reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2010

Mama Aneta mnie się Kuba baaardzo podoba, ale mam brata Kubę i chrześniaka, i jedyny siostrzeniec mojego męża też ma tak na imię:) A co do Majeczki-no ciągle się wahamy, tak jak napisałam:) Ale żeby było śmieszniej, kiedyś zawsze mówiłam, że nazwę córkę Julka, i jak się parę lat temu zaczął wysyp Julek, to trwa do dziś-nawet męża chrześniaczka ma tak na imię:) Boję się mówić głośno, co mi się podoba...:)

Zmykam chyba powolutku:) Dobranoc!

reklama
Niuunia 3majcie się:)

Bogusia007 wspieram myślami, bądź dzielna! Pamiętam jeszcze co to za męka…remont…

Losowanie to w sumie niezły pomysł na wybór kolejności imion-sprawiedliwy na pewno:) My w końcu zdecydowaliśmy się na imię dla synka-Jaś, ale po tym, jak ostatnio widzę wysyp Majek, chyba zrezygnujemy z tego imienia (wkurza mnie to, czy ja zawsze jak coś wymyślę, to musi przyjść na to moda…!)…tylko nie wiem, na rzecz jakiego…Emilka?

Julka,Majka i Emilka(a i jeszcze Zosia i Amelka) to bradzo popularne teraz imiona,na osiedlu po kilka biega sobie,he,he.
Ale ja sie tym nie przejmuje,wiedziałam,że Kubus to popularne imie,a dałam tak synkowi,bo zawsze mi sie podobało i juz..
A córeczka(chyba doszlismy do porozumienia w końcu)będzie Hania.

Piękne słonko za oknem,ach jak cudnie.Ale niestety maz do pracy,więc samotne spacerowanie z synkiem mnie czeka.

monika - ale zazdroszczę!!!!!!!!!!!!!! ;) Ja mam dziś w planach wizytę u dentysty (suuuuper) i pewnie u teściowej (po stokroć suuuuuuper). Też bym chciała takiego pomysłowego męża. Mój myśląc o trawie i naturze analogicznie tworzy obraz much,komarów i innego robactwa. Wszędzie dobrze,ale przed telewizorem najlepiej :/

rzadko mamy okazję spędzać ze sobą trochę więcej czasu, jak M pracuje cały tydzień do późna to jak już wejdzie do łóżka to jest tak zmęczony że nie chce mu się gęby otwierać:), to chociaż niedzielę staramy się spędzić razem, a że on zapalony wędkarz to ...
jeszcze mi się przypomniało że mój tata Marek ma dziś imieniny i idziemy do niego wieczorem na kawusię:)

Polianno a wizyty u dentysty nie zazdroszczę dla mnie to jest koszmar, ale mam juz to za sobą .zaliczyłam w marcu więc mam nadzieję że do końca ciązy już mi się żadna dziurka nie zrobi:)

Ostatnia edycja:
Ja się nie mogę doczekać !! mam dosyć bólu, który owszem - dziś jest nieporównywanie lekki do poprzednich dni ale otwarty ząb i spuchnięte dziąsło nadal ni dają mi normalnie jeść. W dodatku dziwny kaszel po antybiotyku mnie dobija więc musze skonsultować czy to nie jest przypadkiem jakiś alergiczny objaw na penicylinę.

Żyję tak naprawdę środą :) i wizytą u ginka. Muszę się uspokoić,dowiedziec że wszystko ok, że maluda rozwija sie prawidłowo i antybiotyki czy też bakterie z chorego zęba nie spowodowały u niej problemów (a'la zapalenie płuc itd) ale jstem dobrej myśli. ;)

witam sie
ja z mężem pakujemy rzeczy i jedziemy na grilla :) taka piękna pogoda:)

witam!

niedziela zapowiada się słonecznie,mąż obiecał mi wyjazd nad jeziorko on z wędką a ja leżaczek ,kocyk i książka.tak lubię:)

życzę miłego niedzielnego wypoczynku:)

też bym chciała, ale moj mąż nie łowi ryb :p

monika - ale zazdroszczę!!!!!!!!!!!!!! ;) Ja mam dziś w planach wizytę u dentysty (suuuuper) i pewnie u teściowej (po stokroć suuuuuuper). Też bym chciała takiego pomysłowego męża. Mój myśląc o trawie i naturze analogicznie tworzy obraz much,komarów i innego robactwa. Wszędzie dobrze,ale przed telewizorem najlepiej :/

mam nadzieje, ze z ząbkiem juz będzie lepiej.

dziewczyny jem bardzo dużą ilość jogurtów i serków ostatnio nawet 8 dziennie czy to jest normalne?

