reklama

Stare i nowe znajome mamuśki :)

reklama
kada ma swoja opinie.... i swoja granice bolu.
ja juz sobie powiedzialam ze nigdy wiecej nie zdecyduje sie na porod naturalny.bol mnie tak przerósł, ze nie dawałam rady. wiem jak boli porod natruralny....i przy kolejnym dziecku zdecyduje sie na cc....
kazda z nas ma swoje zdanie.... na sierpniówkach jak pisalam na poczatku ze chce miec cc to mnie zjechały...ze jak mozna chciec cesarke.porod naturalny to najlepszy porod. zrobiono ze mnie wrecz glupia idiotke.... przez to miedzy innymi zdecydowalam sie na porod naturalny. wiadomo ze z czasem sie zapomina o bolu i teraz moge powiedziec ze dobrze ze sie zdecydowalam na porod sn. jednak prz kolejnym dziecku chce sprobowac cc zeby nie musiec przechodzic tych okropnych boli partych.
widzisz zgacjone jedni potepiaja cc inni chawla. zalezy kto jaki jest na bol. wiadomo ze cc dluzej sie goi...itp. co do zajmowanie sie dzieckiem po cc to tez rozne opinie . moim zdaniem wszystko zalezy od wytrzymalosci na bol. jedne potrafia sie zajmowac maluszkiem inne potrzebuja wiecej czasu.
to samo tyczy sie porodu naturalnego jedne po porodzie potrafia normalnie chodzic, siedziec inne nie.... wszystko zalezy.

392b85b26d29be30.jpg
Zimówki Filipka:)

dziewczyny a mozecie wypowiedziec sie w takiej sprawie: otóz wczoraj stoczyłam "wojnę" a mama o to zeby przez ok pierwsze 2 m-ce po porodzie zeby nie uzywac papmpersow tylko pieluch tetrowych:wściekła/y:...ze to zdrowiej dla malucha, ze skora lepiej oddycha...jescze bardziej mnie zdenerwaowalo jak moj kochany mąż mojej mamie wtórwał...ja powiedzialam ze nie bede tych pieluch prała bo to strata czasuto moja mama ze ona bedzie prac...i masz babo placek:-D
ze na wyjscia owszem papmpersy bedziemy zakladac ale jak dzidzia bedzie w domku to lepiej tych drugich...
jak myslicie dobrze mama mówi??

jak myslicie dobrze mama mówi??
Absolutnie NIE, wytrzymaj chociaż jeden dzień z tetrą a wręczę ci medal:-D:-D
Dupka się odparzy w tetrze jeszcze bardziej niż w pampkach, wyobraź sobie że nie wyczaisz czy dziecko jest zsikane, chyba że będziesz co 30 min sprawdzać, ale odwiń to a potem zawiń to kolejne 30 min. W pampersach masz pewność że dziecko ma sucho. A taki maluszek nie siknie raz a porządnie tylko podsika i wtedy masz babo placek i zmieniaj tetrę bo mokro. No i gwarantuję ci że kupkę będziesz miała co karmienie, bo dziecko nie ma wykształconego układu pokarmowego, co zje wykupka, a takie gówienko bardzo ciężko sprać, oj ciężko. Nie nadążysz, a będziesz miała i tak ful pracy.
Oj wybiła bym im to z głowy , ty jesteś matką, ty będziesz pielęgnować dziecko a nie mama. Wkurza mnie takie narzucanie komuś swojej woli:angry::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Na szczęście u mnie nikt nie wpadł na taki idiotyczny pomysł.

Ostatnia edycja:
agacjone mama ma niby racje pupa oddycha dzidzia a tetrze. w pampersie niby oddycha" no ale dlaczego sie odpazaja dzieciaczki? hmm o to jet pytanie?!:)
pampersy sa wygodnie.nie trzeba prac...zmieniasz jak tylko czesto chcesz. a tetra no niestety trzeba prac... zmieniac praktycznie co siusiu. no wymagaja wiecej ze tak powiem czasu i poswiecenia. ale ponoc lepsze dla skory:P.

No i jednak jestem... ale sie dziewczyny rozpisałyście.
agacjone - moim zdaniem pampersy są już na tyle dobre jakościowo (nie chodzi mi o firmę Pampers ale ogólnie o pampersy), że można spokojnie ich używać. Ja dużo pytałam sie o pieluchy tetrowe i pampersy (nawet mojej mamy) i zdecydowałam że będę używać pampersów a jak w domu będzie "wystarczająco" ciepło i będę miała więcej czasu, to będę dzidzi "wietrzyć" pupę. Podłożę pieluchę tetrową (2 lub 3 a może i nawet więcej) pod dzidziusia i niech sobie leży z gołą pupą. Podobno to jest dobre dla dzieci. Ale tak ogólnie jestem za pampersami, bo są wygodniejsze a tak samo bezpieczne jak tetrowe. Wydaje mi się że przy braku uczulenia i częstym zmienianiu pampersa nic się złego nie stanie...

reklama
agacjone mama ma niby racje pupa oddycha dzidzia a tetrze. w pampersie niby oddycha" no ale dlaczego sie odpazaja dzieciaczki? hmm o to jet pytanie?!:)
.
ja też chciałam wypróbować własnych sił i używałam pół dnia tetry, efekt był taki że odparzyła się dziecku pupa, wczesniej to się nie zdarzało, później też nie.
W tetrze pupka oddycha ale warunek jest taki ze jest sucha:confused:
Proponuję wietrzenie pupci codziennie 30 min i nie ma prawa być odparzeń.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry