reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki styczniowe 2013

Hej, Netka jasne ze zaglądam do Was, czytam co u Was...
Trzymam kciuki za Was, kibicuje Wam mocno.
Mitaka na kiedy masz termin porodu?
Netka odpoczęłaś troszkę na urlopie?

U nas swiat kreci sie w okół Mieszka, mały skończył wczoraj 8mcy:szok:, 1/09 startujemy do żłobka. Nie wiem jak ja to przeżyje. Caly czas cycuje, wprowadzam jedzonko metoda BLW. Mały gada baba i mama. Sam siedzi i w łózeczku staje trzymajac sie szczebelek. Mamy 4 zęby, jedynki. Uwielbia wode, jest bardzo pogodnym dzieckiem.

reklama
O Szyszunia fajnie, ze się odezwałaś właśnie się zastanawiałam niedawno co u Ciebie :) Ale ten czas zleciał niedługo panny będą się zlatywać ;)

Netka bo urlopy są faaaajne ale zdecydowanie za krótkie!

Demsik daj znać co lekarz powie.

Termin mam na 2-9 październik wg OM a wg usg z 11 tyg na 28 września, ale bardziej obstawiam październik. Zdjęcie wstawię 23 sierpnia bo dwa poprzednie też mam z 23 dnia miesiąca ;) Aleksander pozostaje Aleksandrem, nie chce się pokazywać na usg tzn twarzy bo fifara i owszem od razu, waży już 2400 a ja przytyłam prawie 10 kg. Siedzę już sobie na zwolnieniu i za chwilę będę się brać za generalne porządki bo od wiosny sprzątam po łebkach więc kurz lata i kwitnie. Męża mam dalej w delegacjach yhhh. A z budową jesteśmy w czarnej duuu bo murarz od lipca zrobił tylko stan 0 :angry:. No i nie wiem co z pracą.... pewnie czeka mnie zasiłek z zusu bo o przedłużeniu umowy nic nikt nie wspomina-podpadłam tą ciążą.

super szyszka ze sie odezwalas;)
ja po lekarzu- prawdopodobnie w tym cyklu wogole nie doszlo do owulacji i nawet takowej nie odczuwalam; w przyszlym cyklu monitoring, w kolejnym drożność jajników i zobaczymy.dopiero teraz zaczynam sie troszk stresowac

dokladnie mitaka- Miki super- spisał się na medal, niósł pięknie obrączki, super się zachował;)na sali też ok, strzałem w dziesiatke było to, że zamówiłam animatorkę zabaw dla dzieci- rewelacyjna babka:tak:także koło 22.30 odjechała, za chwilę pojechał nasz mały do domu, bo był wypompowany więc mieliśmy tzw luz.tańce z nim też były, więc ogolnie git malina;)

Hej :)
ja sie malo odzywam bo u mnie dol... :( w tym miesiacu bez staran. maz ma jakis problem z jadrem- lekarka mowi ze stan zapalny jakis prawdopodobnie, ze mogl sie tam przeziebic, dostal leki. jakos watpie w to przeziebienie bo niby gdzie? Upaly byly.boje sie ze to cos gorszego. jak nie przejdzie to ma sie znowu zglosic. a to jedyne czynne jadro wiec jak cos gorszego to... moze sie okazac ze zadnych szans na dziecko nie mamy. a w dodatku dzis zadzwonil znajomy nasz ze jego zona w ciazy.. a dwa miesiace temu mowili, ze zaczna sie starac...

Cześć., Jestem na reszcie !! Miałam straszny zapiernicz a jak już siadałam do komp to nie chciało mi się szukać po mailu hasła do konta a oczywiście nie pamiętałam a miałam resetowaną pamięć w Komp.
MItaka obiecałaś zdjęcie i nie dotrzymałaś słowa :p:p
Neta o żesz kurna chata !!! coż Twój z jajcami robił że zaziębił !! w ogóle nie wiedziałam że można coś takiego chwycić. I to jeszcze to sprawne!! Jak się coś pieprzy to po całości. Może nie będzie aż tak źle wyleczy i wszystko wróci do normy. A ile ma potrwać leczenie tego ustrojstwa i po jakim czasie może nie przejść i wtedy się martwić:confused::dry:

Ja zaczełam cykl stymulowany na CLO w poniedziałek kończę brać i mam jechać na kolejne USG i wtedy się dowiem czy dostane zastrzyk z pregnylu na pęknięcie pęcherzyka czy poczekamy aż sam pęknie no i będzie wiadomo czy ten cykl będzie jeszcze naturalny czy stymulacja przebiegnie ok i od razu w przyszłym tyg inseminacja. W poniedziałek będę wszystko wiedziała co i jak,

A jutro jedziemy z moim na Męskie Granie do Żywca, Zamierzamy się wybawić za wszystkie czasy i odstresować...

Iwu a Ty gdzie ??

Demsik i jak tam po ślubie ?? Pewnie nic się nie zmieniło u Ciebie prócz nazwiska :) a Miki będzie miał super pamiątkę że mógł być na slubie rodziców :)

hej:) jestem jestem:) byłam z męzusiem na urlopie w Borach Tucholskich i nad morzem..pełny relaks, potrzeba mi było takiego "wyłączenia" z dala od wszystkiego, pracy, ludzi, wiadomości i problemów..także było cudownie, spacery, książka, gofry i rybki;) hehe

Neta:/ współczuję! tez nie wiedziałam, że takie coś sie może przytrafić!://oby szybko minęło!!!! powodzenia!

Waiting, super! duzy krok do przodu! trzymam kciuki za ładne pęcherzyki i punktualne pękanie i akcję:)))!
Demsik, to teraz po slubie hulać na całego!! podróż poślubną planujecie?

a u mnie..pozytywnie, i nastrój i życie:)

Mitaka, jak się czujesz?walizka do szpitala spakowana?jakieś objawy?skurcze?czekamy na wieści!ps jak ten czas leci...dopiero co czytałyśmy o "bladej kresce" na teście, a juz lada moment poród!

pozdrowionka Dziewczyny!

Ostatnia edycja:
netka bardzo mi przykro, że tak sie dzieje; mam nadzieje, że szybko się wykaraska z tego.trzymam kciuki;)
iwu- nigdzie nie jechalismy w tym roku, zostawilismy to na przyszly rok;)
waiting - w tobie nadzieja;)mitaka rodzi a ty zachodzisz;)

reklama
Hey dziewczyny i jak tam po weekendzie ???

Ja się w weekend na tym męskim graniu wybawiłam wytańczyłam, zarąbiście było.
Teraz powrót do rzeczywistości. No i troche stresów jest bo pracy musze szukać. W obecnej pociagnę może jeszcze miesiąc. Chyba że w ciąże zajdę to szukać przestane ale ja nie pracowałam na umowę więc i tak nie należy mi się macierzyński itp więc tak czy siak z kasą bardzo cieniutko....
Byłam na USG pęcherzyk po CLO wielgachny 27mm mamy do soboty działać i w sobote rano ostatnia wizyta a potem pewnie w 3dc na kolejne USg i po kolejną receptę.....

Do góry