Cześć!
Nie było mnie kilka dni, ale wczoraj urządzaliśmy urodziny Basi i trochę przygotowań było-zakupy, prezent, ciasto... Ale już po:tak:
Piękny dzień dziś mamy:-) Wczoraj też była bardzo ładna pogoda-imprezka się udała-torcik i ciasto były, poza tym zrobiliśmy już tradycyjnie grilla, dzieciaczki pobawiły się w ogrodzie-było bardzo miło:tak: Tylko ja trochę za dużo pobiegałam-z ogrodu do domu co chwilę i wieczorem byłam tak padnięta, że nie wiedziałam jak się nazywam;-) Wyspałam się i dziś już jest dobrze:happy:
Taką miałam ochotę na grillowane mięso, ale niestety w tej ciąży smak mięsa mi nie odpowiada i prawie nic nie zjadłam-będę musiała z tym poczekać na okres po ciąży i karmieniu:blink:
A dzisiaj jedziemy do moich rodziców na obiad:tak:
Pajkaa-jak masz ochotę to jedz-chyba nie ma żadnych przeciwwskazań;-)
Polianna-mam nadzieję, że lekarz w końcu naprawi Twojego zęba i nie będziesz już cierpieć:tak:
Monika-fajnie tak na łonie natury-no i najważniejsze, że razem:-)
Pozdrawiam wszystkie sierpnióweczki i życzę miłej słonecznej niedzieli:happy::-)

Niedziela naprawdę piękna!:) Zajrzałam więc tylko na chwilkę, trzeba to wykorzystać:)

Monika8112 cudnie… :) Spróbujemy czegoś podobnego-popołudnie na wsi u babci męża:) Jak mnie pyłki nie wykończą, będzie miło:)

Rozalka prawda… ale u nas Emilek mimo wszystko dużo mniej niż Majek… nie mam już na to siły… A może będzie chłopak i problem się sam rozwiąże?:) Choć na początku liczyliśmy po cichu na dziewczynkę… teraz już wszystko jedno:)

Pajkaa ja całe życie jadę na jogurtach, serkach itp., nie wiem, czy po 8:) ale ze 4 dziennie na pewno. Nie narzekam…;)

Przemiłego dnia wszystkim!:)

reklama
witam chyba nie mam szans was nadrobić bo sobie zaległości narobilam ale zaraz spróbuje byłam dziś na usg i już wiem kto zamieszkuje mój brzucho bedziemy mieli
DZIEWCZYNKE !!!!!!!!!!!!!!!!!
gratulacje!!!!!!!!!!!!!!

Witam piatkowo :)
Jestem po usg genet., było wczoraj późnym wieczorkiem dlatego dziś dopiero piszę.
Dzidziuś jest zdrowiuści, waży ponad 500g, wszystkie parametry ma w normie, udo troche ponad, może będzie piłkarzem ;)
Bardzo uparty bo przez godz lekarz mnie badał a maly nie chciał się obrócić. Udało nam się podejrzeć kim jest i wbrew całej rodzinie Wiktoria okazała się chłopcem. No i mamy problem z imieniem. Serducho bije jak szalone i maluch bardzo ruchliwy, 125 u/min, buźka prawidlowa, nie ma żadnych zniekształceń, szeokośc fałdu karku: 3.6mm, pepowina trójnaczyniowa, ilośc pynu owodniowego 115.5 mm czyli prawidłowa.
jestem przeszczęśliwa :)

super!!!!!gratulacje

Hej dziewuszki :-) Nie nadrabiam Was, bo nie dam rady - wróciłyśmy właśnie ze szpitala. Dostałyśmy 2 kroplówki i mamy brać nospe 3 razy dziennie :baffled: ja mam wrażenie, że brzuch ciągle jest twardy ale lekarz stwierdził, że jest dobrze, że szyjka ma 4 cm, nie ma rozwarcia, że ciąża jak tra la la. I stwierdził, że jak chce iśc do domu to mogę iść - zdrażnił mnie, bo to on powinien wiedzieć czy mogę czy nie. Przyjmował mnie wogóle jakis obcokrajowiec i nie dał mi kroplówki na którą mnie wsyłała moją pani doktor, dopiero na drugi dzień inny lekarz powiedział, że musze mieć kroplówke. A sączyły się okropnie 6 godz ;/ ale za to malutkiej serce słyszałam min 2 razy dziennie - nawet dziadkowie załapali się raz :-) a teraz dalej uciekam do łóżka - mamy dużo leżeć i odpoczywać zwłaszcza przez ten pierwszy tydzień po wyjściu ze szpitala.
Mam nadzieję, że u Was wszystko jest ok. Rośnijcie duże i zdrowe - buziaki :*
dobrze ze juz wszytsko ok!!!!!!!!!!!! odpoczywaj

w koncu udalo mi sie was nadrobic- mialam prawie 40 stron do nadrobienia ale dalam rade.
remont u mnie cala para- kafelkarz wkroczyl do akcji i jeszce jakies 2-3 tyg remontu mnie czeka ale dam rade. juz prawie wszytsko kupione- wiadomoz e kasy oczywiscie zabraklo na niektore rzeczy ale co zrobic.

ostatnio bardzo bola mnie plecy i czuje sie strasznbie zmeczona i do tego strasznie nerwowa- pewnie ten remont tak na mnie dziala.

teraz bede juz na bierzaco.
milej niedzieli

Do góry