reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

stycznióweczki u lekarza:)

reklama
Skakanka ... następna wizyta 11.01, więc wtedy zobaczymy, ale wg USG i mojego ginka Jeremiemu zdałoby się jeszcze te 2-3 tygodnie posiedzieć, więc może natura wie co robi :-D
No i jest jeszcze kwestia mojego Jarka, który jako specjalista od VATu ma nawał roboty do 25-tego i pasowałoby mu na 26-tego iść rodzić :-D
A póki co ....... to więcej sexu :laugh2:

:szok: ale te wasze dzieci są dorodne :-D:laugh2: Super! Ciekawa jestem ile mój synek sobie liczy :confused:

MariaOla
to chyba faktycznie przenosisz, skoro twoja szyjka nie chce się skrócić ani rozszerzyć :baffled: Pytanie tylko czy to dobre czy złe :confused: Ty pewnie wolałabyś już być po, co?

Kamilala a jak ci się podobał ten film Eragon? Ja czytałam oby dwie książki tej serii i też chciałabym zobaczyć film, ale nie wiem czy dalabym radę tyle wysiedzieć w kinie no i czy zdążę się na niego wybrać, bo u nas jeszcze go nie grają :baffled::confused:

A tak mi się teraz wspomniało .... Karlam kliedyś rozsyłała nam ze szkoły rodzenia materiały na temat m.in. masażu szyjki macicy i tak sobie mysle, czy mój Jarek dałby radę sam :confused:

ja też czytałam - a raczej połknęłam- obydwie części Eragorna. Nie myślałamm ,że tego rodzaju książki mogły mnie tak wciągnąć:eek: Jestem bardzo ciekawa filmu, więc Kamilala- jak tam z tym filmem? Dobry?

Byłam wczoraj u gina, późno wróciłam i nie miałam siły już zaglądnąć na forum. Było tyle ludzi, chyba po świętach sie nazbierało, ze czekałam i czekałam i prawie zasnęłam w poczekalni. :nerd:
Co powiedział lekarz? Ze maleństwo nie zamierza chyba wyjść, wszystko pozamykane, żadnego rozwarcia, czy skracania się szyjki. (kurde żyrafa ze mnie tak jak u MariaOli) :szok:
Maleństwo ma około 3600g - więc też lekko nie będzie :no:, ma się świetnie, główka gotowa do startu, Pan doktor nawet chyba ją pogłaskał, bo przy badanku jak mnie obmacywał, stwierdził, że jest główka. :tak:
No i jeśli do wtorku nie urodzę, mam się zgłosić do szpitala, będą mi wywoływać poród. tylko nie wiem, czy tak zaraz czy w ciągu kolejnych dni. Tak więc do 8 stycznia włącznie powinnam sie odzywać.:-p

Oj ja też Lorien wczoraj siedziałam półtorej godziny :szok:
Mój ginek przyjmował godzinę dłużej niz miał w grafiku, aż dzwonili po niego z prywatnej przychodni, gdzie też przyjmuje, że tam już baby się wściekają i chyba rodzić zaczną :laugh2:
a z tymi żyrafami to przekichane mamy ..... trzeb coś z tym zrobić
WIĘCEJ SEXU :-p

xandii, monika, Ja niestety nie czytałam książki...takie baśnie i fantastyka interesowały mnie jak byłam w liceum, potem to przerzuciłam się na opowieści historyczne, a teraz to najczęściej sięgam po cos lekkostrawnego o życiu, miłości ...i takie tam ble ble...

Eragon, to taka bajka dla dzieci, przypuszczam , ze książka była lepsza....coś w stylu Władcy Pierścieni, ale gorszej jakości jeśli chodzi o np. efekty, akcję.... Końcowa walka mogłaby byc dłuższa. No i to film z dubbingiem (bynajmniej ja na taki trafiłam)...i nasi rodacy bardzo głupi głos podłożyli smoczycy, głos takiej pani nauczycielki, lektorki z filmów przyrodniczych...
Najbardziej podobały mi się krajobrazy w filmie...ciekawe gdzie go kręcili?

reklama
Kamilala już też od kogoś słyszalam, że książka zdecydowanie jest lepsza niż film, ale chciałabym się sama o tym przekonać i chyba nie będzie mi to pisane. Bo u nas jeszcze nawet nie wiedzą kiedy ten film pojawi się w kinach, więc podejrzewam, że szybciej urodzę niż się na niego wybiorę do kina. Pewnie za jakiś czas zostanie mi obejrzenie go w kinie domowym :-(

Xandii masz rację - mnie też ta opowieść bardzo pochłonęła i czekamy ze znajomymi kiedy pojawi się trzecia, ostatnia już część:tak:

Do góry