reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Sposoby na zasypianie

Żeby definitywnie zakończyć temat toczącego się tu sporu (zupełnie wg mnie niepotrzebnego) mam pytanie do dziewczyn, które w większości karmią swoje maluszki nadal piersią:
jak często Wasze dzidziaki budzą się na jedzenie w nocy? mój Szymon domaga się "didusia" od 3 do 5 razy w nocy - raz zje więcej, raz mniej, ale jeść chce. Dostaje już inne pokarmy, a nawet solidnie się najada o godz.19, a o 20 "diduś" przed spaniem, mimo to w nocy jest tak jak wyżej napisałam.
Napiszcie proszę jak jest z tym u Was.
I u nas jest tyle pobudek. I nie to, żeby Muszek chciał się przytulić, on wcina jak najęty :baffled: Jest wyraźnie głodny. Mam nadzieję, że kiedyś się to zmieni :happy:
Pozdrawiam

reklama
ivka76 u nas bylo ok 3-4 karmien w nocy, ale od czasu jak Selinka sama zasypia budzi sie na karmienie raz w nocy i zdalylo sie juz nawet przespac cala noc.
Mi sie wydaje ze ona nie byla glodna tylko jak sie przebudzila to chciala cycusia zeby sobie dalej spac i tym sposobe jadla kilka razy w nocy .

Żeby definitywnie zakończyć temat toczącego się tu sporu (zupełnie wg mnie niepotrzebnego) mam pytanie do dziewczyn, które w większości karmią swoje maluszki nadal piersią:
jak często Wasze dzidziaki budzą się na jedzenie w nocy? mój Szymon domaga się "didusia" od 3 do 5 razy w nocy - raz zje więcej, raz mniej, ale jeść chce. Dostaje już inne pokarmy, a nawet solidnie się najada o godz.19, a o 20 "diduś" przed spaniem, mimo to w nocy jest tak jak wyżej napisałam.
Napiszcie proszę jak jest z tym u Was.

Ivka Ella spi calutka noc od 9 do 7-8 rano! A karmie glownie piersia! Nasz jadlospis wyglada tak: 8- cyc, 9.30 - owoce, 11- cyc, 14- zupka+cyc, 17- kleik ryzowy lub kukurydziany na moim mleczku z dodatkiem owocow (130 ml), 20-cyc!

ivka Miłek nadal głównie na cycusiu a od ok. 3-4 miesięcy budzi się w nocy tylko raz ok.24 i idzie spać dalej, potem pobudka ok. 6-7 rano. Zdarza mu się też nie obudzić w nocy i od 20-20.30 śpi ładie do rana. No chyba że zęby dokuczają, ale tak mieliśmy dosłownie kilka razy i żel bardzo pomagał :)

Ola budzi raz-dwa razy w nocy na jedzonko. Choc zdarzaja sie i takie noce kiedy wcale sie nie budzi jak i takie kiedy budzi sie czesciej.

Ola budzi raz-dwa razy w nocy na jedzonko. Choc zdarzaja sie i takie noce kiedy wcale sie nie budzi jak i takie kiedy budzi sie czesciej.

u mnie podobnie :) zazwyczaj budzi się o 24, potem około 4, 5 rano, ale... np. wczoraj w nocy nie obudziła się wcale, zjadła "na spiąco" przed 7 mleczko z piersi, obudziła się dopiero jak wychodzilismy do pracy, a usnęła o 18 (nie kapalismy jej, bo miała stan podgorączkowy po szczepionce)

AniaM - odpisałam :)

Mateusz budzi się w nocy kilka razy, karmie go 2-3 razy a w pozostałych przypadkach wystarczy smoczek

U nas kolejna nocka z mega karmieniami co 1-1,5godz. Ja prawie padam na twarz, a i po Szymku widać, że nie jest wyspany. Nie wiem skąd ten mega głód od kilku dni i odmowa spania z nami. Zasypia pięknie sam już od dawna - i to najedzony jak bąk, ale i tak jest później nocny cyrk. Maxymalny czas jego spanka po samodzielnym zaśnięciu to 3godz. W nocy kiedy się przebudzi jeszcze sam zasnąć nie umie :(

Ivka jakbym czytała o nas :-( Ja powoli zaczynam odczuwać zmęczenie, jestem zła, rozdrażniona, z byle powodu się wkurzam. Nie mam zupełnie pomysłu jak oduczyć Muszka od nocnego jedzenia, czuję się bezradna :sick:
Pozdrawiam

reklama
Dziewczyny, a moze np. zamiast cyca na pierwsze nocne karmienie sprobujcie dac kaszy albo kleiku!! (przygotujcie wieczorem) Moze jak sie zapchaja w nocy to beda spac!! Juz nawet nie mam pomyslow co wam podpowiedziec i przykro mi ze tak sie meczycie!:-:)-:)-:)-(

Do góry