reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

stycznióweczki u lekarza:)

wlasnie mama przyniosla mi 75 g glukozy z apteki!!!
rany julek ja myslalam ze to jakas kapsulka jest a to taki wielki sloiczek!!! o rany masakra!!
i ja mam to wszystko wypic?:confused: :confused: :confused: :confused: :confused:

reklama
:-( Chyba mam dola. Zakichana szyjka mi sie otwiera. Ponoc mam rozwarcie na pol opuszka palca. W/g USG szyjka ma 2,56cm, a powinna miec kolo 5. No i niestety dopstalam wybor, albo szpital, nie wiadomo na ile ( od tygodnia do porodu - taki przedzial lezenia, zalezaloby od tego co sie bedzie dzialo ), albo krazek. No wiec nawet nie bylo dyskusji i w czwartek na 14:15 ide na zalozenie krazka. Na pocieszenie lekarz powiedzial mi, ze maluszek jest glowka do gory, wiec jest bezpiecznie, ze gorzej jakby sie zdarzyl juz odwrocic.

No i rozwiazal sie problem mojej szkoly rodzenia. Mam lezec, nic nie wolno mi robic, zeby sie nie pogorszylo. A i z krazkiem musze uwazac. Przynajmniej do 34 tc musze go nosic, a potem zobaczymy co i jak.
Dobrze, ze z dzidzia wszystko OK. Nawet Pana Doktora troszke dzidziulek skopal. hihiihi, smialam sie, ze to za ten stres, ktorego mi lekarz co wizyte dostarcza. ;-)

Hmm.. i jeszcze czegos nie rozumie. Ja mam grupe krwi B+, a Piotrek ma A+ i dostalam skierowanie na przeciwciala antyRH??? Po co??? Oprocz tego dostalam glukoze 75, brrrr i morfologie i mocz.

A myslalam, ze moze wlasnie Ty Elzbietko mi to jakos wyjasnisz. :-( Przez ta szyjke juz nawet nie pytalam o to. Bo te skierowanie dostalam przed badaniem, potem lekarz mial jakis telefon, no a potem mi ucieklo. :-( Echh, no dobra, skoro kazal, to zrobie, nie bede sie z nim przeciez spierac. On jest lekarzem, nie ja. :-)

Aph chodzimy do tego samego lekarza i kurcze ja tez nie rozumiem o co mu chodzi z tymi przeciwcialami Rh , moze cos mu sie pomylilo, ja ide do niego w czwartek a jutro ide do labolatorium. Co do szyjki macicy to ja na poczatku mialam z nia problem ale teraz juz nie mam, no zobaczymy co powie w czwartek :-( a pytalas moze ile ten krazek kosztuje? ile zaplacisz za wizyte i za krazek? chyba w czwartek sie miniemy na korytarzu bo ja mam wizyte na 15.45 i w zwiazku z zabiegiem chyba bedziemy mialy opuznienie hehhe ;-)

Karlam, ponoc samo zalozenie krazka trwa kolo 5 minut, wiec moze nie bedzie opuznienia. ;-) A co do ceny, to sam krazek kosztuje 176 zl z przesylka, bo jest zamawiany w Zielonej Gorze, no i plus za wizyte, no i nie wiem czy jeszcze USG nie bedzie mi robil, wiec jak nic 250 zl nie moje. :-( No ale w tym wypadku, to nawet sie nie zastanawiam, bo albo to albo szpital i to moze do konca ciazy. :-( Kolezanka miala krazek i urodzila coreczke w 41 tc, a sciagneli jej go w 38, a niby mowia, ze po sciagnieciu mozna zaczac od razu rodzic. :-)

reklama
Na USG mi pokazywal, i faktycznie mialam jakas szczeline, a niby powinno byc zamkniete. i takie jakies czarne V mialam, powiedzial mi, ze tam sa wody plodowe, a wyzej bylo kawalek dzidzi widac jak sie ruszala. :-)

Do góry