reklama

rzeczy dla naszych dzieci

Rozumiem w takim razie. My mamy małe i lekkie chicco ponee, kupiliśmy go dla PAwła jak miał 11 m-cy i jeszcze czasem w nim jeździ. Z założenia jednak czeka na Łukasza. Jakbyś chciała lekki mały wózek z dużym koszem to polecam. Waży tylko 5,5 kg i składa się tak że mieści się w bagażniku stojąc "na boku". W puncie moich rodziców zostaje jeszcze sporo miejsca na zakupy ;-)

reklama
Ta moja teściowa to świruska jednak. Matys ma kombinezon,który jest nogawkami na styk,a rękawki:-D dłonie jeszcze mu nie wystają:-D:-D I tak rozmawiałyśmy,że do końca zimy nie dotrwa w tym kombinezonie,ale nowego nie będę kupowała i kurteczki w sumie też nie. W stosie ciuszków po kuzynie (od szwagierki dostałam mnustwo ubranek+wózek+zabawki,za co jestem jej bardzo wdzięczna) wyszykałam taką kurteczkę może nie za bardzo grubą,ale od środka ma polar. Jest troszkę za duża,ale coć pod spód jeszcze założę,rękawki wywinę i jakoś przepyka do wiosny. Moja teściowa przyznała mi rację. dzisiaj była w mieście i "nie mogła sie oprzeć" i kupiła mu kurteczkę. Wkurza mnie to czasami,bo wiem,że Matys ma dość ubranek i specjalnie nie kupuję,choć mnie korci. A ona jedzie i kupuje. To wygląda tak,jakbym szczędziła na nim:baffled::no:

Justyna - jakbym o swojej czytała, z tą tylko różnicą, że moja nakupuję za wielkich szmat w lumpeksie i myśli, że nie wiem jak mi pomaga. Dla mojego starszego syna (nie całe 3 latka) nakupowała już badziewiastych szmat na wiek 5-6 lat:wściekła/y::szok: Nie dość, że w ogóle jej o to nie prosiłam, to jeszcze nie mam gdzie tego trzymać, bo mieszkamy na 34 m. kw. Dla młodszego synka zabroniłam jej kupować ubranek w lumpeksie, bo moja pralka jest uszkodzona i pierze maksymalnie w 60 st. a nie jestem w stanie zaufać czystości i dezynfekcji w lumpeksach. To wiesz co robi? Kupuje, a potem mówi, że dostała od sąsiadki po jej synku. Tak jakbym nie wyczuła tego specyficznego smrodku lumpeksowego albo nie widziała dziurek po metce z ceną:wściekła/y::angry: A czasem nawet zapomni oderwać metki. Żałosne...
Tak poza tym to zapraszam tutaj: https://www.babyboom.pl/forum/dziec...2007-f133/kacik-narzekania-na-tesciowa-13689/

No, i z tego wszystkiego zapomniałam, że ja też już przytachałam od rodziców siedzisko spacerówki do naszego ABC Design'a. Już parę razy wpinałam je na stelaż i sadzałam w nim Tymka ale tylko po mieszkaniu. Myślę, że poczekam aż młody zacznie jako tako stabilnie siedzieć, bo siedzisko spacerówki jest typu "kubełek", a więc nie rozkłada się na płasko, a producent zaleca, żeby sadzać w niej dziecko najlepiej już 6 m-czne i potrafiące siedzieć. Dla przypomnienia - tak wygląda, chociaż kolor jest inny (turkusowy):
astro_biscuit.jpg

a mi az wstyd, bo dorwalam sie do pewnej strony angielskiej i zrobilam zakupow za 150 funtow...
ale...chce pokazac nowy fotelik samochodowy bo w aktualnym (niby do 13 kg) Olo wyglada jak sardynka z puszki.

705241_l_a.jpg

I takie cos do wanny:

247456_l_a.jpg

aha..i absolutnie POLECAM te lyzeczki. sa swietne do karmienia:
300837_l.jpg

Harsh - o "takim czyms do wanny" juz Carioca cos napomknela ...dobry pomysl. A tak w ogole to nie jest tylko do wanny...przeciez na macie bobas tez moze sobie w tym siedziec:tak:
A co do fotelika to Staska tez nie wyglada na "do 13kg"...ten twoj bardzo zgrabny!

promocja dosc duza ;) To jest britax trio... a mialam teraz najtanszy, nania...o..taki...

728.jpg

No i sie przyznam..kupilam tez chodaczek..bo nie mam sily Olafa nosic...
a nie bedzie w nim latal ciagle..najwyzej godzine dziennie..

731811_l.jpg

aha..i jeszcze specjalny sliniaczek..
43702_l.jpg

i takie cos na rogi mebli...
39018601_m.jpg

Harsh to dalas czadu ja tez fotelik musze wymienic bo Nel sie w nim strasznie wkurza jakis taki przyciasnawy mi sie zdaje,harsh a wysylke do Pl zamawiasz? Bo ja myslalam o argosie ale juz widze jak M samolotem tlucze sie z tymi wszystkimi rzeczami...dlatego wolalabym opcje wysylki do Pl

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry