• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rozwój i postępy naszych dzieciaków

ja też ejstem w szoku, ile takie "noworodzio" potrafi, dla mnie mój maluszek jest nadal taaaki maleńki, a to już kawał chłopa:) Porównując z córeczką ma o niebo "inną postawę", mała w tym czasie lezała jeszcze ułożona tak jak w brzuszku, lekko podkurczona i wogóle, ten całkiem jak duży bobas:)
Od kilku dni już tak naprawdę naprawdę się uśmiecha! zaczyna wydawać "dźwięki, okrzyki". No i pięknie bawi się misiami wiszącymi w łóżeczku na szczebelkach, widać że już tak próbuje je łapać, dotykać, często mu to nie wychodzi, ale stara sie, próbuje:)
To naprawdę super:)

reklama
Elaine76
Liiiviiia
ja podaje mojemu smykowi wlasnie Hippa i naprawde jestem zadowolona :tak::tak:

To dobrze ze jest tez ktos oprocz mnie ;-) bo juz sie zastanawialam czemu nikt o tym mleku nic nie mowi ze moze z nim cos nie tak;-) Najgorzej ze ciezko je dostac w malych sklepach ja dzis zlatalam cale osiedle i apteki i nie ma nigdzie u mnie musialam jechac do jakiegos wiekszego marketu i nakupilam kilka paczek ;-)

Liiiviiia muszę wypróbowac tego Hippa - chociaż powiem wam,że nie narzekam na Bebiko- mały wypija 125 i spi słodziutko.Widzę ,że więcej was dokarmiających maluchy a ja myslałam że jestem wyjątkiem, ale lepiej szczęśliwa wyspana mama i butla niż zgrzędząca mama dziecko i cycuś.

Ważyliśmy się wczoraj i w 7 tygodniu mamy już 5540 i 62,5 cm- myslałam ,że mały za dużo grubnie przy butli ale idzie równo z córką która w drugim miesiącu była tylko na piersi

Szyszunka mój mały też się śmieje już ze "zrozumieniem"- najchętniej w nocy kiedy mnie się chce spać i od jakiegoś tygodnia opowiada i uwielbia karuzelę - ale tylko przez 3 minuty

Ostatnia edycja:
my sie wazylismy w poniedzialek i bylo 4170 malutki mial 6 tyg i 3 dni . kupilam 2 paki pampersow 3-6 kg i tak sie teraz zastanawiam czy zdaze je zuzyc zanim beda za male :eek: bo te 2-5 kg byly za male zanim mial 4 kg. A dzis pobilismy rekord spalismy do 10 :tak: z jednym wstawaniem na mlesio :-)

mój synuś coraz częściej się uśmiecha :-) guga coraz częściej ... i non stop otwiera buźkę i macha języczkiem jakby chciał coś powiedzieć ...
patrzy na zabawki, baloniki ... i guga do grających zabawek na leżaczku :-D:-D

mam bardzo idiotyczne pytanie....ja wiem ze dzieci zabkuja w 6 miesiacu, ale Franek tak sie mega slini i gryzie i pistaki i zaczyna otatnio gryzc moje piersi...mozliwe ze zaczyna co tam sie dziac juz w 2 miesiacu z tymi zabkami?....

Moja Alicja też się zaczeła ślinić i wkłada rączkę do buzi...no i zauważyłam, że lewą rączkę ma o wiele bardziej aktywną od prawej....hm...mój mąż jest mańkutem, więc to chyba po nim ma...:sorry2:

reklama
u nas łapka od paru dni w dziubku non stop, mam nadzieję ze to ciekawość lub nowa umiejętność a nie głód, bo już wczoraj jedna "miła" starsza pani powiedziała " ale grubas". Ile ważą wasze dzieci , bo mój w 8 tygodniu ma 5540 i 62,5 cm - to tak dużo?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry