reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ruchy i kopniaczki dzidziuniów

Rusałko piszesz, że masz skurcze i bóle. Ja myslałam, ze skurcze przepowiadajace sa bez bolesne. Od tygodnia zaczeły mi się skurcze choc na poczatku czułam je ale nie bolało od 4dni są one bardzo czesto z 20 razy dziennie tak mi się wydaje są one krótkie " złapie mnie i puszcza" nie moge powiedzieć, że one sa bezbolesne bo tak nie jest. Mam skurcze i bolace i nie. Oraz czuje taki tepy czasem kujacy ból( nie jest tak źle) w dole brzucha po prawej czasem po lewej stronie. Pojawił się nawet gdy sobie leżałam. Przestraszyłam sie bo gdzies czytałam, że taki ból wynika na skutek odklejania łożyska. Ale jesli Rusałko ty tez to masz to wiec nie powinnam sie raczej przejmowac. Czy komuś jeszcze coś takiego sie zdarza?

reklama
U mnie zaczęły się delikatne bóle jak na miesiączkę - nieregularne, kilka razy dziennie. Ale nie są mocno dokuczliwe chociaż wczoraj w nocy były na tyle silne że czułam je przez sen. Położna powiedziała że tak już może być. Poza tym zdarza mi się kłucie - takie jakby od nacisku na szyjkę - zwłaszcza jak chodzę albo nagle wstanę.

no a ja juz nie moge chodzic za szybko bo zaraz kolka. do tego tez miewam juz chyba skurcze przepowiadajace i czasem nie czuje bolu ale czasem czuje jakbym zaraz miala miec okres.
i czasem mam klucie jakby w szyjce macicy (wiem ze to dotyczy szyjki macicy bo tak bolalo jak mialam wypalanke kilka lat temu- tak troche w brzuchu a troche w pochwie) no ale bylam u gina, badal mnie i szyjka jest utrzymana. pewnie juz ciezar dziecka jej doskwiera nawet jesli jeszcze sie nie rozwiera.
a do tego wszystkiego moja dzidzia po kroplowkach w szpitalu daje mi w kosc bo ulozona jest zamiast glowka w dol to raczej poprzecznie. glowe wbija mi w watrobe a nozki czasem w zoladek, czasem gdzies kolo nerki, ale ogolnie w bok gdzies. ale najgorsze jest jak zaczyna przebierac nozkami i swoimi jeszcze chudymi kolankami robi mi w srodku rowerek i tym kolankiem zajezdza mi w okolice mojego pepka :( o jejku jak mnie to boli!!! jakby mi skora miala peknac za moment. no nic przyjemnego chociaz jednak cieszacego ;)

Moje malenstwo tez sie wierci na wszytkie strony i rozpycha, zaczyna mnie to troche bolec..
Gin powiedzial ze probuje sie przekrecic i ze bede jeszcze bardziej to odczuwac...
A rano jak sie budze to mam glowke zaraz pod pepkiem...taka fajna gulka

Ja też często odczuwam takie napięcia skóry..jaby Mała chciala sie przekrecić - podnosi głowkę..przesuwa nią..ale tylko do pewnego momentu..wówczas taka mega gula sie robi i takze mam wrazenie, ze skóra mi zaraz pęknie..:)..kopie mnie zazwyczasj po lewej stronie w dole, , albo całkowicie po jajnikach, pęcherzu.. ::).. a jak cokolwiek zjem - to az cieżko mi oddychac ..tak kurczy mi sie przepona..a gdy ona jeszcze wypreży się ..zacznie "wariowac"..to musze głaskac brzuszek..chwilkę przystanąć..az wygiąć sie do tyłu..bo oddechu złapac nie mogę..nieraz az mi słabo..no wyobraźcie sobie, ze jak siedze ..to mój brzuszek zaczyna sie zaraz pod piersiami :)..i tam sie najwięcej i najczęściej rusza..

to znaczy dziewczyny ze jeszcze sie Wam nie ulozyly dzieciaczki glowkowo? ja zaczynam sie obawiac czy moja niunia zdazy glowe w dol ustawic... prosze i prosze ale dziecko juz widac ze charakterek po rodzicach ma : uparte, przewrotne i z czarnm poczuciem humoru... no ale jest jeszcze bardzo wsoko wiec jak zacznie schodzic w kierunku miednicy to zmieni zdanie na temat swojego ulozenia... tak sie ludze

Ale pomyślcie o tym inaczej, jakie kochane macie dzieciaczki, że głowka zawsze blisko maminego serduszka ;D nie to co nasze od początku du..... odwrócone ;D

Właśnie tego nie rozumiem jak moge mieć takie uczucie. Jak już od dawno moja niunia jest główka na dół jest skierowana tak przynajmniej mówi moja ginekolog nawet na badaniu genetycznym mi pokazywała. Dziwne. Powtarzała, ze jest długa ale aż tak? Nie rozumiem

reklama
ja od jakiegos tygodnia mam tez skorcze...bol jest bardzo podobny jak przed miesiaczka...
ostatnio (tydz. temu )bylam w szpitalu...na kamienie to dostalam w nocy skorczy...i byly coraz silniejsze i czestrze...wiec zabrano mnie na oddzial ginekologiczny i podlaczyli na ctg...przez 40 min mialam skorcze co prawie 4 -5 min czasami czestsze...obok na sali lezala jakas kobieta i slyszalam ze juz rodzi...sybkie oddechy i te sprawy ..ale jak juz zaczelo sie u niej na powaznie i zaczela sie drzec w nieboglosy u mnie skorcze po 40 min zaczely robic sie zadsze i mniej bolesne..myslalam ze dotrwam do samego konca i dowiem sie co sie "wyklulo"ale chyba jakies doslownie 3 min przed koncem wywiezli mnie spowrotem na moj odzial....:)):)):)):))

Do góry