reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

stycznióweczki u lekarza:)

reklama
hej kochane zrobilam dzisiaj morfo i mimo przejscia przeziebienia leukocyty mi sie podnosza, mam 12,40, gin kazal od razu do niego przyjsc wiec pedze, lece :-( pewnie dostane antybiotyk :-( martwie sie troche....

Karlam, leć i nic się nie martw, wszystko będzie dobrze. Mamy XXI wiek i są na to metody. Po powrocie opowiedz co tam u was słychać. Trzymam kciuki!

Aph dzieki numer mialam i najpierw mialam szopki z babakami w rejestracji bo stwierdzily ze tak poprostu nie moge przyjsc tylko musze sie umowic na wizyte i zapisaly mnie dopiero na piatek, moja mam asie zdenerwowala i zadzwonila do nich i zjechala z giry na dol ze jak to tak, lekarz kazal przyjsc od razu jak beda zle wyniki a one mnie umawiaja na piatek, no to powiedzialy ze mam przyjsc po 18 bo lekarz przyjmuje do 19.

Pojechalam tam i musialam wejsc miedzy pacjetkami zapytac czy pan doktor mnie przyjmie, oczywiscie powiedzial ze tak, to musialam isc do rejestracji po karte i czekac az wszystkie pacjetki beda po wizycie, na szczescie nie bylo ich tak duzo i do gabinetu weszlam o 19.15

no i zaczal sie moj dramat...

gin powiedzial ze gdybym od poczatku miala laukocyty podwyzszone to by sie nie martwil bo to sie zdarza u kobiet w ciazy, ale ja mialam na poczatku ciazy 10,3 a teraz 12,4 a mialam nawet 12,9..... no i tak myslimy czym to moze byc spowodowane, powiedzialam ze moze zab, ale zab mam zepsuty od dawna i nie sadze by taki wzrost akurat teraz byl od zeba... powiedzial ze jakby to byl 34 tydzien lub pozniej to by sie nie obawial bo dzidzia jest juz wtedy rozwinieta ale 26 tydzien to za wczesnie....

no i w zwiazku z tym sa dwie mozliwosci:
1. od jutra szpital na okolo 10 dni i szczegolowe badania i antybiotyk dozylnie
2. robie jutrp CRP (CO TO JEST DOKLADNIE??? ) i jak wynik bedzie dodatni to ide do szpitala a jak ujemny to antybiotyk oslonowo....

dla spokoju pogral mi wymaz z pochwy i jutro mam isc z nim do labolatorium, gin chce sprawdzic czy nie mam bakterii, no i dostalam globulki dopochwowe antygrzybiczne :-(

ZDECYDOWALAM SIE NA OPCJE NR 2, BO TEN SZPITAL MNIE PRZERAZIL :-( WOGOLE JESTM ZMARTWIONA TERAZ :-( A LEKARZ TO DOPIERO SIE ZMARTWIL... AZ BYLAM W SZOKU TYM JAK SIE PRZEJMUJE, ROZMYSLA....

ciesze sie ze do niego trafilam....

reklama
CRP to białko, badanie to robi się z krwi. białko to wytepuje przy stanch zapanych i jest bardzo miarodajne. np noworodkom nie robi sie morfologii (leukocyty) czy ob, ale wlasnie CRP jak jest podejrzenie jakeigos zapalnia.

Białka C-reaktywne, w skrócie CRP (ang. C Reactive Protein) - grupa białek należących do tzw. białek ostrej fazy. Białka C-reaktywne biorą udział w odpowiedzi immunologicznej, ponieważ ułatwiają wiązanie dopełniacza, wpływając tym samym na fagocytozę (niszczenie i usuwanie czynnika infekcyjnego). Podwyższony poziom CRP we krwi występuje w stanach zapalnych.

Do góry