reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

stycznióweczki u lekarza:)

no ja juz po wizycie i antybiotyk dostalam bo zapalenie pecherza mi sie przyplatalo i stad ta goraczka,szyjka ladnie sie skraca i dzidzius gruby bo 3390gram wazy:szok:,mam nadzieje ze juz niedlugo urodze bo inaczej pękne:laugh2::laugh2::laugh2:

reklama
no i po wizycie ........ szyjka wciąz terminator ..... nie będziemy rodzić w tym tygodniu. Kolejna wizyta za tydzień :baffled:

a moj bobas w ciagu 5 dni przytyl pol kilo, przytnajmniej tak wyszlo z usg, az sie ordynator zapytal jak ja to zrobilam :-) obecnie wazy (ponoć) 3458 gram hehhe :-)

no to faktycznie ładnie przytył, bo ja czytałam, że teraz dzieciaczki przybierają ok 30g dziennie :tak:
a przez te 5 dni to w szpitalu byłaś :confused:

Wczoraj byłam u lekarza. Mój mały waży 3600-3700, także się nie przejmujcie swoimi kruszynkami...mój będzie gigant. Do tego ma wielkość głowy jak na 41 tydzień...czyli jest duża (reszta raczej w normie , USG nogi pokazało 37 tyg.) - lekarz mówi , ż eto normalne, bo niektóre maluchy sa ...cytuję "korpulentne" a nie szczupłe i długie...tj.będę rodzić klocka niezłego...

Do tego zbadał mnie tak "dokładnie", że przed snem zauważyłam , że śluz jest lekko zabarwiony krwią (bardziej brąz niż czerwień)...wydaje mi się , z eto wina lekarza, bo badanie mnie bolało, za co on gorąco przepraszał.....

No i nic nie wskazuje na rychły poród...rozwarcie 1 cm...mały mógłby byc głębiej wstawiony, a jest tak sobie...lekarz powiedział, ze nawet moge urodzic około 20 stycznia...mimo, ze dziecko duże:-( nic nie wiadomo....

Za to kazał mężowi zabrac mnie do kina lub kawiarni...i wylądowałam w kinie na Eragonie-bajeczce o smoczycy.....

Usg może się bardzo mylić co do wagi nawet pół kilo a zdarzało się ponoć i więcej:-),więc niezbyt mu wierzę.Oj i nie chcaiałabym 4kg bo ciężko urodzić:szok: tak max 3,5:-D

Mariaola a może byś się zaptała swojego lekarza o masaż szyjki?Masz długą i twardą?

skakanka, mam nadzieję , ze nie machnął się lekarza, ale o 0,5 kg więcej....:happy:

mi wczoraj lekarz wymacał tak szyjkę pierwszy raz, że wolę się nie zastanawiac jaki musi byc "przyjemny" jej masaż.....

Kamilala...mnie tez badanie wczoraj bolalo i w nocy tez mi sie tak sluz zabarwil na braz,a ten twoj brzdac to tez grubiutki:-D

Karlam...haha twoj bobas lubi szpitalny wikt:-D:-Dlepiej sie przyznaj ,ze ci mezus dziennie pysznosci na sale dostarczal,czekoladki,ciasteczka:laugh2::laugh2::laugh2:

reklama
Karlam, przeciez pisała, ze miała obiady dobre w szpitalu !!:-)

Mój mały to grubasek, bo mama w święta się obżerała i w ciągu "świątecznego tygodnia" wciągnęła 4 czekolady sama....

Tylkoo tych ciuszków na 56 szkoda......

Do góry