Dziub nie, ja nie trafiłam na dobrego lekarza, tylko na normalnego, bo jest tak jak Ci mówię, że po roku starań lekarz ma obowiązek zrobić Wam badania, to nie jest tylko moja opinia tak jest ogólnie tu w UK. Nierozumiem na jakiej podstawie lekarz stierdził, ze u Was wszystko jest ok skoro żadnych badań nie robili. Moze u Ciebie faktycznie jest wsio ok skoro cykle masz regularne (choć to o niczym nie świadczy) ale może armia Twojego M jest za słaba, tak jak jest w naszym przypadku, a żeby się tego dowiedziec trzeba zrobić badania!!! Co za lekarze

aż mi się ciśnienie podniosło!!! Idz tam do tej przychodni do innego lekarza i powiedz że staracie się juz 2 lata, tak na wszelki wypadek, muszą Wam zrobić badania, bo jesli jest coś nie tak to możecie się starać następne 15 miesięcy i nic z tego nie będzie. A czas ucieka, wiem co mówie my zaczęliśmy starania w 2008 roku, teraz jest 2012 i wciaż nie mamy dziecka mimo ze zaczeliśmy chodzić po lekarzach po 9 miesiacach starań. Nie mówię, że tak będzie w Waszym przypadku, mam nadzieję, ze nie i będziecie mieli wiecej szczęścia, ale naprawde nie ma na co czekać, bo te procedury tutaj strasznie się ciągną w czasie widać to na moim przykładzie. Takze kochana walcz o swoje!!!! Jesli chodzi o to kiedy masz się umówic na wizytę to radziłabym teraz tzn za te 2 tygodnie, a nie na poczatku przyszłego cyklu. Bo z tego co pamiętem jedno z badan hormonalnych robi się w 3dc, a następne w 21dc. Takze idź tam jaknajszybciej i przetłumacz tym debilom, ze długo się juz staracie i chcesz żeby zrobili Wam badania, masz do tego prawo, od tego oni tu są.
Pam nie wiem co Ci doradzić, zrób jak uważasz, ale skoro czujesz się gotowa na dziecko i tego chcesz to nie patrz na nic, studia można skończyc mając dziecko to żadna przeszkoda, a rodzice... co mają do tego rodzice? To twoje życie, jesteś dorosła, nie słuchaj nikogo i nie kieruj się opinią innych tylko rób to co czujesz i uważasz za słuszne, to jedyna rada jaką mogę Ci dać;-)
Tygyseczek uszy do góry:-)
Aga noo właśnie widziałam na fb, że udao się sprzedać mebelki, super, gratuluję:-)