• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

stycznióweczki u lekarza:)

:wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: zrobilam sobie spacerek :wściekła/y:
MIalam byc na 14:15 na zalozenie krazka, ale krazka nie ma. Dowioza o 16 i mam przyjsc do lekarza na 18:15. :wściekła/y: No i jak sie tu nie denerwowac.

reklama
ja bylam u lekarza o 15.45 a do gabinetu weszlam dopiwero o 17 ...... :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: no ale wyszlam z gabinetu zadowolona bo wzrost leukocytow spowodowany jest przeziebiem i mam sie kurowac i za tydzien zrobic morfo raz jeszcze, jak bedzie znowu za wysokie to wtedy antybiotyk, poza tym jesli bede miala goraczke 38 stopni (bo jestem przeziebiona) to mam szybciutko przyjsc i tez mi da antybiotyk, poza tym reszta jest cacy, szyjka macicy nie skraca sie, ujscie zamkniete i macica jak na 26 tydzien ;-) USG bylo ostatnio wiec teraz nie bylo, ale bedzie za 3 tygodnie wiec musze jeszcze poczekac z wiescia czy to chlopak czy dziewczynka :-) przynajmniej wstrzymam sie z zakupami hehehe :-D :-D

Karlam no to nie masz się czym przejmować. Tylko faktycznie wykuruj się, tak abyś nie musiala brać tego antybiotyku :tak:

Ja odebrałam dziś wyniki z morfologii i moczu:
HEMOGLOBINA - 11,1, A NORMA 11,5-16,5
HEMATOKRYT - 34,7, A NORMA 35-47
śREDNIA OBJęTOść PłYTKI - 11,9, A NORMA 6,8-11,4
GLUKOZA NA CZCZO - 66, NORMA 70-100
GLUKOZA - 1h PO OBCIążENIU - 60, NORMA 70-160
PH MOCZU - 7, NORMA 5-6
reszta wyników jest prawidłowa
Dziwne jest to, że ten cukier mam niski, a wręcz jeszcze spada po godzinie :confused: No nie mówiąc już o tej hemoglobinie :no: Chyba będę musiała zacząć wcinać buraki :sick:

Karlam, ta ilosc leukocytów (białych ciałek krwi) w ciazy nie jest niepokojaca. te normy podane na wyniku są dla niecięzarnych. a dlaorganuizmu kobiety płód jest ciałem obcym i wogóel dziwne reakcje zachodzą w organiźmie kobiety ciężarnej:eek:
troche mało płytek krwi, jelsi już nie bierzesz, to mozesz pobrać troche kwasu foliowego.

codziennie biore witaminki i tam jest kwas foliowy, dzisiaj lekarz niemowil zebym brala cos dodarkowego, moze nei zwrocil uwagi?? myslisz ze powinnam cos jesc dodatkowego? a zelazo?

Karlam no to nie masz się czym przejmować. Tylko faktycznie wykuruj się, tak abyś nie musiala brać tego antybiotyku :tak:

Ja odebrałam dziś wyniki z morfologii i moczu:
HEMOGLOBINA - 11,1, A NORMA 11,5-16,5
HEMATOKRYT - 34,7, A NORMA 35-47
śREDNIA OBJęTOść PłYTKI - 11,9, A NORMA 6,8-11,4
GLUKOZA NA CZCZO - 66, NORMA 70-100
GLUKOZA - 1h PO OBCIążENIU - 60, NORMA 70-160
PH MOCZU - 7, NORMA 5-6
reszta wyników jest prawidłowa
Dziwne jest to, że ten cukier mam niski, a wręcz jeszcze spada po godzinie :confused: No nie mówiąc już o tej hemoglobinie :no: Chyba będę musiała zacząć wcinać buraki :sick:

moze zerknij pod te linki o wynikach co podalam kilka postow wczesniej :-)

Przyjechalam do gabinetu na 18:30, a weszlam o 20. Ale w sumie juz sie przyzwyczailam, ze tam zawsze to tyle trwa. Dobrze, ze byla inna "ciezarowka" to przynajmniej pogadalysmy sobie. :-D

Monika z tą hemoglobiną nie jest jeszcze źle tyle,że niestey im dalej tym bardziej może spadać jak to było u mnie i łykałam żelazo i następne wyniki miałam już lepsze. Teraz nie łykam żelaza tylko sam Prenatal i mam hgb 12 a hematokryt też mam 34-morfologia z września. Nie łykasz żadnych witamin? Ale wyników nie masz złych, te normy są podane dla nieciężarówek, więc są wyśrubowane. Na cukrze się nie znam...

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry