie podejście no i zobaczymy

No niby te kurczaczki podejrzane są, ale co zrobić.
Przecież kiedyś i tak trzeba będzie dawać.

Czarna ;-) spoko loko jak to mówisz.

ja jednak myślę, że LEPIEJ PÓŹNIEJ niże WCZEŚNIEJ :-)

I jeszcze mam pytanko:Czy jak tarkujecie jabloko to na tarce metalowaej czy szklanej.Ja gdzies przeczytalam ze nie mozna tarkowac na metalowej a szklanej nie moge nigdzie dostac.

Z nierdzewki też może być.
Chodzi o to, żeby w reakcję z metalem nie wchodziło.

a ja mam pytanie odnosnie Nestle Sinlac.wczoraj to kupilam i wlasciwie dalej nie wiem co to jest...to jest cos jak kaszka?slodkie to to?co sie z tym wogole robi oprocz karmienia lyzeczka?

reklama
Blond ja nie wiem jakie to jest w smaku, ale to też w przepisach dla alergików np na naleśniki widziałam. To trochę jak taki zagęszczacz chyba, taka kaszka, puree, "mączka"

A u nas po żóltku wszystko dobrze. Myślę, że wysypke już by dostał, a kupa była rano bez kłopotów wieć z brzuszkiem też raczej ok.
Lilunia ja kupuję mrożonki hortexu, chociaż też zdażają się brzydkie warzywa albo w lidlu.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry