• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rozszerzamy diete naszych SKARBÓW!!! :))

szalejecie widzę z tymi kaszkami
moja się coś na nie obraziła i nie chce jeść żadnej, deserki tak, zupki też ale zamiast kaszki woli cyca. zastanawiałam się czy nie kupić jakiejś innej może by posmakowała, ale mamy w domu już 3 rozpakowane i kto je zje:dry:

Mama ;-)

U nas ryżowa cacy, ale na tą owsianą, to się trzęsie.
Cycuś smakuje jej w sumie tylko w nocy...
Karmienie nocne już się przyjęło i nie widzę, żeby szybko miało zniknąć.

reklama
a jak często w nocy karmisz?
u nas ostatnio jest cyc ok 19-20 przed spaniem a potem w nocy ok 24-1 i ok 5, śniadanko ok 7-8 ale czasami choć rzadko się zdarza jeszcze dodatkowo cyc ok 2-3

a jak często w nocy karmisz?
u nas ostatnio jest cyc ok 19-20 przed spaniem a potem w nocy ok 24-1 i ok 5, śniadanko ok 7-8 ale czasami choć rzadko się zdarza jeszcze dodatkowo cyc ok 2-3

1 raz ok. 3-4.
Potem już śniadanko 7-8 a przed snem ok. 20 też cyc.

Nie mam więc co narzekać, ale od 3 miesiąca do niedawna wogóle mi się w nocy nie budziła. Karmiłam o 20 a potem dopiero ok.6-7 :tak:
Więc to duża zmiana :-D

W dzień tylko raz cyca i to nie zawsze.
Mamy mniej więcej tak:

7-8 cyc
10 deserek
13 obiadek
16 cyc (i czasem jak się poprzesuwa coś to nie chce)
18 kaszka
20 cyc
no i ten w nocy cyc, a czasem nawet oba

Ostatnia edycja:
A u nas zaraz bedzie na sniadanko po raz pierwszy ta owsianka, zobaczymy jaka reakcja :-)
A wczoraj dostał od babci maslaną małą bułeczke i całą prawie zjadł i jadł tez sobie chrupeczki kukurydziane. No wiec babunia mu wprowadza nowe rzeczy, ale przynajmniej wiem ze mały sobie ładnie radzi z gryzieniem :-)

do wstawania po północy i nad ranem też się przyzwyczaiłam bo to są stałe pory zawsze, u nas wystarcza jeden cyc a czasami to troszkę pociamka tak jakby jej się tylko pić chciało i od razu zasypia

A ja mam takie pytanie, do kiedy dziecko powinno pozostawać na mleku?:baffled::confused:

Tzn jak długo musi jeść mleko bo zamierzam karmić tak do roku i nie wiem co dalej bo jak wiecie u nas butla to wróg nr 1 więc sztucznego nie da rady:dry:

Generalnie modyfikowane, to do trzeciego roku życia, ale chyba koło pierwszych urodzin już można wprowadzać jogurty, kefir, maślankę, twarożek, to zawsze jakaś alternatywa.

natusia mam pytanko czy twój pijen cokolwiek z butelki bo Kamiś nic nie chce, ostatnio przestawiąłm się na niekapek może to wyjdzie

ppatqa nie pije z butelki bo ie umie. Już tyle razy próbowałam go nauczyć i nie załapał. Picie podaję mu z kubka normalnego ale jest wtedy cały mokry:-p

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry