reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

stycznióweczki u lekarza:)

Ja od 2 miesiecy poza feminatalem N łykam Tardyferon Fol. Moje wyniki krwi nie były tragiczne, ale czerwone cialka wykazywaly tendencję spadkową wbec czego lekarz przepisal mi żelzao z kwasem foliowym. W tym tyg. ide zrobić badania to zobacze czy ta rozowa pastylka cos w mojej krwi poprawila ;-)

reklama
Ja już po wizycie. Mam zażywać żelazo, bo za mało go w mojej krwi. Poza tym w porządku, lekarz stwierdził, że wszystko dobrze. Zrobił usg, potwierdził, ze dziewczynka, łożysko w scianie tylniej, dziecko ma ułożenie miednicowe. Chyba na tym etapie to jeszcze nic złego.....

Hej dziewczyny, przez tem remont nie mogłam wcześniej nic skrobnąć.
Ogólnie wszystko dobrze, tylko miewam twardy brzuszek, więc zapobiegawczo mam brać dodatkowy magnez (MgB6), a jakby mimo wszystko stwardniał, to mam wziąć galospę.
Dostałam zgodę na uczestnictwo w szkole rodzenia, ale bez ćwiczeń fizycznych, by nie wywołaś sobie skurczy.
Wszystkie wyniki mam w normie nawet dla niezaciążonych, a hemoglobina nawet nie drgnęła od 2 miesięcy ... to efekt zajadania sie sałatą, pietruszką, szpinakiem it. i oczywiście w połączeniu z witaminą C (hetbatki z miodzikiem i cytrynką i świr na pomarańcze :-D ).
Spytałam też o te moje wciąż różowe sutki ... gin się tylko uśmiechnął i pogratulował mi takiej urody piersi :-)

MariaOla skoro lekarz pogratulował ci urody twoich piersi, to znaczy, że wszystko z nimi jest ok. Więc ja też ci gratuluję i nie martw się tym więcej ;-)

Lorien, Mariaolka cieszę się że wszystko w brzuszkach gra :-) Abeja życzę jak najlepszych winików :tak:
... też mam wrażenie że lekarka się ze mnie po cichu śmieje to znaczy w pozytywnym tego słowa znaczeniu :tak: :szok: :-D

reklama
:tak: Jak tylko zobaczył minę mojego gina to już wiedziałam, że nie mam powodów do zmartwień. A zanim mi pogratulował to powiedział "Boooszee, to straszne :szok: i co teraz będzie .... dziecko będzie ssało różowe sutki" :-) :-) :-)

Do góry