reklama

rzeczy dla naszych dzieci

Majandra,

U mnie jest tak samo, teraz mama mi przywiozla pajacyka na 52 nawet i ten jest idealny :)
ale wiecej nie bede takich kupowac bo szybko z nich napewno wyrosnie....

reklama
Dziewczyny jaki spirytus kupiłyście do pępuszka? Ja dzisiaj weszłam do kilku monopolowych i okazalo się, ze maja tylko 95%. Kupiłam taki ale coś mi się wydaje, ze miał byc 70% (tylko pani mi powiedziała, że ona sie z takim nie spotkała).

A swoja droga to jak weszłam do tego sklepu to zostalam zmierzona bazyliszkowym wzrokiem i sprzedawczyni z powatpiewaniem zapytała czy ma mi coś podać :-):-):-)

:-D:-D Nieźle Xeone musiałaś panią sklepową zszokować:tak::tak: Myślałam, że taki spirytus się kupuje w aptece?? Ja nie mam pojęcia czym będę pielęgnować pępuszek, pewnie niczym :sorry: Dowiem się chyba dopiero w szpitalu

No własnie ja tez myslałam, że w aptece dostane taki specyfik i jak o niego poprosiłam to farmaceutka powiedziała, że go dostane tylko w monopolowym.

Blimka, ja mialam nadzieje ze w Polskim sklepie bede mogla kupic spirytus..a tu sie okazalo ze nie mozna..ze to nielegalne w UK i takie tam..
tez jestem ciekawa czym bede smarowac mojego bobasa..bo jednak pepek wazna sprawa, ale nie pozwole hartowac sobie dziecka od pierwszych godzin i postaram sie cos zdobyc... Moze ktos zna jakies inne specyfiki? Bo gencjana ponoc cos nie ten?

Harsharani w Irlandii byly takie waciki nasaczone miedzy innymi do dezynfekcji pepka tylko ze nie wiem jak sie cholerstwo nazywalo.U Was tez powinny one byc ale jak co to w aptece mozesz sie spytac o 'alcohol-soaked cotton ball',jak nie bedzie takich gotowych to mozesz tez kupic osobno 'Rubbing alcohol' jest 70% i 90%.Mam nadzieej ze sprzedadza bez problemow i nie bedziesz musiala sie tlumaczyc po co Ci to:-D

Do pepuszka polecam saszetki z z gazikami jalowymi nasaczonymi 70% alkoholem izopropylowym do dezynfekcji i oczyszczania skory LEKO firmy Lek - do kupienia w aptece, zero zabawy w rozcienczanie;-):-)

Śmieszne macie te problemy...Ja normalnie dostałam receptę na spirytus 70% do zrealizowania w aptece i nikt mnie nie odsyłał do monopolowego. A w szpitalu robili to gencjaną. Jak pytałam mamy to powiedziała,że już się nie stosuje gencjany bo za PRLu babki tym włosy farbowały;))

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry