reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki na Wyspach

ja w tym roku organizuje imprezę haloweenową u nas. Wreszcie mamy dom a nie na pokoju żyjemy jak wcześniej :) Co prawda nie wielkie grono bo trzy pary będą łącznie z nami ale za to doborowe. Masz może jakieś ciekawe pomysły? My na pewno obejrzymy jakiś horror, ja postaram się zrobić ciasto dyniowe.

reklama
Dziub nie, ja nie trafiłam na dobrego lekarza, tylko na normalnego, bo jest tak jak Ci mówię, że po roku starań lekarz ma obowiązek zrobić Wam badania, to nie jest tylko moja opinia tak jest ogólnie tu w UK. Nierozumiem na jakiej podstawie lekarz stierdził, ze u Was wszystko jest ok skoro żadnych badań nie robili. Moze u Ciebie faktycznie jest wsio ok skoro cykle masz regularne (choć to o niczym nie świadczy) ale może armia Twojego M jest za słaba, tak jak jest w naszym przypadku, a żeby się tego dowiedziec trzeba zrobić badania!!! Co za lekarze:wściekła/y: aż mi się ciśnienie podniosło!!! Idz tam do tej przychodni do innego lekarza i powiedz że staracie się juz 2 lata, tak na wszelki wypadek, muszą Wam zrobić badania, bo jesli jest coś nie tak to możecie się starać następne 15 miesięcy i nic z tego nie będzie. A czas ucieka, wiem co mówie my zaczęliśmy starania w 2008 roku, teraz jest 2012 i wciaż nie mamy dziecka mimo ze zaczeliśmy chodzić po lekarzach po 9 miesiacach starań. Nie mówię, że tak będzie w Waszym przypadku, mam nadzieję, ze nie i będziecie mieli wiecej szczęścia, ale naprawde nie ma na co czekać, bo te procedury tutaj strasznie się ciągną w czasie widać to na moim przykładzie. Takze kochana walcz o swoje!!!! Jesli chodzi o to kiedy masz się umówic na wizytę to radziłabym teraz tzn za te 2 tygodnie, a nie na poczatku przyszłego cyklu. Bo z tego co pamiętem jedno z badan hormonalnych robi się w 3dc, a następne w 21dc. Takze idź tam jaknajszybciej i przetłumacz tym debilom, ze długo się juz staracie i chcesz żeby zrobili Wam badania, masz do tego prawo, od tego oni tu są.:tak:
Pam nie wiem co Ci doradzić, zrób jak uważasz, ale skoro czujesz się gotowa na dziecko i tego chcesz to nie patrz na nic, studia można skończyc mając dziecko to żadna przeszkoda, a rodzice... co mają do tego rodzice? To twoje życie, jesteś dorosła, nie słuchaj nikogo i nie kieruj się opinią innych tylko rób to co czujesz i uważasz za słuszne, to jedyna rada jaką mogę Ci dać;-)
Tygyseczek uszy do góry:-)
Aga noo właśnie widziałam na fb, że udao się sprzedać mebelki, super, gratuluję:-)

Dziewczyny mam pytanko,mierzat temperature w pochwie odejmujecie 0,5 stopnia C? mierze temperature od 3 dni i mam powyzej 37'c,dziekuje

czesc dziewczyny pozwolicie ze sie przylacze?
napisze w kilku zdaniach moja historie. jestem po slubie 8lat, na poczatku stwierdzilismy ze nie spieszy nam sie z dzieckiem i poczekamy ze starankami a jak zaczelismy okazalo sie ze to nie takie latwe. po dwoch latan staran zaszlam w ciaze pozamaciczna - wczesniej chodzilismy do kliniki nieplodnosci, robiono nam badania i w koncu zapisano na liste oczekujacych na ivf - u nas czeka sie 3lata wiec czasem mysle ze oni zapisywali tak na wszelki wypadek, zalezy an jakiego lekarza sie trafilo. ja mam pana profesora i jestem zadowolona z jedo postepowania i dzialan. a wiec po ciazy pozamacicznej usuneli mi jeden jakowod no i juz nie dosc ze trudno bylo zeby zaciazyc to szanse jeszcze zmalaly i jakos sie tak nastawilam ze czekamy na to ivf a miedzy czasie robimy swoje. dostalam tabletki clomid, pierwsze 3miesiace brania i nic. potem pol roku przerwy i znow tabletki na 3 miesiace i nic. a w kolejnym cyklu okazalo sie ze jestem w ciazy - ta byla cudowna nowina dla nas. bardzo sie cieszylam ale tez duzo stresu bylo, mialam krwawienia w 10tc ale udalo sie bo mam sliczna coreczke :-).
teraz znow staram sie o dzidziusia i znow ciezko nam idzie ale nadal wierze ze sie uda.
znow bylam u profesora w klinicie, zrobil mi badania i dostalam tabletki te same, biore je 2 miesiace i w srode powinam dostac okres i raczej go dostane. za kazdym razem jak dostaje okres to smutna nowina dla mnie ale z drugiej strony ciesze sie ze mam coreczke i chcialabym dla niej rodzenstwo ale co bedzie to bedzie. mam 33 lata wiec czas ucieka i kazdy miesiac sie juz liczy.
zycze wszystkim starajacym sie owocnych staranek, nie bede w stanie nadrobic zaleglosci z forum ale bede pisac, czytac i kibicowac wszystkim na biezaca:-) pozdrawiam

basik ja tez tak mierze temperature,ale nic nie odejmuje. ktory to jest twoj dzien cyklu? jaka masz zwykle temperatre?

yas09 witam serdecznie :) ja tez jestem tu nowa, wiec tym bardziej milo mi zobaczyc tu nowe twarze :-) mi sie dzisiaj snilo, ze zrobilam dwa testy ciazowe i ona wyszly pozytywne :-D obudzilam sie, zrobilam test i nic :wściekła/y: moja psyche chyba juz wariuje ;-) pozdrawiam wszystkie nowe i "stare" forumowiczki :-)

Czesc dziewczyny

Dzieki za porady!

U mnie dlaej nie ma @ wiec ide dzis do pielegniarki , ale @ moze jeszcze nadejsc..... ma dzis dzien spoznia sie 1 dzien

basik ja nie jestem znawcą bo też dopiero pierwszy cykl mierze temperature ale z tego co wyczytalam, to po owulacji powinna sie utrzymywac wyzsza temperatura. skoro do tej pory nie mierzylas to nie wiadomo jaka jest twoja podstawowa temperatura. ja bym sie nie martwila, bo jak mowisz, mierzysz dopiero krotko a poza tym w ciazy tez temperatura jest wyzsza niz normalnie :-) trzymam kciuki :-)

reklama
a ja po pierwszej wizycie u lekarza, za 2 tygodnie mam skan :) na razie pani doktor powiedziała że to 7 tc i wyznaczyła wstępny termin na 24 maja : ))))))) dokładnie miesiąc po naszej 3 ciej rocznicy ślubu : ) i co wy na to?

Do góry