reklama

rzeczy dla naszych dzieci

co do kombinezonków na zime to zainwestujcie w wiekszy zeby maluch pośmigał do wiosny, my mieliśmy tzn dalej mamy taki zimowy w rozmiarze 80, ateraz dostałam od bratowej kilka kompetów, spodnie i takie bluzy, cś jak kombinezon z polark€, takiej grubszej ocieplanej bawełny i z takiego jakiegos materiału w mniejszym rozmiarze i 2 czesciowe spodenki i bluza na jesień.

reklama
wczoraj zrobiłam ponowny przeglądubranek na wyjscie dzidzi ze szpitala i stwierdziłam że jednak poproszę mamę jak m nie złapie przed wypłatą zeby mi kupiła jakieś biały komplecik, tzn śpioszki i kawtanik ewentualni ekoszulka i mała czapeczka, tzn taki zestawik wyprawkowy jak są n aallegro, chyba że zdąze sama kupic jak dotrwam do wizyty w piątek, bo te ubranka co mam to niby ładne i doprane ale coś im brakuje

Ja już niby mam przyszykowany zestaw na wyjście, ale jak dostanę resztę rzeczy od kuzynki, to jeszcze raz przejrzę, może znajdę coś wygodniejszego i fajniejszego.

No właśnie ja przygotowałam kaftanik + cienkie śpiochy + grubszy pajacyk. Nie wiem, czy nie będzie za grubo... Chociaż jeśli będziemy wracać samochodem, to nie będę owijać małego w rożek, tylko wsadzę do fotelika i przykryję kocykiem... Sama nie wiem... Wszystko zależy od pogody. No i środka transportu do domu. Mieszkam na przeciwko szpitala i zastanawiam się, czy jest sens fatygować teścia, żeby po nas przyjeżdżał samochodem. Te 150-200 m moglibyśmy przejechać wózeczkiem, pod warunkiem, że nie byłoby zimno, albo nie będzie padał deszcz. A wtedy po prostu dzidziuś wyląduje dodatkowo w rożku no i w gondolce.

szymonka we wrzześniu jak odbieraliśmy ze szpitala to ubraliśmy w koszulkę, kaftanik, śpioszki czapeczka, i chyba jeszcze taki azurkowy na drutach robiony komplecika małego wsadziliśmy do nosidła odd wózka w którym był kocyk ale nie było już tak ciepło, jak teraz

reklama
No właśnie, bo to wszytsko zależy od temperatury. Jakby było tak gorąco jak dzisiaj to śpiochy i kaftanik chyba byłyby ok, ale kto to wie jak będzie w połowie wrzesnia. Pewnie jak zwykle nabiore tych ciuchów pełno, żeby byc gotowa na kazda pogodę :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry