• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Sposoby na zasypianie

Żeby definitywnie zakończyć temat toczącego się tu sporu (zupełnie wg mnie niepotrzebnego) mam pytanie do dziewczyn, które w większości karmią swoje maluszki nadal piersią:
jak często Wasze dzidziaki budzą się na jedzenie w nocy? mój Szymon domaga się "didusia" od 3 do 5 razy w nocy - raz zje więcej, raz mniej, ale jeść chce. Dostaje już inne pokarmy, a nawet solidnie się najada o godz.19, a o 20 "diduś" przed spaniem, mimo to w nocy jest tak jak wyżej napisałam.
Napiszcie proszę jak jest z tym u Was.
I u nas jest tyle pobudek. I nie to, żeby Muszek chciał się przytulić, on wcina jak najęty :baffled: Jest wyraźnie głodny. Mam nadzieję, że kiedyś się to zmieni :happy:
Pozdrawiam

reklama
ivka76 u nas bylo ok 3-4 karmien w nocy, ale od czasu jak Selinka sama zasypia budzi sie na karmienie raz w nocy i zdalylo sie juz nawet przespac cala noc.
Mi sie wydaje ze ona nie byla glodna tylko jak sie przebudzila to chciala cycusia zeby sobie dalej spac i tym sposobe jadla kilka razy w nocy .

Żeby definitywnie zakończyć temat toczącego się tu sporu (zupełnie wg mnie niepotrzebnego) mam pytanie do dziewczyn, które w większości karmią swoje maluszki nadal piersią:
jak często Wasze dzidziaki budzą się na jedzenie w nocy? mój Szymon domaga się "didusia" od 3 do 5 razy w nocy - raz zje więcej, raz mniej, ale jeść chce. Dostaje już inne pokarmy, a nawet solidnie się najada o godz.19, a o 20 "diduś" przed spaniem, mimo to w nocy jest tak jak wyżej napisałam.
Napiszcie proszę jak jest z tym u Was.

Ivka Ella spi calutka noc od 9 do 7-8 rano! A karmie glownie piersia! Nasz jadlospis wyglada tak: 8- cyc, 9.30 - owoce, 11- cyc, 14- zupka+cyc, 17- kleik ryzowy lub kukurydziany na moim mleczku z dodatkiem owocow (130 ml), 20-cyc!

ivka Miłek nadal głównie na cycusiu a od ok. 3-4 miesięcy budzi się w nocy tylko raz ok.24 i idzie spać dalej, potem pobudka ok. 6-7 rano. Zdarza mu się też nie obudzić w nocy i od 20-20.30 śpi ładie do rana. No chyba że zęby dokuczają, ale tak mieliśmy dosłownie kilka razy i żel bardzo pomagał :)

Ola budzi raz-dwa razy w nocy na jedzonko. Choc zdarzaja sie i takie noce kiedy wcale sie nie budzi jak i takie kiedy budzi sie czesciej.

u mnie podobnie :) zazwyczaj budzi się o 24, potem około 4, 5 rano, ale... np. wczoraj w nocy nie obudziła się wcale, zjadła "na spiąco" przed 7 mleczko z piersi, obudziła się dopiero jak wychodzilismy do pracy, a usnęła o 18 (nie kapalismy jej, bo miała stan podgorączkowy po szczepionce)

AniaM - odpisałam :)

U nas kolejna nocka z mega karmieniami co 1-1,5godz. Ja prawie padam na twarz, a i po Szymku widać, że nie jest wyspany. Nie wiem skąd ten mega głód od kilku dni i odmowa spania z nami. Zasypia pięknie sam już od dawna - i to najedzony jak bąk, ale i tak jest później nocny cyrk. Maxymalny czas jego spanka po samodzielnym zaśnięciu to 3godz. W nocy kiedy się przebudzi jeszcze sam zasnąć nie umie :(

Ivka jakbym czytała o nas :-( Ja powoli zaczynam odczuwać zmęczenie, jestem zła, rozdrażniona, z byle powodu się wkurzam. Nie mam zupełnie pomysłu jak oduczyć Muszka od nocnego jedzenia, czuję się bezradna :sick:
Pozdrawiam

reklama
Dziewczyny, a moze np. zamiast cyca na pierwsze nocne karmienie sprobujcie dac kaszy albo kleiku!! (przygotujcie wieczorem) Moze jak sie zapchaja w nocy to beda spac!! Juz nawet nie mam pomyslow co wam podpowiedziec i przykro mi ze tak sie meczycie!:-(:-(:-(:-(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry