reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Sierpień 2010

Wynik bety- 90,46 czyli 4 tydzień. Niby się zgadza, ale same zobaczcie-Marzenixx ma 268 :-(
Czy to istotne w której granicy mieści się wynik?

reklama
Hej dziewczyny,
co do betki ja 2 dni temu miałam 1166 mlU/ml, ale w podanych normach podane są takie dosyć spore przedziały, więc mi się wydaje, że wszystko powinno być dobrze.
Zawsze w razie wątpliwości można zapytać się gina.
Gratuluję wszystkim nowym sierpnióweczkom :-)

Za dużo czytam i się denerwuję! Nie wiadomo kiedy była owulacja,napewno później niż powinna więc nie powinnam wpadać w paranoję a powoli to robię. Z Olimpią nie wiedziałam nawet co to beta, pirwsze usg zrobuiłam w 12 tygodniu i wszystko było ok, a tak...niepotrzebnie nerwy.

Polianno

normy beta HCG są naprawdę bardzo rozpięte:
tydzień od ostatniej miesiączki mlU/ml

3 tydzień ciąży: 5.8-71.2
4 tydzień ciąży: 9.5-750
5 tydzień ciąży: 217-7138
6 tydzień ciąży: 158-31 795
7 tydzień ciąży: 3697-163 563
8 tydzień ciąży: 32 065-149 571
9 tydzień ciąży: 63 803-151 410
10 tydzień ciąży: 46 509-186 977
12 tydzień ciąży: 27 832-210 612
14 tydzień ciąży: 13 950-62 530
15 tydzień ciąży: 12 039-70 971
16 tydzień ciąży: 9040-56 451
17 tydzień ciąży: 8175-55 868
18 tydzień ciąży: 8099-58 176

U ciebie wszystko wygląda bardzo dobrze:)

Dziewczyny ja czuję, że mnie jakieś schizy łapią, czy, aby na pewno jest to ciąża maciczna:(:(:( tak bardzo się boję do tego 22 go grudnia:(
stres totalny, a przecież nie można się stresować:(

Ostatnia edycja:
U mnie wczorajsza beta wyniosła 286,4, więc podobnie do Marzenki :tak:
Eh... Wiecie co, ja to jakiś taki wewnętrzny spokój czuję... Postanowiłam się nie denerwować, zwłaszcza w pracy i czuję się jakbym miała teraz swój inny świat :sorry:
Wszystko mam gdzieś. Liczy się tylko zdrówko fasolki (bądź fasolek :-D)

Kiniu jest normalna, mieści się w przedziale:)
Ja robiłam betę w 4 tyg ciąży i miałam 460, ale nie liczy się to ile wynosi, ale jak wzrasta:)

Ale to dobrze. Jesteś jednak tydzień do przodu od nas :tak: Poza tym im więcej ludzkiego hormonu tum chyba lepiej tak na chłopski rozum :-D
Chociaż tak jak mówię, różnie to z różnymi organizmami bywa :tak:

reklama
Ja chyba do 22 zwariuję:( jeszcze tyle czasu i tyle czekania, żeby być pewnym tak w "101" procentach, ze fasolka rośnie tam gdzie powinna

Do góry