reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

A czyli Ty Edit masz międzymiesiaczkowe plamienia? takich nie miałam- tylko tzw poprzedzające okres...niemniejednka z tego co wiem- plamienia świadczą o jakiś nierównościach hormonalnych- prawdopodobnie progesteron....warto sprawdzic..

wiecie ze mi lekarka kazala tez brać JOD- w okrese "przedciązowym" tzw- do kwasu foliowego- w sumie wiem ze mozna- ale ona powiedziala ze jod wazniejszy nawet od kwasu foliwoego- wiedzilyscie o tym?

Akuku- ciezki czas masz teraz- ale nie mozecie sie do siebie z Meżulem "dupami" odwracać- trzeba walczyć- macie dla kogo- dla siebie nawzajem i dla dzieci- dla calej waszej rodzinki- nie mozecie sie poddawac zlej aurze, mamie, oraz innym klopotom- bo tylko w WAS siła! wiec głowa do gory posladki scisnac - piorko w dupke i kokodżambo i do przodu- z haslem jak nie ja to kto! jak nie MY to kto!

reklama
Akuku :) wy jestescie taka grupa wsparcia.... dzisiaj mam doła bo tak jak chyba TILI mam ogromne libido a co ja mam zrobic jak jedyne moje przyjemnosci to teraz z gumeczka :P a ja z takim sprzetami nie lubie:P:P

Tili byłam na USG kontrolnym i sie okazalo ze mam jajeczka po lewej stronie wiec musze ten cykl odpuscic.... chciałabym zeby owulacja byla na przemian raz z lewego a raz z prawego a nie wiem czy tak jest :(

Die - ppaaaddllaaammm:-D:-D:-D:-D:-D:-D tekst pierwsza klasa

Smerfiku - ja tez za gumeczkami nie tym ty rym tym a w sumie tylko taka antykoncepcja nam pozostaje:dry:
a co do jajeczkek, czyli czerwone swiatlo od ginekolog?
ale Ty z tego co pamietam masz regularne cykle wiec moze w nastepnym:tak:

jak mi sie nie uda znowu 40 dni:baffled:

jak mi sie nie udalo w tym miesiacu to bede mierzyc tempke....bo bez tego to mi zawsze tylko czekanie zostalo- i nic nie wiem kiedy owulka , kiedy okres....
tylko bede was wtedy zanudzac prosbami o pomoc

Smerfiku u mnie to chyba przez hormony ale te ponoć są w normie...cytologia wyszła ok,wykaz tez,usg robilam,nie mam torbieli ani cyst .

Podobno owulka powinna być raz z jednego ,raz z drugiego jajnika ale nie zawsze tak jest .

Tili ,Emalia w grupie sila:-)

Ja podziwiam babeczki które z gumeczkami ćwiczą :-p ja to mam na nie alergie :-D

Tili nie trzeba sie zamartwiac... Bo może sie udać po tak gorącym cyklu :) u mnie czerwone swiatlo od mojego Pana doktora , wlasnie czekam na kolejny cykl i mam nadzieje ze bedzie zielone ;):)

a owulacja wystepuje naprzemieennie czy nie koniecznie?

Jupiiiii test owu pozytywny jak byk :biggrin2: !!!!!!!!!!!!!!!!!! Więc żołnierzyki już czekają na jajo :-D

Akuku- współczuje sytuacji z mamą. Oby wam sie to wszystko poukładało.
Domi- olej teściową, wasze zycie wasza sprawa. Wkurw....mnie tacy ludzie. Co jej do tego?
Edzia, Tilusia- to testujemy razem, w kupie raźniej i siła. To będzie nasz cykl!!!!:-D
Smerfiku- ja też cie bede wspierała :*

Edytko to moze u ciebie jest jak u mnie czyli taki Twoj urok ;) haha ja też mam na gumeczki alergie :P:P

Oby byla u mnie naprzemiennie bo ja juz sie nie moge doczekac az lekarz powie owulacja jest z prawego jajnika :P:P chyba meza zajade wtedy:P:P haha

reklama
z tego co mi mowila genekolozyca to chodzi o to ze kwasik foliwoy jest dla dzidizusia-na uklad nerwowy...
za to JOD dla mamy- stymuluje prawidlowa prace hormonow tarczycy- to na wstepie....
ale ma tez ogromne znaczenie w ciazy dla dziecka.... i moiwla tez ze jest traktowany po macoszemy- a wiele problemow z zajsciem w ciaze wynika wlasnie z tego ze kobiety maja za malo jodu w organizmie.

- Jod w ciąży - bezkompromisowo niezbędny - NetMama.pl

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry