reklama

Staraczki na Wyspach

noelka84 mn8ie clo przepisala endokrynolog bo niestety ze mna jest maly problem a dokladnie z moimi jak widac bardzo niedobrymi jajnikami :-( mysle ze twoja gp zrobila to co powinna -mnie lekarz pobral od razu krew i jak wyszlo z krwi ze mam troszke za duzo testosteronu to skierowal do endokrynologa a mojemu panu kazal zrobic badanie armi - i u nie go wszystko super armia zwarta i gotowa do dzialania :-)

mousefish -- niby tak jak okresu nie ma zawsze jest nadzieja ale ja jej nie mam :-( niestty luteiny nioe biore jak nie bedzie @ do 40 d.c musze dzwonic do szpitala to mi cos dadza na wywolanie narazie czekam -jak pisalam wczesniej to zrobilam juz test w 30 d.c bo moj maly ma ospe i lekarz kazal trzymac go z daleka od kobiet w ciazy -wiec zrobilam testa tak profilaktycznie ale to bylo po poludniu i moje siuski byly biale bo praktycznie po samej wodzie mineralnej wiec nie wiem czy to wiarygodne -sorry za szczegoly z kolorem siuskow zwiazane heh ale musilam to jakos napisac :-)

reklama
Dziewczyny mam pytanie, czy któraś z was przy braniu wiesiołka odczuwała lekkie bóle w podbrzuszu albo skurcze? Mnie się tak dzieje i zastanawiam się czy to normalne, czy czasem nie odstawić go całkowicie. Biorę dzienną dawkę 1500mg do dnia owulacji.
pozdrawiam wszystkie i życzę udanych staranek ;-)

aniolkowa.mama ja nie widze zadnej roznicy jak na razie po wiesiolku, biore go dopiero od 2 tyg. ani mi sie sluz nie polepszyl, ani nie czuje zadnych boli czy skurczy,
Wiesz co moze odstaw go na troche i zobacz czy bole przejda jak tak to lepiej zrezygnuj z niego.

rowniez was pozdrawiam dziewczyny weekendowo i owocnych staranek zycze :),
ja mam dzis gosci wiec spedzam dzien w kuchni, ale wieczor pelen relaks z drineczkiem w milym towarzystwie:)

noelka ja biorę już drugi cykl i w poprzednim też czułam dyskomfort. Ale za to widzę różnicę śluzu (jest mokro i to bardzo-przepraszam za opis). chyba dokończę ten cykl z wiesiołkiem i zrezygnuje z niego.

Ciesz się drineczkiem dziś wieczorem, bo niedługo nie będzie Ci dane z tego przywileju korzystać przez wiele miesięcy :)

witajcie dziewczyny, jakiś czas już was czytam i może w końcu też do was dołączę.
parę słów o mnie: jesteśmy w 8 cyklu starań, pierwszy cykl w którym brałam clomid. w 15 dc miałam usg i lekarz stwierdził, że słabo to widzi, bo na prawym jajniku pęcherzyk przerośnięty- 27mm i podłużnym kształcie (albo że może pęcherzyk w pęcherzyku, albo jeden za drugim tylko może tak widać na usg), a na lewym jajniku tylko 13mm więc trochę za mały... mimo wszystko dał zastrzyk pregnylu i kazał wrócić za 4 dni na badanie krwi, żeby sprawdzić czy w ogóle była owu. Ale jak byłam wczoraj, to zanim pobrał krew zrobił usg no i okazało się że jajniki czyste, czyli wszystkie pęcherzyki popękały i endometrium ładne i stwierdził że nie trzeba robić krwi bo widać że wszystko ładnie reaguje na hormony jak powinno :) więc teraz tylko czekać:)
a tak w ogóle to za tydzień jedziemy na zasłużone wakacje i wtedy się dowiem czy coś z tego wyszło (oby tak bo lipa mieć okres na wakacjach... )

a tak odnośnie tych badań hormonalnych to miałam też ostatnio, to wygląda tak, że powinno się je robić na początku cyklu (najlepiej 2-3 dc) i nie trzeba być na czczo bo to hormony więc nie ma znaczenia- tak mi powiedział gin bo też się go o to spytałam :)

Cześć dziewczyny :)
Monessa - fajnie że dołączyłaś. Ja już 8 cykl zaczęłam - pierwszy z clo.
Aniołkowa - bo wiesiołek niby ziółko, ale reaguje na niektóre kobitko mocno, dlatego nie bierze się go po owulacji bo może wywołać skurcze macicy.
Reagujesz dość mocno w takim układzie - i dlatego śluz Ci się polepszył. Myślę że nie masz się o co martwić, dopóki bierzesz tylko do owu a nie po. :)

Dalej źle się czuję, więc mało mnie... i idę już teraz spać. Jestem padnięta. Biorę moją niunię jako kaloryferka i będziemy się ulać hi hi :-D
No to do jutra - ale kole 16, bo od rana znów znikam :)

MOUSEFISH no my na takim samym etapie jesteśmy :) ja tez pierwszy miesiąc z clo, ale w zeszłym cyklu już miałam monitoring i był ładny pęcherzyk więc dostałam zastrzyk pregnylu, ale niestety nic nie wyszło, tyle że brzuch mnie cały czas aż do samego okresu bolał- zresztą dostałam go dwa dni przed czasem i trwał tylko dwa dni
teraz testować będę 12 listopada, ale to tylko ze względu na wakacje, bo @ powinna, a właściwie nie powinna :) przyjść 14.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry