reklama

stycznióweczki u lekarza:)

No to powrót do tematu:tak: :-D
Własne niedawno wrocilam od gina i ze szpitala no i tak: gin wysm,ial cala ta akcje co mnie odsylali po szpitalach:-D :-D powiedzial ze niektorzy lekarze to sie mineli z powolaniem:tak: i powinni zawod zmienic noa co do mojej sytuacji to ja jestem do porodu gotowa ..szyjka króciutka i mieciutka jak to pan doktor stwierdzil " wszystkie zawory pootwierane" i ze dziwne ze po tym upadku sie jeszcze nie rozdwoilam no i pozostalo mi tylko czekac na odejscie wod i bole a no i jeszcze jakas grzybica mi sie przyplatala nie wiadomo skad:baffled: tzn. tak to jest jak sie dwa miesiace badan nie robilo:tak: ale wyniki krwi mam wzorowe chociaz to pocieszajace:tak:

reklama
Hej Dziewczyny!
Zadzwoniłam wczoraj do szpitala koło 17 czy maja wolne ktg bo jak byłam w srodę ( była wtedy pełnia) to nie było szans na zrobienie ktg. Naszczęscie okazało sie ze maja luz i że mogę przyjechać. Zaprowadzili mnie i Marka na porodówkę i tam lezałam sobie 40 min:baffled:.Były akurat bardzo fajne połozne. Jedna z nich popatrzyła na wykres i stwierdziła ze trzeba maluszka obudzić i zaczeła ruszac moim brzuchem. Małej sie to spodobało bo póxniej ładowała mnie niemiłosiernie. Wystraszyłam sie tylko wykresu skurczy bo nie była to ciagła linia. Lekarz powiedział ze na tym etapie ciazy to normalne bo to skurcze przepowiadajace.
Moj Marek w niedziele miał jechać do Holandi na 3 dni ale w takiej sytuacji to nigdzie nie pojedze bo moge na porodówce wyladowa lada moment.

Agnieszka spokojnie my ze skakanka juz tak chodzimy i chodzimy no i karla chyba jeszcze u jednej to moze zemic sie w jeden dzien a inna mzoe z rozwarciem chodzic jeszcze przez kilka tygodni wiec spokojnie

my dzis bylismy na wizycie
szyjka Y i ma 17 mm,czyli sie skrócila. pomimo tego ze leze i nadal biore Fenoterol w mniejszych dawkach
do środy mam brać 2xdziennie po 1/2 tabletki a potem juz odstawić
łożysko juz sie starzeje, wód tez mniej
wymiary baby BPD 92mm, FL 70 mm
moze w następnym tyg będę rodziła

kiedys byla taka str internetowa gdzie wpisywalo sie te dane i spr który tydz wychodzi, czy prawidlowo -czy któras pamięta, to podajcie prosze!

reklama
Lorien nie żartuj sobie;-);-)jesteś dopiero 3 dni po terminie:-D;-);-);-)Zartuję oczywiście, ja dzień przed terminem chodziła już po ścianach a Ty się i tak trzymasz cierpliwie:tak:
A co lekarz Ci powiedział?tzn kiedy masz się zgłosić po terminie, dwa tygodnie po terminie to by mnie już całkiem szlag trafił;-)nie wiem kiedy wywołują poród...na pewno to nic przyjemnego i lepiej wtedy też równolegle poprosić o zzo(bo zzo i tak podaje się razem z oksytocyną)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry