reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

stycznióweczki u lekarza:)

Karlam, ja na przeziebienie polecam gorąca herbatę z wycisnietym sokiem conajmniej z 1/2 cytryny i miodem - najlepiej gryczanym + ciepla kolderka przez 1 dzień. U mnie sie zawsze sprawdzało :) Człowiek sie wypoci, ale czuje lepiej :)

A tej ruchliwości maluszka to ci normalnie "zazdraszczam" (pisząc potocznym jezykiem pólnocy) ;-) Moja Zuzka jest leniuszkiem .. co u mnie powoduje wieczne zmartwienie czy wszystko ok.. :-(

reklama
zaraz sobie zrobie cieply napoj z cytryna i miodem, nauczylam sie od mamy wyciskac polowe cytrynki dodawac lyzke miodu i wymieszac do z przegotowana woda;-) a lezenie pod kolderka u mnie nie jest takielatwe bo mi zaraz jest goraco i sie odkrywam, maz dostal bojowe zadanie obrzac mnie mocno w nocy bym sie wypocila, po 5 minutach go odepchnelam i zrzucilam z siebie koldre ;-) wiem nieznosna jestem :-)

Piszę tu odpowiedź do Aph bo Karlam mi zabroniła pisać w wadze:-p;-);-)

Ja miałam chyba to samo co Ty...zewnętrzne miałam na pewno na ten opuszek a z tą lietrką V nie jestem do końca pewna,nie pamiętam ale cos mi sie tak wydaje,że też tak miałam, zapytam jak zwykle mamy:-)ona jeździ zawsze ze mną,żeby się doszkolić;-) No ale ten krążek i tak już kupiłaś...Mi powiedział,że nie trzeba mi go zakładać,że wszystko ok i mogę jechać na wakacje, nie muszę leżeć itd.

Abeja
może Twoja dzidzia ma taki temperamaent, moja też nie jest zbyt ruchliwa albo masz dużo wód płodowych i nie czujesz jak się rusza...
Karlam najważniejsze wg mnie to to co pisze na ulotce a czemu poiwedziała kategorycznie...?chyba to za mocne słowo...

czesc dziewczyny,kurcze nie bylo mnie kilka dni na BB i tu same nowosci,Karlam przeziebiona,z Aph tez cos nie w porzadku:no: ,dziewczyny trzymajcie sie cieplo i szybkiego powrotu do zdrowia;-)

Ja mam dlugosc szyjki na 4 cm i wszystko jest narazie w porzadku ale co wizyte mam ja badana bo mam bole kregoslupa i lekarz sprawdza zawsze czy to jakies przedwczesne skorcze czasem nie sa

co do lekarza to tez uwazam ze trzeba mu ufac,ale z drugiej strony co 2 glowy to nie jedna i jesli intuicja podpowiada ze cos nie tak to lepiej poradzic sie tez drugiego gina

Dzieki Maja. Mam troche stresa przed ta jutrzejsza wizyta. nie boje sie samego zakladania, ale tego, ze powie mi, ze jest gorzej i musi mnie do szpitala polozyc. :-(

Aph tak z dnia na dzien sie nie pogorszy, no chyba ze przeszlabys maraton ;-) ja sie boje ze jutro na wizycie tez mi powie takie rewelacje jak Tobie.... a powiedz mi jaki masz tryb zycia? co robisz w czasie dnia? moze to ma wplyw na skracanie sie szyjki?

Karlam rano to komputer, wiadomo posprzatac i ugotowac tez musze. :tak: A popoludniu, to przewaznie gdzies idziemy, albo ktos do nas przychodzi, ale nie sa to jakies straszne odleglosci, tak w granicach 2,3 km dziennie robie. No ale mi sie wydaje, ze ja sobie to sama zalatwilam, przez mojego chrzesniaka, bo takiego malego baka to jednak od czasu do czasu musisz podniesc, a wazy skubanic 11 kg. :confused:

o kurcze no to faktycznie..... ja prawie caly dzien w domu siedze, przy kompie albo w lozku no i nie dzwigam wcale, no chyba ze garnek z zupa..... ;-) moze faktycznie to przez to dzwiganie chrzesniaka.... tak czy inaczej trzymam kciuki zeby jutro humorek sie poprawil :-)

reklama
dzisiaj byłam u gina. i jakies mi to podejrzane :dry: :oo2: :hmm:
kazał mi brac nospe i polegiwac sobie. a jak by coś mnie zaniepokoiło, to mam jechac do szpitala na ktg:szok: :szok: . jakos długo macał mi szyjke, ale powiedział ze ok, wiec mu wierze. w nagrode dostaliśmy L4 - na początek do końca miesiąca :-)

Do góry